• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۱۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404042816978
  • خبرنگار : 50136

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تشریح کرد

از توقف آبیاری در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی تا آموزش دانش‌آموزان برای نجات آب

از توقف آبیاری در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی تا آموزش دانش‌آموزان برای نجات آب

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی با اشاره به چالش‌های جدی در حوزه مدیریت منابع آب، گفت: کاهش بارندگی‌ها، استمرار خشکسالی، کمبود اعتبارات و الگوی نامناسب مصرف، از مهم‌ترین مسائل پیش روی تأمین و توزیع عادلانه آب در سطح استان است.

مجید رستگاری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به کاهش منابع آبی در سدهای استان، گفت: استمرار و شدت خشکسالی در سال آبی جاری، تأمین مصارف بخش‌های مختلف را تحت تأثیر قرار داده است و با توجه به وضعیت منابع موجود، تأمین مطمئن آب شرب در اولویت قرار گرفته و در برخی سدها، تأمین آب بخش کشاورزی کاهش یافته یا به‌طور کامل متوقف شده است.

وی در خصوص آبیاری اراضی کشاورزی با وجود وضعیت منابع آبی نیز افزود: در سه‌ماهه نخست سال جاری، مجموعاً ۷۳ هزار و ۲۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان آبیاری شده که ۲۸هزار و ۷۸۷ هکتار آن در حوضه دریاچه ارومیه، ۳۸۶۰ هکتار در حوضه زاب و ۴۰ هزار و ۳۸۱ هکتار در حوضه ارس قرار داشته است. این عدد حدود ۴۰ درصد کل اراضی قابل آبیاری استان را تشکیل می‌دهد.

رستگاری ادامه داد: در مقابل شهرستان‌های شاهین‌دژ، میاندوآب و مهاباد به‌دلیل کمبود منابع آبی، در این بازه زمانی هیچ آبیاری نداشته‌اند. همچنین در دشت خوی نیز تنها بخش محدودی از اراضی تحت پوشش آبیاری قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه پروژه‌های فرهنگی و آموزشی نقش مهمی در اصلاح رفتارهای مصرفی دارند، به اجرای طرح «داناب» اشاره کرد و گفت: این طرح با تدوین دو کتابچه ویژه معلمان و دانش‌آموزان، پس از امضای تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش در استان اجرا شد. طی آن، آموزش‌هایی در قالب ۴ ساعت کلاس برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول برگزار شد.

به گفته رستگاری، برآوردهای صورت‌گرفته و بازخوردهای دریافتی نشان می‌دهد که سطح آگاهی عمومی نسبت به وضعیت منابع آبی در استان، در حال حاضر «متوسط به بالا» است. این ارزیابی حاصل آموزش‌های منسجم و اجرای مداوم پروژه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از سوی شرکت آب منطقه‌ای طی سال‌های گذشته بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان در ادامه به پروژه‌های عمرانی در حال بهره‌برداری اشاره کرد و گفت: عملیات تعمیر و بازسازی دوره‌ای سدهای مخزنی، طبق برنامه منظم و سالانه انجام می‌شود تا امکان بهره‌برداری پایدار از سدها در تأمین مصارف مختلف فراهم باشد.

وی افزود: در حال حاضر پروژه اجرایی جدیدی در دست انجام نیست، اما برخی پروژه‌های مهم در مرحله مطالعات قرار دارند؛ از جمله سد و شبکه بداولی، سد الند، سد فشل و سد لیک‌بین همچنین پروژه سد و شبکه گرده‌بین در پیرانشهر نیازمند بازنگری مطالعاتی است و در صورت تأمین اعتبارات، قابلیت ورود به فاز اجرایی را خواهد داشت.

رستگاری درباره پروژه‌های در حال اجرا در حوزه آب‌های مرزی نیز توضیح داد: شبکه‌های آبیاری و زهکشی کرم‌آباد، سیلوه و غازان هم‌اکنون در دست اجرا هستند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسند. همچنین در سه‌ماهه گذشته، چند طرح نیز به بهره‌برداری رسیده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایستگاه پمپاژ شماره ۴ شبکه کرم‌آباد با پوشش ۲۵۰۰ هکتار، ایستگاه پمپاژ بادین‌آباد یک در سطح ۲۰۰۰ هکتار، شبکه حاج ابراهیم در سطح ۳۰۰ هکتار و شبکه پیرانشهر در سطح ۹۰۰ هکتار اشاره کرد. کانال GRPC شبکه آبیاری و زهکشی غازان نیز در سطح ۱۵۰۰ هکتار به بهره‌برداری رسیده است.

وی با انتقاد از وضعیت تأمین اعتبارات عمرانی، گفت: اعتبارات تخصیص‌یافته برای طرح‌های اجرایی فاصله زیادی با نیازهای واقعی شرکت دارد. به‌عنوان نمونه، در سال ۱۴۰۳ تنها ۳۷ درصد از اعتبارات مصوب(بدون احتساب صندوق توسعه ملی) تخصیص یافته است. این در حالی است که تأخیر یا کسری اعتبارات، روند پیشرفت طرح‌های عمرانی را به‌شدت کند کرده است.

رستگاری تأکید کرد: در صورت تأمین منابع مالی، اولویت شرکت آب منطقه‌ای برای تکمیل طرح‌ها، پروژه‌های مرزی، طرح‌های تأمین آب شرب و آن دسته از پروژه‌هایی است که پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha