• جمعه / ۲۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404042716756
  • خبرنگار : 50534

معاون بهزیستی استان زنجان:

۸ درصد از جمعیت استان زنجان تحت خدمات پوشش بهزیستی هستند

۸ درصد از جمعیت استان زنجان تحت خدمات پوشش بهزیستی هستند

ایسنا/زنجان معاون مشارکت‌های مردمی، توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه طبق آمار حدود ۱۰ درصد از جمعیت کشور با نوعی از معلولیت همراه هستند، گفت: هر کسی به نوعی از خدمات بهزیستی استفاده می‌کند. در حال حاضر حدود هشت درصد از جمعیت استان زنجان تحت پوشش بهزیستی هستند، که شامل ۹۰ هزار خانوار می‌شود.

رباب موحد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سازمان بهزیستی نهادی گسترده و اثرگذار در جامعه است که به نوعی تمام آحاد جامعه، از پیش از تولد تا دوران سالمندی، با آن در ارتباط هستند.

وی افزود: از پیش از تولد با خدماتی مانند مشاوره ژنتیک، بهره‌مندی از خدمات بهزیستی آغاز می‌شود و تا دوران سالمندی ادامه می‌یابد. به همین دلیل، به نوعی می‌توان گفت هر کسی شاید در طول زندگی‌اش حداقل یک‌بار راهش به بهزیستی افتاده یا کاری با آن داشته باشد. امیدواریم بهزیستی طبق همان شعاری که دارد، مسیر بهتر زیستن جامعه هدف خود را روز به روز هموارتر کند.

موحد با اشاره به فعالیت‌های مختلف این مجموعه، اضافه کرد: معاونت مشارکت‌های مردمی، توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی، یکی از معاونت‌های پرکار، خاص و پیچیده بهزیستی است که در خط مقدم ارتباط با مردم قرار دارد و تلاش می‌کند از ظرفیت‌های مردمی بهره‌برداری کند.

وی درباره نقش مردم در تعامل با بهزیستی، افزود: مردم در این مدت همیشه سربلند بیرون آمده‌اند. آزمون‌های زیادی پیش روی مردم بوده که نمونه آن را می‌توان در همین جنگ ۱۲روزه اخیر دید؛ جایی که حرکت‌های مردمی به‌خوبی خود را نشان داد و مردم همواره در خط مقدم بوده‌اند. ما به این مردم و خیرین بی‌نظیری که در استان زنجان داریم، می‌بالیم و خوشحالیم که از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم.

وی درباره پوشش بهزیستی اظهار کرد: این پوشش فقط مختص افراد دارای معلولیت نیست، بلکه بخشی از افراد مستمری‌بگیر هستند و گروهی نیز از خدمات مستمر بهره‌مند می‌شوند. در واقع، معاونت توانبخشی تنها یکی از بخش‌های بهزیستی است که به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می‌دهد. ما حتی برای کودکان در قالب بینایی‌سنجی، شنوایی‌سنجی و دیگر اقدامات پیشگیرانه نیز خدمات ارائه می‌دهیم.

موحد تشریح کرد: بخشی از کار بهزیستی به حوزه پیشگیری مربوط می‌شود؛ چه در زمینه پیشگیری از اعتیاد، چه آسیب‌های اجتماعی. بخشی دیگر نیز برای حمایت و یاری به افراد آسیب‌دیده از جمله افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست است. علاوه بر جامعه هدف مستقیم، بخش زیادی از عموم مردم نیز از خدمات بهزیستی در مراکز مشاوره و دیگر حوزه‌ها بهره‌مند می‌شوند. همچنین کارهای پژوهشی و علمی گسترده‌ای در این مجموعه انجام می‌شود و دانشگاه‌ها نیز در این مشارکت علمی همراه هستند.

معاون مشارکت‌های مردمی، توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی بهزیستی استان زنجان با اشاره به گستردگی فعالیت بهزیستی در سطح استان، اظهار کرد: بهزیستی فقط یک اداره نیست، بلکه در کل استان زنجان مراکز بسیار زیادی نیز زیر نظر آن فعال هستند. علاوه بر خدمات مستقیم، یک‌سری خدمات نیز از طریق مراکز غیر دولتی ارائه می‌شود. این مراکز بازوان توانمند بهزیستی هستند که چه در نگهداری از افراد دارای معلولیت، چه در نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و چه در حرفه‌آموزی‌ها، ما را همراهی می‌کنند و جای تشکر دارد.

موحد با تأکید بر اهمیت مشارکت اجتماعی، بیان کرد: وقتی صحبت از مشارکت‌های مردمی می‌شود، صحبت از خیرین نیک‌اندیش است. خداوند انسان‌ها را سبب هم قرار داده تا به یکدیگر برسند. این آموزه در فرهنگ و دین ما ریشه دارد؛ اینکه برای دیگران نیز آنچه برای خود می‌خواهیم، بخواهیم، این فرهنگ از کودکی به ما آموزش داده شده و به نیکی از آن یاد می‌شود.

وی ادامه داد: در بهزیستی برای جمع‌آوری مشارکت‌های مردمی دو روش اصلی وجود دارد: نیات خاص که خیر خودش تعیین می‌کند کمک برای چه گروهی باشد (مانند کودکان بی‌سرپرست یا افراد دارای معلولیت) و نیات عام که در آن بهزیستی بر اساس نیازهای موجود از کمک‌ها برای تکمیل مسکن مددجویان، ایجاد اشتغال پایدار، کمک به درمان و تهیه جهیزیه استفاده می‌کند.

موحد با معرفی طرح‌های ویژه بهزیستی، اظهار کرد: طرح حامی یکی از طرح‌هایی است که در آن کودکان نیازمند که در خانه خود زندگی می‌کنند اما سرپرست توان تأمین هزینه‌های لازم را ندارد، تحت حمایت مالی خیرین قرار می‌گیرند. حتی مبالغ اندک ماهانه نیز می‌تواند چراغ خانه‌ای را روشن و دل کودکی را شاد کند.

معاون مشارکت‌های مردمی، توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی بهزیستی استان زنجان همچنین از طرح شکرانه سلامت یاد کرد و گفت: همان‌طور که از نام آن پیداست، در این طرح افراد بابت نعمتی مانند سلامتی، از بخشی از درآمد خود برای حمایت از درمان مددجویان بهزیستی اختصاص می‌دهند. این کمک می‌تواند مبلغ ناچیزی باشد ولی با جمع شدن همین کمک‌ها، دریایی از مهربانی شکل می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha