به گزارش ایسنا، «جیمز جفری» فرستاده سابق آمریکا به سوریه در گفتوگویی با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه ادعا کرد: دولت دمشق به رهبری احمد الشرع (ابو محمد الجولانی، سرکرده گروه تحریر الشام) ۱۴ سال است که با ایرانیها در جنگ است و اساسا با حضور ایران مخالف است.
جفری گفت: مداخلههای نظامی اسرائیل، تمامیت دولت جدید سوریه را تهدید میکند و این شرایط به منافع اسرائیل نیز ضربه میزند، ما موضع تلآویو علیه ایران و حزبالله لبنان در طول ۲۰ سال گذشته را درک میکنیم اما حمله ارتش اسرائیل به نیروهای وابسته به دولت مرکزی سوریه در هفته گذشته با منافع تلآویو در تضاد است.
فرستاده سابق آمریکا به سوریه اظهار کرد: تنشی که در پی مداخله اسرائیل تشدید شد، پس از آتشبسی که با ابتکارعملهای «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا حاصل شد، موقتا آرام گرفت.
او گفت: سیاستهایی که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در پیش گرفته، امنیت و موجودیت سوریه را به خطر انداخته اما واقعا هدف اسرائیل در سوریه چیست؟
جفری افزود: ایجاد یک ساختار خودمختار مستقل توسط دروزیها در جنوب با اتکا به قدرت نظامی خود و با کمک نیرویی خارجی میتواند به درخواستهای مشابهی نه تنها از سوی پکک (حزب کارگران کردستان) / یپگ (یگانهای مدافع خلق کُرد) که از نام نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) استفاده میکند، بلکه از سوی علویها در غرب نیز منجر شود و این میتواند زمینه را برای فروپاشی کشور فراهم میکند.
فرستاده سابق آمریکا به سوریه در ادامه گفت: سوریه نمیتواند تمامیت ارضی و امنیت منطقهای خود را در تمامی نقاط از جمله در مناطق دروزیها در جنوب، علویها در غرب و اکثریت کُرد در شمال شرقی حفظ کند و نمیتواند دوام بیاورد و اگر اسرائیل به این روند ادامه دهد، پایان این داستان ازسرگیری جنگ داخلی، مداخله خارجی خواهد بود که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۵ شاهد آن بودیم.
او با اشاره به اینکه این وضعیت هرگز در راستای منافع هیچ یک از طرفها در منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی نخواهد بود، گفت: اسرائیل باید با حمایت آمریکا تصمیم بگیرد در مرحله بعدی میخواهد با دولت سوریه چه کند، این مسالهای موجودیتی برای اسرائیل است چراکه سوریه در حال حاضر مهمترین جبهه در خاورمیانه است.
جفری افزود: مهمترین درسی که ما از جنگ سوریه یاد گرفتیم این است که جامعه جهانی از جمله کشورهای عربی، اروپاییها، نهادهای جامعه مدنی وابسته به سازمان ملل، آمریکا و ترکیه و در صورت امکان اسرائیل باید یک صدا باشند و از دولت مرکزی حمایت کنند.
فرستاده سابق آمریکا به سوریه در ادامه تصریح کرد: آمریکا از پکک/یپگ که از اسم نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) استفاده میکند، حمایت کرده و برای حفظ این سازمان به عنوان نهادی مستقل، تا حدودی به این حمایت ادامه خواهد داد.
او با طرح این ادعا که واشنگتن از نزدیک اوضاع را تحت کنترل دارد تا آشتی میان دمشق و کُردها را تضمین کند، گفت: قسد میداند اگر مساله موجودیت آن به صورت مسالمتآمیز حل نشود، با ارتش بینهایت قدرتمند ترکیه روبهرو خواهد شد و اگر از طرح ادغام با دولت سوریه منحرف شود، حمایت واشنگتن را از دست خواهد داد.
جفری در ادامه مدعی شد: ایجاد دولت مستقلی با ارتش خود در شمال شرق سوریه برای وحدت این کشور کاملا ویرانکننده خواهد بود و تهدید بزرگی را برای روند خلع سلاح پکک در برابر ترکیه ایجاد خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه کُردها در ترکیه از منظر کسب حقوق فرهنگی و ادغام در ساختار کلی دستاوردهای قابل توجهی داشتند، گفت: پکک از منظر نظامی شکست خورده است، بنابراین هیچ دلیل منطقی برای استمرار مبارزه مسلحانه وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات