فرگل صحاف روز شنبه، ۲۸ تیر، در نشست هماندیشی با شرکای اجتماعی و مدیران مؤسسات و مراکز غیردولتی استان آذربایجان شرقی، با گرامیداشت یاد و خاطره محمدعلی فیاضبخش، بنیانگذار سازمان بهزیستی، سخنان خود را آغاز کرد و اظهار کرد: سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ با تجمیع ۱۵ نهاد تشکیل شد. امسال چهلوپنجمین سال تأسیس این نهاد اجتماعی است که بعنوان جدیدترین نهاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی شناخته میشود.
فرگل صحاف گفت: دیگر نمیتوان به بهزیستی نگاه صرفاً اداری داشت چرا که امروزه بیش از ۵۴ فعالیت کلی و ۱۸۰ فعالیت جزئی در این سازمان تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه این سازمان بهعنوان متولی سلامت اجتماعی در کشور ایفای نقش میکند، گفت: بهزیستی نهادی تخصصی با رویکرد علمی، مردمی، شفافسازی و توانمندسازانه است که مأموریتهای گستردهای در حوزههای توانبخشی اجتماعی، مشارکت و برنامههای پیشگیرانه و مداخلهگر را دنبال میکند.
وی با اشاره به بند هفتم سیاستهای کلان تأمین اجتماعی کشور، اظهار کرد: استقرار نظام احسان و نیکوکاری یکی از برنامههای مهم دولت است. در همین راستا، تلاش ما بر آن است که مساعدتهای سازمانی با همافزایی منابع مردمی و با رویکرد عدالتمحور در دهکهای پایه جامعه تقویت شود.
صحاف با بیان اینکه هدف ما ایجاد رفاه عمومی، رفع فقر و محرومیت و حمایت از اقشار تحت پوشش سازمان با نگاه توانمندسازانه و عدالتمحور است، تأکید کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی و تورم سنگین که بر اقشار آسیبپذیر وارد میشود، بهزیستی استان با رویکرد همگرایانه در چارچوب اصل ۲۹ قانون اساسی، ارائه خدمات مؤثر و مستمر را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: فرهنگ متعالی خیر جمعی، نیات خیرخواهانه مردم فهیم استان، و روحیه همدلی در میان ایرانیان، موجب شد در سال ۱۴۰۳ کمکهای نقدی، غیرنقدی و خدماتی بالغ بر ۳۲۲ میلیارد تومان به بهزیستی آذربایجان شرقی ارائه شود.
وی ادامه داد: بسیاری از این کمکها مستقیماً به مراکز و مؤسسات تحت پوشش ما وارد شدهاند، اگرچه ممکن است در حساب رسمی ما منعکس نشده باشند، اما نقش مهمی در ارتقای کیفیت خدمات به جامعه هدف ایفا کردهاند.
مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی، با بیان اینکه رویکرد سازمان از کمکهای نقدی صرف به سمت برنامهمحور شدن تغییر یافته است، گفت: برنامههایی نظیر کارآفرینی برای مددجویان، سفرهای زیارتی، طرح سفره مهربانی، پویش آجر به آجر برای تعمیر مسکن مددجویان، تهیه وسایل توانبخشی، بهداشتی، جهیزیه، و طراحی تورهای گردشگری ارزانقیمت برای جامعه هدف، بخشی از سیاستهای جدید سازمان برای افزایش اثربخشی کمکها و ارتقای اعتماد عمومی است.
وی با اشاره به سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، بیان کرد: بهزیستی مجاز به واگذاری امور به مردم و صدور مجوز در ۱۳ بند برای مراکز و موسسات غیردولتی است و در این راستا، ۶۵۶ مرکز و موسسه با بیش از ۳۵۰۰ نیروی تحصیلکرده فعالیت دارند که نقش کلیدی در اشتغال و ارائه خدمات تخصصی ایفا میکنند.
وی با اشاره به تغییرات ساختاری اخیر در سازمان بهزیستی، اظهار کرد: حوزه مشارکتهای مردمی و مراکز، بصورت مجزا تعریف و تقویت شدهاند تا برنامهریزی هدفمندتری صورت پیدا کند راهبردهای ۱۲ گانه ریاست سازمان، نقشه راهی روشن برای ارتقای سطح خدمات به جامعه هدف هستند.
صحاف گفت: باید استانداردهای خدماترسانی در مراکز بر اساس آییننامهها و با حفظ کرامت انسانی مددجویان ارائه شود و همچنین ارتقای مهارت کارکنان، شفافیت، پاسخگویی، و همکاری کامل در نظارتها و ارزیابیهای دورهای، از جمله وظایف ضروری مراکز هستند.
وی افزود: توجه ویژه به زنان سرپرست خانوار، فرزندان بیسرپرست، سالمندان و سایر گروههای آسیبپذیر باید همواره مدنظر باشد.
مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، کودکآزاری و خشونتهای خانگی، همواره در اولویت بهزیستی بوده است؛ با توجه به حذف معاونت پیشگیری از ساختار جدید سازمان، این مسئولیت به سایر بخشها واگذار شده و باید با دقت بیشتری پیگیری شود.
وی با اشاره به طرح نوآورانه (سلام) که از سوی ریاست سازمان پیشنهاد شده و قرار است برای نخستینبار در آذربایجان شرقی اجرایی شود، افزود: این طرح با محوریت محله، ظرفیتهای محلی را شناسایی و یکپارچه میکند و تلاش دارد با جلب مشارکت مردم در حل مسائل محلی، تابآوری اجتماعی و سرمایه اجتماعی را تقویت کند.
وی اظهار کرد: طرح محلهمحور از سال ۱۳۹۸ با راهاندازی مراکز مثبت زندگی آغاز شده و مراکز روزانه توانبخشی، گروههای توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) و پایگاههای سلامت اجتماعی در این راستا فعال هستند.
صحاف با اشاره به جمعیت رو به رشد سالمندان در استان تا سال ۱۴۳۰، بر ضرورت شناسایی و حمایت از این گروه در سطح محلات تاکید کرد و گفت: باید با کمک نیروهای جوان محلی از سالمندان تنها مراقبت شود. همچنین، شناسایی معتادان پاک شده، دانشآموزان بدسرپرست و نیازهای اقشار مختلف در سطح محلات باید هدفمند انجام گیرد.
به گزارش ایسنا، وی در پایان از تلاشها و جانفشانیهای مراکز بهزیستی در بحران ۱۲ روزه کشور نیز قدردانی کرد و از طرح تشکیل "خانه خیرین استان آذربایجان شرقی" با حضور همه موسسات خیریه مجاز خبر داد که با هدف کمک هرچند اندک به نیازمندان در دست اجرا است.
به مناسبت فرارسیدن هفته بهزیستی، نشست هماندیشی با شرکای اجتماعی و مدیران مؤسسات و مراکز غیردولتی استان آذربایجان شرقی با عنوان «با هم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» صبح روز شنبه، ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ در تالار وحدت ادارهکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات