دکتر سیده محدثه حسینی در این خصوص گفت: در پی افزایش حملات علیه کودکان بیدفاع در سرزمینهای اشغالی و دیگر نقاط درگیر در جنگ، و همزمان با گرامیداشت سالروز شهادت حضرت رقیه (س)، پویشی با عنوان «نه به کودککشی–نه به سکوت» از اول تا هفتم مرداد در سطح استان مازندران برگزار میشود.
وی افزود: این پویش با استناد به اصول مندرج در کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد و پروتکل اختیاری مربوط به مشارکت کودکان در درگیریهای مسلحانه، به تبیین مصادیق نقض فاحش حقوق کودکان در جنگهای معاصر، بهویژه جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، لبنان، یمن و حتی ایران میپردازد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به مهمترین محورهای حقوقی کنوانسیون اشاره کرد و گفت: ماده ۳۸ کنوانسیون حقوق کودک کشورها را موظف به حمایت از کودکان در برابر مشارکت در درگیریهای مسلحانه میداند و پروتکل ۲۰۰۰ این کنوانسیون، استفاده از افراد زیر ۱۸ سال را در جنگها ممنوع میکند.
وی یادآور شد: قطعنامه ۱۶۱۲ شورای امنیت نیز ۶ جنایت عمده علیه کودکان در جنگ را شناسایی و محکوم میکند و مصادیقی مانند کشتار کودکان، حملات به مدارس و بیمارستانها، محرومیت از غذا و دارو، آوارگی، استخدام در گروههای مسلح و آسیبهای روانی شدید، بهعنوان نقضهای مستند این اسناد بینالمللی شناخته شدهاند که در جنگ غزه و دیگر مناطق بهشدت در حال وقوع است.
حسینی مراسم اختتامیه را همزمان با یادوارهای ویژه اعلام کرد و گفت: اختتامیه این پویش روز هشتم مرداد، همزمان با سالروز شهادت حضرت رقیه (س)، با برگزاری مراسمی با عنوان «یادواره کودکان شهید؛ از کربلای حسینی تا کربلاهای غزه، لبنان، یمن و ایران» همراه خواهد بود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در روز چهارشنبه یکم مرداد، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: در این مراسم، بیانیهای رسمی تحت عنوان «نه به کودککشی- نه به سکوت» منتشر میشود و همچنین مکاتبهای برای نامگذاری هشتم مرداد بهعنوان «روز ملی نه به کودککشی» به استانداری مازندران انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات