به گزارش ایسنا، این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت که شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفته است که این پادشاهی از کنترل ارتش سوریه بر استان سویدا در جنوب سوریه حمایت میکند.
در بیانیهای که وزارت امور خارجه ارائه کرده، آمده است که دو طرف «درباره مسائل امنیتی منطقهای، از جمله تلاشها برای پایان دادن به خشونت در سوریه، گفتگو کردند.» این وزارتخانه جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
این مقام آمریکایی در مورد این تماس تلفنی توضیح داد و یک منبع دوم آشنا با دیپلماسی، به میدل ایست آی گفت که پادشاهی از حمله اسرائیل به سربازان سوری و دیکته کردن استقرار نظامی در دمشق «خشمگین» است.
در چند روز گذشته سویدا محل خشونتهای فرقهای بین اکثریت جامعه دروزی و بادیهنشینان سنی بوده است. پس از وقوع درگیریهای خونین در روز یکشنبه، دولت سوریه به درخواست مقامات محلی نیروهایی را به سویدا اعزام کرد و این امر اسرائیل را بر آن داشت تا حملات شدیدی را علیه ارتش سوریه انجام دهد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی، سپس به دولت سوریه دستور داد که نیروهای خود را به جنوب اعزام نکند. هنگامی که احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه این کار را انجام داد، اسرائیل به کاروانهای نظامی سوریه حمله کرد.
مقامات فعلی و سابق آمریکایی، عربی و اسرائیلی به میدل ایست آی گفتند که نتانیاهو به دنبال ایجاد یک منطقه نفوذ در جنوب سوریه است، تحولی که متحدان عرب ایالات متحده و ترکیه را نگران کرده است.
رسانههای صهیونیست به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش دادند که تلآویو تصمیم گرفت به مدت ۴۸ ساعت به نیروهای امنیتی داخلی سوریه اجازه ورود محدود به سویدا را بدهد. یک مقام آمریکایی دیگر در منطقه در مورد تغییر موضع اسرائیل به میدل ایست آی گفت که تلاش اسرائیل برای ایجاد منطقه نفوذ در جنوب سوریه با سوریه مرکزی و واحد که نماینده ویژه ترامپ تام باراک، هفته گذشته برای خبرنگاران تشریح کردند، در تضاد است.
مداخله اسرائیل در سویدا به ویژه برای دولت ترامپ ناخوشایند بوده است زیرا در حالی صورت میگیرد که ایالات متحده در حال فشار آوردن به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به رهبری کردها برای تسلیم شدن در برابر اقتدار دمشق است. ایالات متحده و نیروهای دموکراتیک سوریه متحدانی بودند که علیه گروه شبهنظامی داعش میجنگیدند، اما اکنون واشنگتن میخواهد نیروهای تحت رهبری کردها در ارتش سوریه ادغام شوند، برخلاف حفظ منطقه خودمختار در شمال شرقی.
عربستان سعودی، ترکیه، مصر، اردن، امارات متحده عربی و سایر کشورهای عربی روز پنجشنبه بیانیهای صادر کردند و بر «حمایت بیچون و چرای خود از امنیت، وحدت، ثبات و حاکمیت سوریه» تأکید کردند. در این بیانیه آمده است که حملات اسرائیل «حملهای آشکار به حاکمیت سوریه» بوده و آنها «تمام اشکال مداخله خارجی در امور داخلی» سوریه را رد میکنند.
عربستان در ماه مه میزبان دیدار مستقیمی بین رئیسجمهور سوریه و ترامپ در ریاض بود. ترامپ گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، مسئول متقاعد کردن او برای لغو تمام تحریمها علیه سوریه بودهاند، که باز هم برخلاف نظر دیپلماتها است.
یک مقام آمریکایی به میدل ایست آی گفت: «عربستان سعودی به ثبات و بازسازی سوریه متعهد است.»
انتهای پیام
نظرات