محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در این دوره جدید، دانشگاه سوره روند تحولی برنامهریزیشدهای را آغاز کرده است، اظهار کرد: بعد از پیگیری حدود چهار ساله، اساسنامه جدید دانشگاه سوره در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و به امضای دکتر پزشکیان، رئیسجمهور رسید. در این سند خطمشی جدید دانشگاه بهوضوح مشخص شده و نوع، جنس و رسالتهای دانشگاه در آن تعریف شده است.
تمرکز بر رویکردهای مذهبی و فناوریهای نوین
رئیس دانشگاه سوره افزود: در بازنگریهای درسی، رویکردهای مذهبی و دینی را پررنگتر خواهیم کرد و تلاش میکنیم میراث ایرانی-اسلامی در حوزه هنر، معماری و رسانه را بهصورت اجتهادی دریافت و در قالب رشتهها و متون درسی بگنجانیم. تیمهایی برای بازنگری دروس تشکیل شدهاند و در این بازنگریها تحولات فناورانه، بهویژه هوش مصنوعی و دیگر فناوریهای نوین که تأثیر بسزایی در رشتههای ما دارند، به دقت مورد توجه قرار میگیرند.
تقویت مهارتهای عملی و کارورزی در برنامههای تحصیلی
ساعی درباره توانمندی عملی دانشجویان بیان کرد: دانشگاه سوره همیشه بهخاطر مهارتهای عملی دانشآموختگانش شناخته شده است و انشاءالله در طرحهای جدید تحولی، فرآیندهای کارآموزی، کارورزی و مهارتی بهصورت منسجم در برنامههای درسی گنجانده میشود. ایدهای وجود دارد که دانشجویان در دوره تحصیل، بین عرصه نظر و عمل چند بار حضور عملی داشته باشند تا هنگام فارغالتحصیلی به بلوغ لازم در زمینه کار پایاننامه و مهارتهای عملی برسند.
چشمانداز تبدیل دانشگاه سوره به دانشگاه بینالمللی
رئیس دانشگاه تصریح کرد: هدف ما این است که در چشمانداز پنج سال آینده، نظام دانشگاهی خود را بهگونهای مستقر کنیم که بتوانیم آن را دانشگاه بینالمللی سوره بنامیم. میخواهیم دانشجویان و فارغالتحصیلانی تربیت کنیم که هم در چشمانداز جهان آینده و هم در چشمانداز ایران فردا، اثربخش و مؤثر باشند.
برنامهریزی برای جذب دانشجویان بینالمللی از کشورهای همسایه
ساعی درباره برنامه جذب دانشجویان خارجی گفت: هدفگذاری ما در کشورهای منطقه، بهویژه کشورهای همسایه است و احساس میکنیم ظرفیت دانشگاه سوره برای جذب دانشجویان خارجی اثبات شده است. هرچند مشکلات زیرساختی مانند خوابگاه داریم، اما در حال پیگیری حل آنها با همکاری وزارت علوم و سایر نهادها هستیم. پس از رفع این مشکلات، زمینه پذیرش گستردهتر دانشجویان خارجی فراهم خواهد شد.
رئیس دانشگاه توضیح داد: فعلاً برنامهای برای تأسیس شعبه دانشگاهی در خارج نداریم، اما پذیرش دانشجوی بینالملل را در کشورهای همسایه مانند عراق، آذربایجان، پاکستان و کشورهای جنوب خلیج فارس در دستور کار داریم.
وی خاطرنشان کرد: قدرت آموزشی دانشگاههای ایران، بهخصوص در حوزه هنر و معماری، تناسب بیشتری با حوزههای دینی و اسلامی دارد و این موضوع برای دانشجویان کشورهای منطقه جذاب است.
برگزاری همایش ملی درباره نقش فناوریهای نوین در آموزش هنر و رسانه
ساعی درباره آینده فناوری هوش مصنوعی در برنامههای دانشگاه گفت: در کمتر از یک سال آینده، همایش ملی برگزار خواهیم کرد که هدف آن جمعآوری اندیشهها و نظرات درباره تعامل آموزش عالی در حوزه هنر، رسانه و معماری با فناوریهای نوین است.بحث هوش مصنوعی و تأثیر آن بر فرهنگ، آموزش، ساخت فیلم و تولید موسیقی موضوعی بسیار قابل توجه و بحثبرانگیز است که در این همایش به آن پرداخته خواهد شد.
ضرورت تدوین اصول آموزشی برای مواجهه با فناوریهای نوین
ساعی با بیان اینکه مباحث و پیچیدگیهای فراوانی در حوزه فناوریهای نوین از سطح نگاه فلسفی تا تکنیکی وجود دارد، تصریح کرد: باید این مباحث جمعبندی شود و به اصولی تبدیل شود که در تدوین دروس آموزشی لحاظ شود. بخش مهمی که برای ما اهمیت دارد، تغییر سرفصلها به گونهای است که دانشجویان برای آیندهای آماده شوند که فناوریهای جدید در آن غلبه خواهند داشت.
دانشگاهها نقطه تحول آینده کشور هستند
رئیس دانشگاه سوره گفت: به نظر من دانشگاهها نقطه تحول آینده کشور هستند و باید سرمایهگذاری ویژهای روی آنها صورت بگیرد. در داخل دانشگاه سوره ظرفیتهای زیادی وجود دارد؛ برای مثال در همین همایش، هماهنگی اولیهای بین دانشگاه و وزارت میراث فرهنگی انجام شد که اتفاق بسیار خوبی است. هرچقدر حمایتها افزایش یابد، دانشگاهها پتانسیل و ظرفیت رشد تصاعدی بسیار زیادی دارند که امیدواریم این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام
نظرات