احمد طالبی عصر دوشنبه ۳۰ تیر و در آستانه هفته ملی مهارت، در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: فنی و حرفهای، دستگاهی است که برخلاف سایر دستگاهها که ساز و کارهای آنها عمدتاً مربوط به یک رشته خاص است، گستردهای بالا از مخاطبان جامعه را تحت پوشش قرار میدهد و سیاست سازمان نیز از ابتدا و به ویژه در سالهای اخیر بر این مهم استوار است که درهای فنی و حرفهای همواره به روی مردم باز باشد.
وی با تأکید بر این که آموزشهای فنی و حرفهای میتواند زیربنای عدالت اجتماعی باشد، افزود: آموزشهای فنی و حرفهای هم با ایجاد اشتغال پایدار به تولید ثروت در جامعه و هم به حرکت بین طبقات اجتماعی کمک میکند.
طالبی با اشاره به فعالیت ۱۶ مرکز دولتی فنی و حرفهای در استان در کنار آموزشکدههای آزاد فنی و حرفهای، به تشریح سیاستهای کلان فنی و حرفهای استان پرداخت و تصریح کرد: تبدیل مراکز دولتی فنی و حرفهای به قطبهای مهارتی یکی از این کلان برنامههای این دستگاه است و در نظر داریم برخلاف گذشته که دورههای آموزشی را در بسیاری از رشتههای دارای متقاضی برگزار میکردیم، آموزشهای این مراکز را به سمت رشتههای همجنس به عنوان قطبهای مهارتی سوق دهیم که این اقدام به ارتقای سطح آموزشها و کمک به استفاده از ظرفیتهای سایر مراکز کمک خواهد کرد.
وی مدیریت مراکز به روشهای هیات امنایی را از دیگر سیاستهای این سازمان برشمرد و عنوان کرد: تلاش داریم از این طریق ظرفیتهای بخش خصوصی را در مدیریت این مراکز بکار گیریم و معتقدیم حضور بخش خصوصی در این حوزه میتواند به ارائه آموزشهای مهارتی برحسب نیاز جامعه کمک کند.
سرپرست فنی و حرفهای استان با اشاره به اجرای طرح «کارآفن» در فنی و حرفهای استان، گفت: این طرح با هدف ارائه آموزشها در رشتههای مختلف از تهیه مواد اولیه تا تولید محصول انجام میشود.
وی از برگزاری کنسرسیوم مهارت در استان نیز خبر داد و اضافه کرد: این کنسرسیوم که اولین جلسه آن با حضور معاون استاندار فردا سهشنبه برگزار خواهد شد، سعی دارد سیاستگذاریهای این بخش را فراتر از فنی و حرفه ای و با حضور بخش خصوصی و بخشهای دولتی مرتبط اخذ کند.
طالبی اعلام کرد: بزودی مرکز مهارتهای پیشرفته را با توجه به تغییر شکل مشاغل با عنایت به پیشرفتهای حوزه نرم و ابزارهای هوش مصنوعی راه اندازی خواهیم کرد که تاکنون در این رابطه جانمایی صورت گرفته و رایزنیهای نیز با اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان در حال انجام داریم.
وی گفت: فنی و حرفهای استان در قالب طرح همنوا با همکاری آموزش و پرورش استان، به دانشآموزان هنرستانها در حوزه کارگاههای آموزشی ارائه خدمات میدهد و با این طرح عملاً فاصله بین دو دستگاه کمتر شده است.
وی از تلاش برای فعالیت مستقل مرکز سنجش مهارت و فنی و حرفه ای استان از بخش آموزشهای مهارتی این اداره کل، گفت: این اقدام در جهت حفظ اعتبار گواهینامههای فنی و حرفه ای استان راه اندازی خواهد شد.
این مسئول از معرفی برخی از طرحهای نیمه تمام فنی و حرفهای استان بعنوان فرصتهای سرمایهگذاری جهت واگذاری به بخش خصوصی خبر داد و ابراز امیدواری کرد از این طریق شاهد تکمیل، تجهیز و بهره برداری از این مراکز به همت بخش خصوصی باشیم.
وی مراکز آموزش فنی و حرفهای در شهرستان اشکذر، افشار در شهرستان یزد و همچنین یک مرکز آموزشی در شهر ک صنعتی یزد را از جمله این طرحها خواند و گفت: همگی این مراکز میتوانند برای بخش خصوصی درآمدزا نیز باشند.
وی همچنین اعلام کرد: فنی و حرفهای استان در جهت جذب خیرین نیز اقداماتی را مدنظر داشته و تلاش دارد از ظرفیت خیرین نیز در بخشهای مهارت آموزی با توجه به نیاز بازار کار و وجود افراد جوی کار فاقد مهارت، بهره گیرد.
طالبی اظهار کرد: فنی و حرفهای استان در قالب یک طرح پژوهشی در حال بررسی نیازهای مهارتی جامعه کار استان برای سالهای آینده جهت ارائه آموزشها مبتنی بر نیاز بازار کار است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که سالانه ۳۰ هزار نفر در استان از طریق فنی و حرفهای آموزش میبینند، افزود: سالانه ۶۰ هزار نفر نیز در آزمونهای سنجش فنی و حرفهای شرکت میکنند که قریب به نیمی از آنها موفق به دریافت گواهینامه فنی و حرفهای میشوند.
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای استان با اشاره به فعالیت ۸۲۰ آموزشکده آزاد فنی و حرفهای در استان، گفت: در راستای حمایت از آموزشگاههای استان، تعداد ۳۶۲ مورد طی سال گذشته برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی شدند که تقریباً همگی موفق به دریافت وام شدهاند.
وی اضافه کرد: همچنین از محل بخشی از منابع فنی و حرفه ای استان نیز تسهیلاتی به آموزشگاههای استان جهت تامین تجهیزات و مواد مصرفی آنها پرداخت شده است.
طالبی در پایان نیز از راهیابی دو نفر از استان یزد به المپیاد جهانی مهارت در سال گذشته و کسب دیپلم افتخار توسط یکی از آنها خبر داد و گفت: ثبت نام در المپیادهای مهارتی استان در سال جاری تا دهم مرداد برای جوانان زیر ۲۱ سال میسر است.
انتهای پیام
نظرات