به گزارش ایسنا، «غید قاسم» وکیل مدافع دکتر «حسام ابوصفیه» پزشک فلسطینی و رئیس بیمارستان «کمال عدوان» در مصاحبهای در پادکستی درباره شرایط حضور یافتن این پزشک فلسطینی در نزد وکیلش گفت: «آنها او را در حالی که چهار نگهبان زندان او را همراهی میکردند، پیش من آوردند. او از بلند کردن سر یا کمر منع شده بود، چشمبند داشت و دستبند زده بود. این دستبندها در تمام مدت ملاقات که بیش از ۳۰ دقیقه طول نکشید، روی دستانش باقی ماند. ملاقات پشت یک صفحه شیشهای و با استفاده از یک گوشی تلفن که زندانی با یکی از دستان دستبند زدهاش در دست داشت، انجام شد».
وکیل ابوصفیه گفت اولین سوالی که حسام ابوصفیه در آخرین ملاقاتش پرسید، این بود که: «آیا بقیه خانوادهاش زنده هستند و آیا خانهاش بمباران شده است یا خیر». وکیل میگوید «او همچنین از من پرسید که آیا مردم هنوز به داستان من و آنچه برای من اتفاق میافتد، علاقه دارند یا خیر. آیا هنوز کسی مرا به یاد دارد؟»
وی افزود دکتر حسام ابوصفیه از زمان دستگیریاش شرایط آشفته زیادی را تجربه کرده است. در ابتدا، او در زندان «سدی تیمان» در سلول انفرادی نگهداری میشد. پس از یک ماه و نیم یا دو ماه، او را به همراه ۱۰ زندانی از نوار غزه در سلول ۱، بخش ۲۴ زندان عوفر قرار دادند.
وکیل قاسم در مورد تعداد ملاقاتهایی که به عنوان وکیل برای ملاقات با موکلش مجاز است، میگوید: «اداره زندان سخت تلاش میکند تا اجازه ملاقات من با موکلم را به یک ملاقات در ماه محدود کند. همچنین محدودیتهایی برای ملاقاتهای خاص با ابوصفیه وجود دارد.»
این فعال حقوق بشر فلسطینی ادامه داد: «وقتی به ملاقات او رفتم، او را کاملاً جدا از دنیای بیرون یافتم، بیخبر از آنچه در اطرافش میگذشت. او آنقدر بیخبر بود که نمیدانست ۱۲ روز جنگ بین اسرائیل و ایران در گرفته است. در این مدت، صدای انفجار موشکهای ایرانی را در مجاورت زندان میشنید، اما نمیدانست که این صداها چیست یا چه اتفاقی میافتد.»
پس از این ملاقات، «غید قاسم» پستی را در حساب شخصی فیسبوک خود منتشر کرد که جنجال زیادی را در مورد وضعیت سلامتی و بازداشت حسام ابوصفیه پزشک اهل غزه، برانگیخت.
همچنین شبکه خبری بیبیسی به نقل از این وکیل گزارش داد که ابوصفیه در طول بازداشت خود ۴۰ کیلوگرم وزن کم کرده است. او افزود که در دو ماه اول، او ۲۰ کیلوگرم وزن کم کرده است و امروز، بیش از ۲۰۰ روز پس از بازداشتش، تقریباً ۴۰ کیلوگرم وزن کم کرده است.
او در مورد نوع غذایی که به او داده میشود و منجر به ضعف جسمانی او شده است، گفت: «موکل من روزانه دو قاشق برنج و شاید مقدار کمی نان میخورد».
وی افزود رژیم صهیونیستی از ترفندی برای احساس سیری و فریب در باور به اینکه یک وعده غذایی کامل خوردهاند، استفاده میکند. اینکه زندانیان تمام وعدههای غذایی ارائه شده در طول روز توسط اداره زندان را جمعآوری کرده و همه آن را در یک وعده غذایی یعنی هنگام عصر میخورند. این کار به آنها این تصور را میدهد که یک وعده غذایی کامل خوردهاند.
این وکیل در مورد شرایط بازداشت موکلش گفت: «موکل من فقط دو بار در هفته اجازه دارد بدون صابون دوش بگیرند. گاهی اوقات، اداره زندان مقدار بسیار کمی صابون برای توزیع بین همه بازداشتشدگان در اختیار آنها قرار میدهد و زمان دوش گرفتن به یک دقیقه محدود میشود.»
قاسم در مورد حمله به دکتر ابوصفیه گفت: «پس از آنکه ایران در طول جنگ ۱۲ روزه بیمارستان سوروکا در بئرالسبع را بمباران کرد، به نظر میرسد اداره زندان تصمیم به انتقام از پزشکان گرفت. تعدادی از آنها به سلول دکتر حسام ابوصفیه حمله کردند و او را از ناحیه پاها، دستها و قفسه سینه مورد ضرب و شتم قرار دادند. وقتی او درخواست مراجعه به پزشک کرد، به خصوص به این دلیل که از زمان حادثه دچار ضربان قلب نامنظم شده بود، درخواست او رد شد.»
او افزود: «در این حادثه، عینک موکلم شکست، پس از اینکه سه ماه برای تهیه آن تلاش کردم. اداره زندان انکار کرد که موکلم بینایی ضعیفی دارد و به عینک نیاز دارد. با این حال، من اصرار داشتم که او آزمایشهای لازم را انجام دهد که ثابت کرد او به عینک نیاز دارد. آنها در حین حمله عینک را شکستند و اکنون موکلم مجبور است عینک خود را شکسته استفاده کند.»
قاسم اشاره کرد که تنها چیزی که توانست برای او تهیه کند، یک نسخه قرآن بود. با این حال، این نسخه تنها دارایی او نبود، زیرا آن را با سایر همسلولیهایش به اشتراک میگذاشت و به نوبت آن را میخواند.
وکیل پزشک فلسطینی تاکید کرد ابوصفیه نیز مانند سایر بازداشتشدگان، حتی از لباس زندان محروم است، تا جایی که مجبور میشود لباس زیر خود را بشوید و سپس آنها را در حالی که خیس هستند بپوشد، زیرا لباس دیگری ندارد.
این وکیل، موکل خود را به عنوان یک نماد و کوهی شکستناپذیر توصیف کرد و تاکید کرد که او روحیه بالایی دارد و به همه اطرافیانش الهام میبخشد. با وجود اینکه پسرش را قبل از دستگیری و مادرش را پس از آن از دست داده است، نگرانی اصلی او وضعیت اسفناک پرسنل پزشکی، بیمارستانها و مجروحان در نوار غزه است.
انتهای پیام
نظرات