• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404050100104
  • خبرنگار : 50175

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد

استقرار دیده‌بان منابع طبیعی در ۱۵۰ نقطه بحرانی لرستان

استقرار دیده‌بان منابع طبیعی در ۱۵۰ نقطه بحرانی لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از استقرار دیده‌بان در ۱۵۰ نقطه بحرانی برای پیشگیری از حریق جنگل‌ها و مراتع خبر داد.  

شیرزاد نجفی در گفت‌گو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۵۰ نقطه بحرانی حریق در سطح جنگل‌ها و مراتع لرستان شناسایی شده که مساحت این مناطق ۷۰۰ هزار هکتار است.  

وی خاطرنشان کرد: در این مناطق دیده بان‌های مستقر شده‌اند تا از وقوع و گسترش آتش سوزی جلوگیری کنند.  

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: این اقدام بخشی از برنامه‌های پیشگیرانه مدیریت بحران منابع طبیعی در استان است، استانی که ۷۶ درصد مساحت آن را عرصه‌های ملی (جنگل‌ها، مراتع و بیشه‌زارها) تشکیل می‌دهد.

نجفی بیان کرد: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت و تولید یک میلیارد درخت، ۲۸۰ تفاهم‌نامه بین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با سایر دستگاه‌های دولتی و خصوصی منعقد شده است.  

وی ادامه داد: این اقدام بخشی از برنامه‌های ملی برای افزایش پوشش گیاهی، مقابله با بیابان‌زایی و حفظ منابع طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: این استان به دلیل دارا بودن مناطق جنگلی و مرتعی، نقش مهمی در این طرح ایفا می‌کند.

نجفی یادآور شد: همچنین تفاهم‌نامه‌ای بین این اداره کل و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای اجرای عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار طی سه سال منعقد شده است.  

وی اهداف این طرح را پیشگیری از خشکسالی، کنترل سیلاب‌ها و تقویت آب‌های زیرزمینی برشمرد و با اشاره اهمیت اجرای عملیات آبخیزداری در لرستان، افزود: لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی خاص خود، مستعد سیلاب‌های مخرب و فرسایش خاک است.  

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار کرد: اجرای این طرح می‌تواند به حفظ منابع آب، جلوگیری از هدررفت روان‌آب‌ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی کمک کند.  

نجفی خاطرنشان کرد: همچنین، این اقدام در راستای مقابله با بیابان‌زایی و حفظ پوشش گیاهی مؤثر خواهد بود.  

وی با اشاره به نقش قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، اضافه کرد: قرارگاه‌های جهادی مانند قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در سال‌های اخیر نقش مهمی در اجرای پروژه‌های عمرانی، زیست‌محیطی و آبخیزداری در مناطق مختلف ایران داشته‌اند. مشارکت این نهاد می‌تواند به تسریع و کیفیت اجرای طرح کمک کند.  

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: اگر این پروژه به‌درستی اجرا شود، می‌تواند الگویی برای دیگر استان‌های در معرض خشکسالی و سیلاب باشد. با این حال، موفقیت آن نیازمند تخصیص به‌موقع اعتبارات، نظارت مستمر و مشارکت جوامع محلی است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۵-۰۱ ۱۳:۴۱

احسنت تورو خدا مراقب لرستان باشید امانت نسل های بعدی هست به فکر منابع آب زیر زمینی هم باشید خدا قوت

avatar
دیروز ۰۷:۴۲

سلام عشایر را به کپسول آتش نشانی مجهز کنید از خیلی از حریق ها می‌توانند جلوگیری کنند