یدالله حقیقی امروز یکشنبه، ۲۹ تیر در نشست شرکت برق منطقهای فارس با اشاره به امضای تفاهمنامه ساخت یک نیروگاه خورشیدی بزرگمقیاس در استان فارس، اظهار کرد: در این پروژه ۱۵۰۰ هکتار زمین مورد نیاز است که تاکنون ۵۰۰ هکتار آن تأمین شده و برای تأمین مابقی اراضی نیز پیگیریها ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه این طرح میتواند به دو صورت تجمیعی یا پراکنده در شهرستانهای مختلف اجرا شود، گفت: ظرفیت نیروگاهها از سه مگاوات آغاز میشود و امکان اتصال و انتقال برق تولیدی تا هزار مگاوات پیشبینی شده است.
حقیقی ادامه داد: شهرستانهای اقلید و آباده بیشترین ظرفیت نصب نیروگاه خورشیدی را در استان دارند و لامرد، لارستان، داراب، کازرون، نیریز و سعادتشهر نیز استعداد بالایی در این حوزه دارند که تمام این ظرفیتها به سرمایهگذاران معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس، حجم سرمایه اولیه مورد نیاز این طرح را یک میلیارد دلار برآورد کرد و افزود: در حال حاضر ظرفیت بهرهبرداری نیروگاههای خورشیدی در استان ۱۰۰ مگاوات است و بر اساس پیشبینیها، فارس ظرفیت تولید پنج هزار مگاوات انرژی خورشیدی را دارد.
وی با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی با تولید برق از انرژی خورشید، وابستگی به سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز را کاهش میدهند، اضافه کرد: این رویکرد ضمن حفظ منابع محدود، خطرات ناشی از استخراج و حملونقل سوختهای فسیلی را کاهش میدهد.
حقیقی تصریح کرد: نیروگاههای خورشیدی در فرآیند تولید برق هیچگونه آلایندهای تولید نمیکنند و به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا کمک میکنند. اگرچه هزینه اولیه نصب این نیروگاهها بالاست، اما در بلندمدت هزینههای تولید برق بهطور چشمگیری کاهش یافته است و صرفهجویی اقتصادی به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات