به گزارش ایسنا، وحید محمدی روز شنبه (۲۸ تیر) در نشستی خبری با بیان اینکه یکی از وظایف مهم ستاد بازسازی عتبات عالیات در زمینه تغذیه و اسکان زوار در ایام اربعین در ایران و بخشی از عراق است، گفت: آمادگی کامل را در این زمینهها برای پذیرایی از بیش از دو میلیون زائر اربعین در استان را داریم.
وی اظهار کرد: برای ایام اربعین امسال ۳۰۰ موکب در کرمانشاه از ورودی استان تا عراق دایر خواهد شد که این تعداد نسبت به ۲۶۷ موکب سال گذشته بیشتر شده است.
به گفته رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه، از این تعداد ۲۳ موکب در خاک عراق مستقر بوده و در مسیر منذریه تا دیالی به زوار خدمات ارائه میدهند.
محمدی اضافه کرد: ۱۲ موکب هم بجز ۳۰۰ موکب استان کرمانشاه، از دیگر استانهای کشور به کرمانشاه آمده و به زوار اربعین خدمات میدهند.
وی با بیان اینکه برخی از این موکبها بزرگ بوده و هم در زمینه تغذیه و هم اسکان زوار فعالیت دارند، یادآور شد: برخی از موکبهای کوچکتر در حد توان خود به توزیع چای و شربت میپردازند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه افزود: رویکرد ما امسال تجمیع موکبها در قالب مجتمعهای موکبی است، نه اینکه هر صد متر یک موکب داشته باشیم. این روند بلحاظ ترافیکی، تامین زیرساختها و امنیت موکبها شرایط را تسهیل میکند.
محمدی زمان آغاز فعالیت رسمی موکبهای استان را از هشتم مرداد اعلام کرد و ادامه داد: تعداد محدودی از موکبها نیز میتوانند فعالیت خود را از پنجم مرداد آغاز کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا سه روز بعد از پایان اربعین یعنی تا ۲۶ مرداد، فعالیت موکبها ادامه خواهد داشت و تلاش میکنیم تا پایان موج بازگشت زوار ارائه خدمات وجود داشته باشد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه تمام اقلام مورد نیاز موکبها از طریق کمکهای مردمی تامین شده و هیچ اعتباری از دولت دریافت نمیشود، عنوان کرد: برخی از اقلام نیز از طریق حامیانی که در مرکز کشور کارخانه یا شرکت دارند تامین میشود که این کمکها را عادلانه بین موکبها توزیع میکنیم. مواکبی هستند که تا پنج هزار پرس غذای گرم در روز توزیع میکنند و به اقلام بیشتری نیاز دارند، اما تلاش میکنیم موکبهای کوچکتر را نیز تقویت کنیم تا بتوانند خدمات بیشتری ارائه دهند.
محمدی تاکید کرد: تمام کمکهایی که به موکبها میکنیم صرفا برای موکبهای مردمی و مجوزدار است و موکبهای فاقد مجوز کمکی دریافت نمیکنند. به علاوه هیچ مسئولیتی برای کمک به مواکب دولتی بجز در زمینه تامین آب و یخ نداریم.
وی خاطرنشان کرد: پنج دستگاه فلافلزن با ظرفیت ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ عدد فلافل در ساعت و ۸۰۰ تا هزار کتلت در ساعت نیز تهیه کردیم و پنج دستگاه نانوایی سیار تمام اتوماتیک نیز خریداری شده که به موکبها و زوار خدمات ارائه خواهند داد.
فراهم شدن ظرفیت اسکان بیش از ۶۰۰۰ نفر در شرایط خاص
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات وظیفه اسکان زائرین را نیز بر عهده دارد، گفت: برای شرایط خاص قصرشیرین را به عنوان مرکز اسکان در نظر گرفتیم که ظرفیت اسکان چهارهزار نفر در قصرشیرین فراهم شده است. یک مرکز پشتیبان هم در سرپلذهاب با ظرفیت دو هزار نفر در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: از ظرفیت مدارس و سالنهای ورزشی نیز برای اسکان استفاده میشود و تجهیز این مراکز نیز با هلال احمر است. به علاوه برای هر مرکز اسکان یک موکب پشتیبان برای تامین غذا نیز در نظر گرفته شده است.
محمدی یادآور شد: در کنار این ظرفیت، در برخی از موکبهای استان نیز امکان اسکان زوار اربعین فراهم است.
ظرفیت دپو ۸۰ هزار قالب یخ در سردخانه قصرشیرین
وی با اشاره به اینکه تا ۱۰ سال آینده ایام اربعین در فصل گرم سال قرار دارد و از همین تامین آب و یخ مورد نیاز زوار یکی از مهمترین اولویتهای ماست، اظهار کرد: در همین راستا یک سردخانه در قصرشیرین را به صورت استیجاری تملک کردیم و این سردخانه اکنون با ظرفیت ۱۱۰۰ تن فعال است. این سردخانه بسیار کامل بوده و بخش زیر صفر و بالای صفر را دارد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در این سردخانه ظرفیت نگهداری ۸۰ هزار قالب یخ فراهم است که برخی از آن اکنون دپو شده و بخش دیگر به تدریج در ایام اربعین از نقاط مختلف استان به این سردخانه آمده و دپو خواهد شد.
محمدی از فعالیت ۱۰ کامیون یخچالدار برای توزیع یخ بین موکبهای استان خصوصا با محوریت قصرشیرین و خسروی نیز خبر داد و اظهار کرد: شش دستگاه خُردکن یخ را نیز تدارک دیده و امیدواریم با روشهای مناسبی که برای نگهداری و توزیع یخ برای اربعین امسال در نظر گرفته ایم، مشکلی برای تامین یخ مورد نیاز زوار و موکبها وجود نداشته باشد.
تامین بیش از پنج میلیون بطری آب برای زوار
وی از تامین آب کافی برای زوار و موکبها نیز خبر داد و عنوان کرد: حداقل پنج میلیون بطری آب برای زوار در نظر گرفته شده که سه میلیون بطری توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات، ۱.۵ میلیون بطری توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و ۵۰۰ هزار بطری نیز توسط وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب تامین خواهد شد و از ورودی استان از کنگاور تا منذریه عراق در اختیار زوار قرار میگیرد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه یادآور شد: بنیاد مستضعفان نیز تاکنون ۲۷۴ هزار بطری آب برای ما ارسال کرده و در صورت نیاز امکان تامین آب بیشتر را نیز دارد.
انتهای پیام
نظرات