آرش زرهتن لهونی، پنجشنبه دوم مرداد، در دومین جلسه بازآفرینی شهری که با حضور مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان از لحاظ حجم جمعیت ساکن در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده نسبت به سایر استانهای کشور وضعیت نامناسب و نگرانکنندهای دارد.
وی افزود: بیش از ۴۵ درصد جمعیت شهری استان در سکونتگاههای غیر رسمی و مناطق ناکارآمد سکونت دارند که این مسأله نیازمند توجه ویژه و حمایت ملی است.
استاندار کردستان با تاکید بر اینکه گسترش سکونتگاه غیررسمی در آینده به بحران تبدیل خواهند شد، تصریح کرد: شهرداریها و دستگاههای اجرایی مربوطه باید به صورت جدی از گسترش سکونتگاههای غیررسمی و ساختوسازهای غیرمجاز جلوگیری کنند و با برنامه ریزی دقیق و توسعه اصولی شهرها نیاز مسکن شهروندان را تامین و مانع گسترش بیضابطه سکونتگاههای غیررسمی شوند.
زرهتن لهونی بیان کرد: توسعه شهرها و روستاها باید با برنامهریزی دقیق، به صورت اصولی و براساس نیاز جمعیت به مسکن انجام شود چراکه توسعه اصولی مانع ساخت و سازهای غیرمجاز و شکلگیری حاشیهنشینی خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: رفع مشکلات و چالشهای حوزه بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در استان کردستان به حمایت و پشتیبانی در سطح ملی نیاز دارد و منابع استانی جوابگوی این حجم از مشکلات نیست.
استاندار کردستان ابراز امیدواری کرد که خروجی سفر مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور به استان کردستان، اختصاص اعتبارات ویژه برای تکمیل پروژههای نیمه تمام حوزه بازآفرینی شهری و تعریف پروژههای جدید در استان باشد.
تلاش شهرداری برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری
شهردار سنندج نیز در نشست بازآفرینی شهری، از اجرای طرحهای مختلف در نواحی منفصل شهری مانند نایسر و حسنآباد خبر داد و گفت: هدف از این اقدامات، ارتقای سطح خدمات، بهبود زیرساختها و افزایش کیفیت زندگی ساکنان این مناطق است. وی بر لزوم اجرای واقعی بازآفرینی در مناطق فرسوده و کمبرخوردار تأکید کرد.
رشیدی به پروژه ساماندهی مسیر آبهای سطحی کوههای حسنآباد اشاره کرد و گفت: این مسیر که به "چوله" معروف است، اکنون به یکی از مشکلات زیستمحیطی منطقه تبدیل شده و شهرداری در قالب پروژهای مرحلهبندیشده، بازسازی آن را در دست انجام دارد. تنها فاز اول این طرح ۴۰۰ متر طول دارد و بیش از ۵۸ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
در ادامه، رشیدی به پروژه احداث کمربندی ۲۴ متری نایسر اشاره کرد که به طول شش کیلومتر تا پل قشلاق امتداد خواهد داشت و نقش مهمی در کاهش ترافیک و بهبود دسترسی محلی ایفا میکند.
انتهای پیام
نظرات