مسلم حسنآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین بار به صورت پایلوت کشت هفت هکتار سبزی و گیاه دارویی مارچوبه در منطقه چهاردولی در روستای قادرآباد شهرستان اسدآباد منعقد شده که از این میزان قرارداد تاکنون یک هکتار آن زیر کشت رفته و در فصل پاییز نیز ۶ هکتار دیگر آن به منظور تامین آب مورد نیاز آن از طریق بارندگیها کشت میشود.
وی با اشاره به کم آببر بودن مارچوبه، افزود: در رابطه با فروش این محصول، شرکت پشتیبان به صورت قراردادی این میزان سطح را از کشاورزان طرف قرار داد به قیمت هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان خریداری خواهد کرد.
وی نوع آبیاری مارچوبه کشت شده را به صورت قطرهای برشمرد و تصریح کرد: شرکت پشتیبان مورد نظر محصول کشت شده مارچوبه را برای صادرات به سایر کشورهای هدف در نظر دارد.
حسن آبادی خاطرنشان کرد: شهرستان اسدآباد و استان همدان شرایط تولید مارچوبه را دارد و کشاورزان باید سبد کشت محصولات را حفظ کرده و نباید شاهد آیش زرد در استان و شهرستان باشیم.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید مارچوبه در هر هکتار متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند کیفیت خاک، شرایط آب و هوایی، روش کاشت و نگهداری و همچنین رقم مارچوبه بستگی دارد، بیان کرد: معمولاً برداشت محصول از مزرعه مارچوبه از سال سوم به بعد اقتصادی بوده بهگونهای که یک تن در هکتار در سال سوم و تا ۶ تن در هکتار در سالهای بعد قابل برداشت خواهد بود.
حسن آبادی با اشاره به اینکه مارچوبه گیاهی علفی، چندساله و دوپایه است، افزود: این گیاه به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام و تازهخوری و یا پخته مصرف میشود و منبع غنی از ویتامینها، املاح معدنی و پروتئینهای ضروری است.
وی با اشاره به اینکه مارچوبه (Asparagus) یکی از سبزیجات پر خاصیت برای بدن بوده که به ملکه سبزیجات معروف است، تصریح کرد: بر اساس جدول ارزش غذایی، مارچوبه حاوی مواد مغذی بسیاری است که علاوه بر حفظ سلامت بدن، خاصیت دارویی و درمانی نیز دارد.
حسن آبادی با بیان اینکه عمر گیاه مارچوبه در زمین بیش از ١۵ سال است، گفت: این سبزی لوکس و گرانقیمت در حال حاضر در خردهفروشیها به فروش میرسد ولی محصول، عمدتاً صادراتی است.
مارچوبه یک سبزی بوده که به صورت تازه یا خشک شده مصرف میشود، در برخی موارد ممکن است مارچوبه خشک و پودر شده برای استفاده به عنوان ادویه در غذاها به کار رود، اما این به معنی ادویه بودن مارچوبه به طور کلی نیست.
مارچوبه، منبع غنی اینولین، پورین، ویتامینهای C و E، سلنیوم، منیزیم و بسیاری از مواد معدنی دیگر است. عناصر مختلف در مارچوبه جمع شده و ترکیباتی با ارزش غذایی بالا را پدید آوردهاند.
انتهای پیام
نظرات