• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404043018670
  • خبرنگار : 71299

/گزارش/

خشکسالی، آتش‌سوزی و دخالت‌های انسانی؛ تهدیدهای جدی جنگل‌های زاگرس

خشکسالی، آتش‌سوزی و دخالت‌های انسانی؛ تهدیدهای جدی جنگل‌های زاگرس

ایسنا/ایلام با افزایش تهدیدات ناشی از خشکسالی، آتش‌سوزی و دخالت‌های انسانی، فعالان محیط زیست ایلام خواستار اقدامات فوری برای احیای جنگل‌های زاگرس و جلوگیری از تخریب بیشتر این زیست‌بوم کهن شدند.

مالک شعاعی مسئول سازمان مردم‌نهاد انجمن بلوط شهرستان چراول به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: گازسوز کردن منقل‌های کبابی‌های چرداول و به‌خصوص شباب، کار بسیار خوبی بود اما این کار نباید مقطعی باشد تا از درختان بلوط به‌عنوان هیزم استفاده نشود.

وی با بیان این‌که باید برای گازسوز کردن منقل‌های کباب خانگی هم برنامه‌ ارائه کنیم خاطرنشان کرد: ما متأسفانه بازخورد تولید نهال درخت بلوط را در طبیعت در طی سالیان مختلف نمی‌بینیم، با وجود زحماتی که منابع طبیعی و جهاد کشاورزی می‌کشند، سوال ما این است که چرا تولید نهال منجر به جایگزینی بلوط نمی‌شود؟

مسئول سازمان مردم‌نهاد انجمن بلوط شهرستان چراول افزود: دولت باید با نگاه ویژه‌ای در جنگل‌ها و مراتع استان سرمایه‌گذاری کند.

شعاعی گفت: منابع طبیعی و جهاد کشاورزی استان باید با تشکیل یک واحد حقوقی قوی در برابر تخریب جنگل‌های استان قاطعانه بایستد.

خشکسالی، آتش‌سوزی و فشار انسانی؛ تهدیدهای جدی برای جنگل‌های زاگرس

عزالدین یاری مسئول سازمان مردم‌نهاد دوستداران طبیعت ایلام نیز در خصوص حفاظت و احیای جنگل‌های استان به ایسنا گفت: متأسفانه ما شاهد آثار تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان در جنگل‌های استان نیستیم.

وی ادامه داد: منابع طبیعی و جهاد کشاورزی استان برای مقابله درست و اصولی با آتش‌سوزی جنگل‌ها، نیرو و امکانات کافی در اختیار ندارند و ما انتظار بسیار بیشتری از این دستگاه‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها داریم.

یاری توضیح داد: برای حفظ جنگل‌ها از آفات و آتش‌سوزی باید سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی هماهنگی کاملی داشته باشند.

یعقوب محمدی مسئول سازمان‌مردم‌نهاد انجمن سبز شهرستان آبدانان نیز به ایسنا گفت: درختان بلوط ارتفاعات دینارکوه به‌دلیل تغییر اقلیم خشک شده‌اند و دستگاه‌های مرتبط برای حفظ جنگل باید ورود کنند.

وی در خصوص آتش‌سوزی جنگل‌های دینارکوه افزود: این ارتفاعات در آبدانان صعب‌العبور است و ما امکاناتی برای خاموش کردن آتش در اختیار نداریم بنابراین نباید اجازه بدهیم جنگل که جز انفال است از بین برود.

محمدی اضافه کرد: ما با اعطای مجوز به افرادی خاص برای فعالیت اقتصادی در جنگل مخالفیم.

محمد فیضی دانش‌آموخته دکترای محیط زیست در خصوص اقدامات آنی براساس اولویت‌های عوامل تخریبی که طبیعت‌دوستان باید پیگیری، مطالبه و انجام دهند به ایسنا گفت: کاهش مصرف منابع جنگلی، مشارکت در برنامه‌های نهال‌کاری، گزارش تخلفات منابع طبیعی و محیط زیست، آموزش و فرهنگ‌سازی و جمع‌آوری و مدیریت زباله‌ است.

وی در خصوص اقدامات آنی که نهادهای مسئول باید در دستور کار شبانه روزی داشته باشند، افزود: جلوگیری از تخریب و بهره‌برداری غیرقانونی با اقداماتی نظیر تشدید نظارت و گشت‌زنی توسط جنگل‌بانان برای جلوگیری از قطع درختان و چرای بیش‌ ازحد دام و اعمال جریمه‌های سنگین برای متخلفان و قاچاقچیان چوب می‌تواند موثر باشد.

فیضی در خصوص مدیریت آتش‌سوزی‌ها نیز بیان کرد: ایجاد پایگاه‌های اطفای حریق مجهز در مناطق پرخطر و آموزش جوامع محلی برای پیشگیری و مدیریت اولیه آتش‌سوزی برای مدیریت آتش‌سوزی ها قدم اول است.

خشکسالی، آتش‌سوزی و فشار انسانی؛ تهدیدهای جدی برای جنگل‌های زاگرس

وی در خصوص بازسازی و احیای جنگل‌ها نیز اضافه کرد: اجرای طرح‌های فوری احیای جنگل با کاشت گونه‌های بومی مقاوم به کم‌آبی و استفاده از روش‌های آبخیزداری برای حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از فرسایش اقداماتی است که باید انجام دهیم.

این دانش‌آموخته محیط زیست توصیه کرد: برای موفقیت، همکاری بین جوامع محلی، سازمان‌های مردم‌نهاد، کنشگران و طبیعت‌دوستان، و نهادهای دولتی ضروری است، تمرکز بر آموزش، جلب مشارکت مردمی، و اجرای سریع طرح‌های حفاظتی می‌تواند از تخریب بیشتر جنگل‌های زاگرس این زیست بوم کهن و بی نظیر جلوگیری کند.

فیضی اضافه کرد: همچنین، با توجه به شرایط خاص زاگرس (خشکسالی، آتش‌سوزی، و عوامل انسانی وارد بر عرصه‌ها)، اولویت‌بندی اقدامات بر اساس شدت تخریب ها در هر یک از استان‌های زاگرس نشین برای رفع مشکلات با مدیریت خردمندانه این زیست بوم کهن که ادامه زندگی بیش از پنجاه میلیون نفر از جمعیت کشور در گرو آن است مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha