• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404043018744
  • خبرنگار : 71129

رویترز: ترامپ متعهد به نجات افغان‌ها شده اما امارات آنها را به افغانستان برگردانده است

رویترز: ترامپ متعهد به نجات افغان‌ها شده اما امارات آنها را به افغانستان برگردانده است

بر اساس یک سند داخلی وزارت امور خارجه آمریکا که به رویت رویترز رسیده، چند روز پیش از آنکه ترامپ بگوید می‌خواهد به افغان‌هایی که در امارات گیر افتاده‌اند، کمک کند، دولت امارات بازگرداندن این افراد به افغانستان را آغاز کرده و به واشنگتن نیز اطلاع داده بود که در حال انجام چنین کاری است.

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی نزدیک آمریکا، در ۲۰۲۱ موافقت کرد تا به صورت موقت چند هزار افغان خارج شده از کابل را در پی بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور پذیرا باشد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، در طول این سال‌ها حدود ۱۷ هزار نفر از افغان‌های تخلیه‌شده از طریق مرکز ابوظبی، معروف به شهر بشردوستانه امارات، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. با این حال، بیش از ۳۰ افغان باقی‌مانده در بلاتکلیفی گیر افتاده‌اند.

خبرنامه «فقط خبر» روز یکشنبه گزارش کرد که مقام‌های امارات در حال آماده شدن برای تحویل دادن برخی از پناهندگان افغان به طالبان بودند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «من تلاش می‌کنم تا آنها را نجات دهم و از همین الان این تلاش شروع می‌شود.»

البته شاید برای این کار خیلی دیر شده باشد.

«سالم الزعبی» مشاور ویژه وزیر خارجه امارات ۱۰ ژوئیه در دیدار با مقام‌های آمریکایی در ابوظبی به طرف آمریکایی گفت که دو خانواده افغان با موفقیت و در امنیت کامل اوایل ژوئیه به افغانستان برگردانده شدند.

الزعبی به آمریکایی‌ها گفت در حالیکه امارات از سیاست کنونی واشنگتن مطلع بوده این کار را انجام داده و ۲۵ نفر دیگر را هم روز یکشنبه به افغانستان برگردانده است.

وی افزود، دولت امارات به دنبال گرفتن اطمینان از طالبان برای تضمین امنیت افغان‌های بازگردانده شده است.

به نظر می‌رسد که بر اساس مطلبی که ترامپ در تروث سوشال نوشته، از برنامه امارات بی‌اطلاع بوده است.

الزعبی در ادامه به مقام‌های آمریکایی گفت که دو خانواده افغان اوایل ژوئیه بنا به درخواست خود به افغانستان برگردانده شدند چون از انتظار خسته شده بودند.

اما دو منبع مطلع گفتند که دولت امارات و سفیر طالبان در امارات خانواده‌های افغان را در شهر بشردوستانه امارات متحده عربی مجبور کردند تا بین امضای نامه اخراج داوطلبانه و بازگشت به افغانستان و دستگیری و اخراج با زور برای بازگشت به کشورشان یکی را انتخاب کنند.

سند منتشر شده همچنین متذکر شده که الزعبی از ایالات متحده خواسته است هماهنگی‌های لازم را مدیریت کند تا اطمینان حاصل شود که واشنگتن و ابوظبی در پیام‌های خود در مورد این موضوع همسو هستند، زیرا امارات متحده عربی نمی‌خواهد از سوی سازمان‌های غیردولتی «به دلیل ناتوانی ایالات متحده در اسکان مجدد افغان‌های گریخته از افغانستان در ایالات متحده یا جای دیگر» مورد انتقاد قرار گیرد.

سرنوشت بیش از ۳۰ افغان خارج شده و نحوه رسیدگی دولت به پرونده‌های آنها، برای آینده ۱۵۰۰ مرد، زن و کودک افغان دیگر که در یک مرکز مشابه در «کمپ السیلیه» در قطر گیر افتاده‌اند، بسیار مهم است.

در دولت بایدن از زمان خروج پر از هرج و مرج و بی‌برنامه نیروهای آمریکایی از افغانستان قریب به ۲۰۰ هزار افغان به آمریکا آورده شدند.

دونالد ترامپ جابجایی پناهجویان را پس از ورود مجدد به کاخ سفید تعلیق کرد. در آوریل، دولت واشنگتن حمایت‌های موقت هزاران افغان در ایالات متحده را لغو کرد.

دموکرات‌ها به ترامپ تاکید کردند تا وضعیت حفاظت شده موقت برای افغان‌ها را از سر بگیرد و گفتند که زنان و کودکان در دولت تحت رهبری طالبان در افغانستان آسیب می‌بینند.

پناهندگان شامل اعضای خانواده پرسنل نظامی آمریکایی-افغانی‌تبار ایالات متحده، کودکانی که اجازه پیوستن به والدین خود را دارند، اقوام افغان‌هایی که قبلا پذیرفته شده‌اند و ده‌ها هزار افغان که در طول جنگ ۲۰ ساله برای دولت ایالات متحده کار می‌کردند، می‌شوند.

گروه مدافع حقوق افغان‌ها موسوم به «#AfghanEvac» به ترامپ تاکید کرده تا برای نجات افغان‌ها تلاش کند.

این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این به منزله اقدامی فوری برای تضمین حفاظت و خروج افغان‌ها در امارات و قطر و اطمینان حاصل کردن از این است که آنها به افغانستان برگردانده نمی‌شوند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha