عباس شکری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و بالا رفتن دمای هوا، همواره شاهد افزایش موارد گرمازدگی هستیم. این مشکل بهویژه در بین گروههای حساس مانند سالمندان، کودکان و بانوان باردار میتواند آسیبزا باشد.
شکری با بیان اینکه علائم اولیه گرمازدگی شامل ضعف، بیحالی، خستگی، تعریق زیاد، گرمی بدن و حالت سستی و کرختی است، افزود: در صورت ادامه تماس فرد با گرمای شدید، علائم میتواند پیشرونده باشد و به شکمدرد، گرفتگی عضلانی، افت فشار خون و کاهش سطح هوشیاری منجر شود.
وی با تأکید بر لزوم ماندن در منزل در ساعات اوج تابش خورشید، گفت: توصیه ما به گروههای پرخطر مانند سالمندان، کودکان، زنان باردار، بیماران قلبی، تنفسی و خونی این است که حتیالمقدور از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۶:۳۰ از منزل خارج نشوند و در محیطی خنک و سایه قرار بگیرند.
سوپروایزر اورژانس ۱۱۵ استان همدان ادامه داد: افرادی که به دلیل شغل یا شرایط خاص مجبور به حضور در فضای باز هستند، حتماً مایعات خنک به مقدار کافی بنوشند، در سایه استراحت کنند و از فعالیت سنگین بدنی پرهیز کنند. همچنین استفاده از میوهجات، سبزیجات تازه و غذاهای سبک در این روزها بسیار توصیه میشود.
شکری با بیان اینکه بیماران باید داروهای خود را طبق تجویز پزشک و بهموقع مصرف کنند، تصریح کرد: یکی از اقدامات بدن برای خنکسازی، تعریق زیاد است که در شرایط گرمای شدید میتواند موجب کمآبی، کاهش فشار خون و در نهایت بروز علائم شدید گرمازدگی شود.
وی درباره اقدامات اولیه برای کمک به فرد گرمازده، گفت: در صورت مشاهده علائم گرمازدگی، فرد باید سریعاً به محلی خنک و سایه منتقل شود. اگر هوشیاری دارد، مایعات خنک به او داده شود و لباسهای تنگ بهویژه در ناحیه گردن و سینه شل شوند. در موارد شدیدتر مانند گرفتگی عضلات، شکمدرد یا کاهش هوشیاری، تماس فوری با اورژانس ۱۱۵ الزامی است.
شکری خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون در همدان مورد جدی و نگرانکنندهای از گرمازدگی گزارش نشده است. تماسهای ثبتشده بیشتر جنبه مشاورهای داشته و با راهنمایی تلفنی همکاران ما، مشکل خاصی برای بیماران پیش نیامده است.
انتهای پیام
نظرات