• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404050100471
  • خبرنگار : 51009

مدیرکل امور بانوان استانداری:

نرخ مشارکت اقتصادی زنان در زنجان بالاتر از میانگین کشوری است

نرخ مشارکت اقتصادی زنان در زنجان بالاتر از میانگین کشوری است
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان از افزایش نرخ بیکاری زنان جوان ۱۸ تا ۳۵ ساله طی پنج سال گذشته خبر داد وگفت:  نرخ بیکاری زنان جوان از ۱۸.۹ درصد در سال ۹۸ به ۲۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. با وجود این افزایش، نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان ۲۵.۱ درصد است که بالاتر از میانگین کشوری گزارش شده است. 

 گیتی کریم‌خانلویی امروز چهارشنبه یکم مرداد در جلسه شورای اجتماعی مشترک با کارگروه‌های فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده، اظهار کرد: جمعیت زنان استان زنجان ۵۵۲ هزار نفر است که ۴۹.۶ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند. از این تعداد، ۳۸۴ هزار نفر در مناطق شهری و ۱۶۸ هزار نفر در مناطق روستایی ساکن هستند.

وی ادامه داد: بر اساس رده‌های سنی، ۱۲۸ هزار نفر از زنان در گروه سنی کودکان و نوجوانان (تا ۱۴ سال)، ۱۰۸ هزار نفر در گروه سنی جوانان (۱۵ تا ۲۹ سال)، ۲۷۲ هزار نفر در رده سنی میانسالان (۳۰ تا ۶۴ سال) و ۴۵ هزار نفر در گروه سالمندان (۶۵ سال به بالا) قرار دارند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان در ادامه با ارائه آماری از رویدادهای حیاتی در استان طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، گفت: نرخ طلاق در استان زنجان در این بازه زمانی ۲.۳ درصد بوده که این رقم تقریباً برابر با میانگین کشوری است. همچنین نرخ رشد سالانه طلاق در سال ۱۴۰۲ در استان ۳ درصد گزارش شده که در مقایسه با میانگین کشوری (۲.۴ درصد) بالاتر است.

وی با اشاره به کاهش چشمگیر جمعیت روستایی استان، گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران، در حال حاضر ۷۰ درصد جمعیت استان در مناطق شهری و ۳۰ درصد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

کریم‌خانلویی همچنین وضعیت اشتغال و مشارکت اقتصادی زنان استان را تشریح کرد و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۱۵ ساله و بیشتر در زنجان ۲۵.۱ درصد بوده که در مقایسه با نرخ کشوری (۱۴.۲ درصد) قابل توجه است. نرخ اشتغال زنان در استان ۸۸.۹ درصد و نرخ بیکاری آنان ۱۱.۱ درصد است، در حالی که نرخ بیکاری زنان در سطح کشور ۱۵ درصد گزارش شده است.

به گفته وی، سهم اشتغال زنان در بخش کشاورزی ۲۳.۲ درصد، صنعت ۲۹.۸ درصد و خدمات ۴۷ درصد است. همچنین ۱۰۹ تعاونی ویژه بانوان در استان فعال هستند که مجموع اعضای آن‌ها ۱۰۲۱ نفر و تعداد زنان کارآفرین ۴۶۸ نفر گزارش شده است. این تعاونی‌ها ۹ درصد از مجموع ۱۳۰۴ تعاونی فعال در استان را تشکیل می‌دهند.

او  افزود: بر اساس داده‌های ثبت‌شده در سامانه کارمند ایران در سال ۱۴۰۲، از میان ۳۵ هزار و ۷۸۶ کارمند دستگاه‌های اجرایی استان، ۴۱.۱ درصد را زنان و ۵۸.۹ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

کریم‌خانلویی با اشاره به بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، گفت: هرچند نرخ بیکاری مردان جوان استان در این دوره از ۱۳.۳ درصد به حدود ۱۳ درصد کاهش یافته، اما نرخ بیکاری زنان جوان از ۱۸.۹ درصد به ۲۰.۴ درصد افزایش یافته است. با این حال، مشارکت اقتصادی زنان ۱۵ ساله و بیشتر در استان ۲۵.۱ درصد است که نسبت به میانگین کشوری (۱۴.۲ درصد) رقم قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد زنان ورزشکار بیمه‌شده استان ۱۶۵۵ نفر است، افزود: حدود ۱۰۰ هزار نفر از زنان نیز در ورزش همگانی سازمان‌نیافته مشارکت دارند. همچنین ۵۱ هیئت ورزشی فعال و ۱۲۶ باشگاه ورزشی ویژه زنان در استان فعالیت می‌کنند. تعداد اماکن ورزشی دولتی و خصوصی در حوزه زنان نیز ۴۷ مورد است.

کریم‌خانلویی با اشاره به فعالیت‌های سازمان‌های مردمی در حوزه زنان گفت: ۹۵ هیئت مذهبی زنان، ۱۹۴ مبلغ زن، و ۲۵ سازمان مردم‌نهاد مرتبط با حوزه زنان و خانواده در استان فعالیت دارند. همچنین ۱۶۹۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مجموع مددجویان زن تحت پوشش این نهاد ۱۸۷۷۰ نفر هستند. این رقم در بهزیستی به ۲۷۸۷۲ نفر می‌رسد.

وی ادامه داد: تعداد زنان بیمه‌شده اصلی در سازمان تأمین اجتماعی استان ۴۶۶۸۰ نفر است. همچنین ۱۰۸۴ زن در ۸۷ دستگاه اجرایی استان به‌صورت رسمی شاغل هستند که ۱۵۰ نفر آن‌ها در رده‌های مدیریتی قرار دارند. در سطح ملی نیز نسبت بیمه‌شدگان زن به مرد در استان زنجان قابل توجه ارزیابی شده است.

مدیرکل امور بانوان استان در بخش آموزش و فرهنگ گفت: نرخ باسوادی زنان شش سال به بالا در استان ۸۵ درصد است که در مناطق شهری ۸۹.۲ و در روستاها ۷۳.۱ درصد می‌باشد. در سال تحصیلی ۱۴۰۲–۱۴۰۳، تعداد کل دانش‌آموزان دختر استان ۹۷,۱۹۹ نفر بوده است. همچنین تعداد زنان هنرمند استان ۲۵۰ نفر، زنان فعال در حوزه نشر ۲۷ نفر و زنان فعال در مؤسسات فرهنگی و تبلیغاتی ۴۵ نفر اعلام شده است.

کریم‌خانلویی گفت: در حال حاضر ۷۷ دهیار زن در استان فعالیت دارند. همچنین زنان ۳۱ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان را تشکیل می‌دهند. مدیران زن شامل یک معاون استاندار، ۸ مدیرکل، ۴ معاون مدیرکل، ۱۶ مدیر شهرستانی، ۹۲ مشاور در دستگاه‌های اجرایی و ۸ مشاور در فرمانداری‌ها هستند. در دوره ششم شورای اسلامی استان نیز ۴۳ زن به عضویت شوراها درآمده‌اند. این رقم در دوره پنجم ۹.۷ درصد و در دوره ششم ۷.۳ درصد از کل اعضای شوراها را شامل می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل «کمیته بانوان، خانواده و جمعیت» استان، گفت: هدف از راه‌اندازی این کمیته، تقویت انسجام و هم‌افزایی میان دستگاه‌ها، شناسایی و اولویت‌بندی مسائل حوزه زنان و خانواده، رصد و ارزیابی سیاست‌ها و تقویت گفتمان خانواده‌محور و عدالت جنسیتی است.

وی تدوین نقشه مسائل اولویت‌دار استان، تهیه بسته‌های سیاست‌گذاری، اجرای برنامه‌های پایلوت، و تعامل با شورای برنامه‌ریزی استان را از جمله خروجی‌های مورد انتظار این کمیته عنوان کرد.

در ادامه مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به ضرورت کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از کار و حضور کودکان در خیابان، بر توانمندسازی خانواده‌ها به‌عنوان راهکار اصلی تأکید کرد.

مریم کرمی با بیان اینکه برخی از دستگاه‌ها همکاری مطلوبی در زمینه ساماندهی کودکان کار دارند، گفت: انتظار می‌رود سایر دستگاه‌ها نیز تعامل بیشتری داشته باشند تا بتوان اقدامات مؤثرتری در سطح استان انجام داد. بخش عمده آمار کودکان کار مربوط به شهرستان زنجان است و در حال حاضر ۱۰۶ کودک دارای پرونده فعال در مرکز حمایتی-آموزشی کودک و خانواده بهزیستی هستند و خدمات مددکاری و روان‌شناختی دریافت می‌کنند.

او تصریح کرد: ظاهر برخی از این کودکان، نشان‌دهنده اشتغال آنان است، اما در واقع برخی از موارد، بیشتر به شکل تکدی‌گری انجام می‌شود. بسیاری از این کودکان به واسطه دریافت کمک‌های مستقیم مردمی در خیابان حضور دارند. اگر فرهنگ‌سازی صورت گیرد و کمک‌های مردمی به سمت مؤسسات رسمی مانند مؤسسه متولی ساماندهی کودکان کار هدایت شود، می‌توان از افزایش تکدی‌گری و حضور کودکان در خیابان‌ها جلوگیری کرد.

وی یکی دیگر از محورهای مهم را استفاده کودکان کار، به‌ویژه زیر ۱۵ سال، از ظرفیت‌ها و امکانات تفریحی و ورزشی دستگاه‌های اجرایی در اوقات فراغت دانست و افزود: لازم است شرایطی فراهم شود تا این کودکان بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند. همچنین در تعامل با اداره کل فنی و حرفه‌ای، برنامه‌هایی برای آموزش مهارت به کودکان کار بالای ۱۵ سال طراحی شده تا پس از دریافت حمایت‌های لازم، به سوی اشتغال پایدار سوق داده شوند.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان به فعالیت‌های کمیته استانی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: از اردیبهشت‌ماه امسال تاکنون سه جلسه کارشناسی با محوریت بررسی خشونت خانگی در شش‌ماهه نخست و آسیب اعتیاد در شش‌ماهه دوم سال برگزار شده و مصوبات آن به دستگاه‌های مربوطه ارسال شده است. هرچند در ابتدا برخی دستگاه‌ها با مشکلاتی در معرفی نماینده‌های مطلع مواجه بودند، اما از جلسه سوم سطح همکاری‌ها بهبود یافته است.

کرمی ادامه داد: یکی از پیشنهادات مهم این جلسات، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای اجرای برنامه‌های آگاه‌سازی عمومی در زمینه پیشگیری از خشونت‌های خانگی است. همچنین بر ضرورت هماهنگی برای یکپارچه‌سازی آمار آسیب‌های اجتماعی تأکید شده است.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی تنها نهاد تخصصی ارائه‌دهنده خدمات در حوزه آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه همسرآزاری و کودک‌آزاری است، اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی، زنجان همواره در سطح متوسط کشور قرار دارد، اما گزارش‌های پزشکی قانونی و قوه قضاییه نشان می‌دهد که استان در برخی شاخص‌ها از جمله همسرآزاری در رتبه‌های بالا قرار دارد.

کرمی خاطرنشان کرد: برای اجرای مؤثرتر آموزش‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیشنهاد شده از ظرفیت دهیاری‌ها و خانه‌های بهداشت استفاده شود تا بهزیستی در برگزاری دوره‌های آموزشی و آگاه‌سازی عمومی حمایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha