مریم معصومی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه طرح آمایش امید از ابتدای سال در استان آغاز شده است، اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح، مراقبان سلامت، بهورزها و ماماها با تمام بانوان دارای همسر که واجد باروری هستند، تماس تلفنی برقرار میکنند.
وی افزود: طی تماسهای تلفنی انجام شده وضعیت باروری اولیه و ثانویه استخراج میشود، بر اساس این آمایش ۱۸۴ هزار و ۳۷۶ زن همسردار در استان وجود دارند که واجد شرایط باروری هستند، ۵۰۸۵ زن ناباروری نیز در این میان شناسایی شدند.
معصومی ادامه داد: زنان نابارور بعد از شناسایی به نزدیکترین خانهی بهداشت محل زندگی دعوت میشوند تا خدمات بهداشتی را دریافت کرده و بعد از آن به مراکز درمان ناباروری معرفی شوند.
وجود بیش از ۴۳ هزار خانواده بدون فرزند در خراسان شمالی
مریم سادات بنی هاشم -کارشناس جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی- در ادامه در گفتوگو با ایسنا، از وجود ۴۳ هزار و ۱۸۵ خانواده بدون فرزند در این استان خبر داد.
وی اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده این خانوادهها ۶ ماه از زمان ازدواجشان گذشته و صاحب فرزند نشدهاند.
بنی هاشم با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از خانوادهها در کشور تک فرزند هستند، گفت: ۵۵ هزار مادر در این استان تک فرزند هستند.
وی با بیان اینکه سن بارداری در این استان افزایش یافته است، افزود: از حدود ۱۰ هزار تولدی که در سال گذشته در این استان وجود داشته بیشترین سن بارداری در فاصله ۳۰ تا ۳۴ سال بوده است، این درحالی است که سالهای گذشته بیشترین سن بارداری بین ۲۰ تا ۲۵ سال بود.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه بارداری در سن ۴۰ سال به بالا نیز افزایش یافته است، ادامه داد: در گذشته اعلام میکردند که بارداری در سنهای بالا خطرناک و برای مادر و نوزاد عوارض به دنبال دارد اما با انجام مراقبتهای لازم طی یکی دو سال گذشته بارداریهای خوبی در این رده سنی اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد: اما نکتهای که در این میان وجود دارد این است که باید بارداری در این رده سنی با مراقبتهای بیشتری انجام شو.
انتهای پیام
نظرات