سیدمحمدرضا موالیزاده در نشست با معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور که امروز ۲۷ تیر در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به بازدید از فاز دوم پتروشیمی ماهشهر اظهار کرد: تامین زمین و آب مورد نیاز فاز دوم پتروشیمی ماهشهر انجام شده و سازمان حفاظت محیط زیست کشور مجوز آن را صادر کرده است.
وی افزود: این پروژه میتواند بسترساز اشتغال قابل توجهی در منطقه باشد و تاثیر بسیاری در رشد و توسعه استان خوزستان داشته باشد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه راهاندازی فاز دوم پتروشیمی ماهشهر خواست عمومی است و آغاز به کار خواهد کرد، گفت: از پیگیریهای میدانی رئیس و معاون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که با دید واقعگرایانه مجوز را صادر کردند و از تلاشهای نماینده مردم ماهشهر در این خصوص تشکر میکنیم.
لزوم ایجاد تصفیهخانه فاضلاب در همه کارخانههای خوزستان
وی افزود: امروز تصفیهخانه فولاد شادگان نیز برای تصفیه پسابهای صنعتی، افتتاح شد و همه کارخانهها باید به این سمت حرکت کنند.
موالیزاده گفت: همچنین نیروگاهها باید تصفیهخانه برای خود ایجاد و پساب را تصفیه و با آب حاصل از آن، کار کنند.
وی بیان کرد: در شادگان دو پروژه باید مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به نیاز منطقه به اشتغال، امیدواریم در این زمینه نیز نظر سازمان حفاظت محیط زیست را تامین کنیم و این پروژهها آغاز شوند.
استاندار خوزستان گفت: تالاب شادگان باید حفظ شود اما با ملاحظات زیست محیطی میتوان به توسعه و اشتغال هم پرداخت.
موالیزاده بیان کرد: در تهران جلسهای در خصوص تالاب هورالعظیم و ریزگردها و فلرهای نفتی برگزار شد و هفته پیش رو هم جلسه مربوط به تامین آب مورد نیاز برگزار خواهد شد.
احتمال فعال شدن دوباره کانونهای گرد و غبار خوزستان
وی با اشاره به خشکی تالاب هورالعظیم اضافه کرد: ۷۰ درصد ریزگردها منشاء خارجی دارند اما چه بسا در فاصله زمانی کوتاه دوباره شاهد برخاستن ریزگرد از درون استان خوزستان با منشاء درون استانی باشیم. بهبود وضعیت تالاب هورالعظیم نیازمند سازوکارهای بینالمللی است و در این زمینه نیازمند همکاری منطقه هستیم و باید در بعد داخلی و خارجی به این موضوع توجه شود.
بررسی مشکلات هورالعظیم در سفر به عراق
موالیزاده با اشاره به آتشسوزی بخش عراقی هورالعظیم و انتشار دود آن در شهرهای خوزستان ادامه داد: بخشهای قابل توجهی از خوزستان تحت تأثیر دود آتشسوزی بخش عراقی هورالعظیم قرار میگیرند و حتی در مواردی مجبور شدهایم ادارات را تعطیل کنیم.
وی ادامه داد: با وزیر کشور عراق در خصوص آتشسوزیهای هورالعظیم صحبت و مقرر شد سفری به عراق داشته باشیم تا مشکلات بررسی شوند. در خوزستان آمادگی اعزام بالگرد آبپاش را داریم اما طرف عراقی هم باید آب دجله را به سمت هورالعظیم هدایت کند. در ایران هم اگر از سد سیمره آب به سمت کرخه و تالاب هورالعظیم رهاسازی شود، کارساز خواهد بود.
انتقال آب خوزستان به اصفهان برای مصارف غیرآشامیدنی قابل قبول نیست
استاندار خوزستان با اشاره به فلرسوزی در خوزستان تصریح کرد: یکی از نقاط بسیار مهم، فلرهای «کریت کمپ» اهواز هستند که عوارض و اثرهای منفی بسیاری ایجاد میکنند و باید مطالعه و حذف فلرهای این منطقه در کمترین زمان انجام شود. اعتبار مورد نیاز برای این کار هم باید به هر شکلی تامین شود.
وی افزود: در خصوص انتقال آب از سرشاخههای خوزستان نیز پیگیریها و نامهنگاریهایی انجام شده است. بر اساس دغدغه زیست محیطی، میگوییم آب از طریق اجرای سد ماندگان منتقل نشود. به اصفهان گفتیم برای انتقال آب آشامیدنی مشکلی نداریم اما انتقال آب برای مصارفی غیر آب آشامیدنی از استانی که EC آب آن در آبادان به ۴۰ هزارمیکروموس میرسد و با تانکر به شهرها آبرسانی میشود، قابل قبول نیست.
به گزارش ایسنا، با حضور استاندار خوزستان و صدیقه ترابی -معاون سازمان حفاظت محیطزیست کشور- تصفیهخانه پساب فولاد شادگان امروز جمعه ۲۷ تیرماه در محل این شرکت به بهرهبرداری رسید.
تصفیهخانه فولاد شادگان با هدف جمعآوری پسابهای صنعتی، بهداشتی و آبهای سطحی، تصفیه فیزیکی و شیمیایی پسابهای صنعتی و کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب در این شرکت ایجاد شده است.
همچنین مجید داغری رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی هم در این در نشست گفت: ما در خوزستان از سازمان حفاظت محیط زیست خاطرات خوبی سراغ نداریم؛ مردم ما از آلودگی و دود غلیظ خواب شبانه ندارند.
وی افزود: نظام طبیعت به هم خورده است؛ سدها ساخته شدند و حقآبه تالاب داده نشد اما سازمان حفاظت محیط زیست برای حمایت طبیعت و زیست مردم چه کار کرد؟ ما داد زدیم اما از مرکز خبری نشد.
داغری بیان کرد: نفت را استخراج میکنند و هیچ اشکالی هم ندارد که این کار انجام شود اما میتوانند مانند پارس جنوبی که در دریا نفت استخراج میشود، این کار را در خوزستان هم روی آب انجام دهند نه اینکه تالاب هورالعظیم را خشک کنند.
وی ادامه داد: وزیر نفت اعتراف کرد که تالاب هورالعظیم را برای استخراج نفت خشک کردیم؛ چرا سازمان حفاظت محیط زیست جلوی این کار را نگرفت؟ آیا مردم بر گردن شما حق ندارند؟
نماینده دشتآزادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: راه آب به سوی خوزستان را بستهاند، چرا تذکر نمیدهید؟ مشکلات یکی دو تا نیستند. اکنون فولاد شادگان میخواهد توسعه پیدا کند اما با این مشکلات دست و پاگیر پس از دو سال و نیم پیگیری هنوز مساله حل نشده است. به مسائل کوچک گیر میدهید و به مسائل کلان توجه نمیشود.
وی اضافه کرد: ما ناراحت هستیم زیرا تالاب هورالعظیم را خشک کردند و عرصههای آن تبدیل به تپههای رملی متروک شده است. روی همه منابع طبیعی به عنوان منطقه محیط زیست، دست گذاشته شده است و مردم نمیدانند احشام رابرای چرا کجا ببرند؟
داغری با اشاره به سدسازیها مانند سد ماندگان و مساله انتقال آب از سرشاخههای خوزستان به اصفهان تصریح کرد: وزارت نیرو طبیعت را دستکاری کرده است و میخواهد کویر را سبز کند و برای آن، جلگه را خشک کرده است؛ چرا سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت نکرده است؟
وی افزود: جلوی توسعه شادگان و دشتآزادگان گرفته میشود اما جلوی سدسازی و هدایت آب به سمت کویر گرفته نمیشود.
انتهای پیام
نظرات