آیتالله لطفالله دژکام امروز جمعه سوم مرداد در خطبههای نماز جمعه شیراز به وضعیت فلسطین و شام یا همان سوریه اشاره کرد و افزود: فلسطین و سوریه آیینه عبرت همه کشورهای اسلامی هستند که اگر سردمداران و روسای این کشورها غیرت به خرج ندهند و کاری که واجب است را انجام ندهند، چیزی نمیگذرد که همه آنها به همین مسئله مبتلا میشوند.
وی ادامه داد: در فلسطین شاهد بودیم و هستیم که مجلس دولت غاصب صهیونیستی اعلام کرد که حکومت خودگردان کرانه باختری از این به بعد دیگر وجود ندارد و کرانه باختری رود اردن را به مجموعه حاکمیتی خود ملحق کردند و این موضوع را همگی در اخبار شنیدید. اسرائیلیها پذیرفته بودند و اعلام کرده بودند که محمود عباس رئیس دولت خودگردان باشد و از دوره یاسر عرفات این بحث بود و دیدید که این کار نتیجه نمیدهد و هر چه در مقابل آنها کوتاه بیایید، بدتر میشوند.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: این یک صحنه در کرانه باختری است و در طرف دیگر فلسطین که غزه است و همه میدانید که وضعیت چگونه است. گرسنگی دارد جان زنان و کودکان فلسطینی را در غزه میگیرد و چیزی به آنها نمیرسند و وقتی در صف غذا میآیند، آنها را به گلوله میبندند و این صحنه امروز فلسطین است. از سوی دیگر در سوریه، الجولانی با نماینده اسرائیل در آذربایجان مذاکره مستقیم کرد و در حال مذاکره بود و قرار بود جولان اشغالی برای اسرائیل باشد اما به وزارت دفاع الجولانی حمله کردند لذا معلوم است اسرائیلیها خیلی نامردتر از چیزی هستند که خیال میکنیم. آنان به هیچ چیزی پایبند نیستند.
وی تأکید کرد: با کسی که نامرد است جز با زبان زور نمیتوان صحبت کرد لذا باید هرچه میتوانیم کشورمان را قوی کنیم و هرچه میتوانید در هر بعدی که قدرتآفرین است برای کشور تلاش کنید تا کشورمان قوی شود وگرنه آنها به ما رحم نخواهند کرد. اما اینکه در حین مبارزه چگونه قدم برداریم و کجا بردباری و میدانداری کنیم و کجا دیپلماسی به خرج دهیم، فن کشورداری است. بارها با رهبر معظم انقلاب بیعت کردیم و پای آن هستیم و هر طور ایشان بفرمایند عمل میکنیم.
آیتالله دژکام در ادامه سخنان خود ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی به فرا رسیدن سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در طول این ۴۷ سال نماز جمعه در سراسر کشورمان تقویت شد، رشد کرد و اقامه شد. البته نماز جمعه در طول تاریخ اسلام و تشیع به عنوان یک فریضه از فرایض دینی هیچگاه ترک نشده است و به حسب فتاوایی که وجوب تخییری یا وجوب تعیینی برای نماز جمعه هستند، نماز جمعه اقامه میشده است و برخی به حسب مرجع تقلید خود حضور در نماز جمعه را وظیفه خود نمیدانستند اما امام راحل وقتی حکومت دینی را تشکیل دادند و به نماز جمعه به صورت ویژه توجه فرمودند.
تأثیرگذاری نماز جمعه در جامعه اسلامی
وی با بیان اینکه نماز جمعه در این سالها به خوبی در کشور توسعه پیدا کرده است و اکنون در قریب یک هزار مرکز اقامه نماز جمعه میشود، اقامه نماز جمعه را یکی از نعمات حق تعالی دانست و به بیان نکاتی درباره نقش اقامه این نماز در جامعه اسلامی و تأثیرگذاری آن با استفاده از آیات قرآن کریم پرداخت و افزود: یک ندا از جانب خدا در روز جمعه بلند میشود و آن ندا دعوت به نماز جمعه است، یعنی خداوند از ما میخواهد کار را تعطیل کنیم و به یاد خدا برویم؛ چون زندگی الهی یعنی زندگی بر پایه ذکر خدا.
آیتالله دژکام افزود: اینکه میگوییم حکومت اسلامی و مردمسالاری دینی، یعنی اداره کشور هم باید بر پایه ذکر خدا باشد. این کار اجتماعی و تمدنی، در روز جمعه با تعطیلی فعالیت اقتصادی و حضور در نماز جمعه تحقق مییابد. قبل از انقلاب در شرط وجوب تعیینی بحث بود و بعد از انقلاب بحث جدی وجود دارد که وقتی امام عادل نماز جمعه را اقامه میکند دیگر کسی نمیتواند عذری بیاورد.
وی با اشاره به نقش نماز جمعه در گرهگشایی از مسائل مردم بیان کرد: گاهی اوقات میپرسند نماز جمعه چه فایدهای دارد؟ ما باید همانطور که از خود میپرسیم، از خودمان نیز بپرسیم که برای نماز جمعه چه کردهایم؟ اگر میخواهیم این نهاد تمدنی مؤثر باشد، همه باید پای کار بیاییم.
ذکر اجتماعی باید حول امامت شکل بگیرد
نماینده ولیفقیه در فارس با اشاره به نقش محوری ائمه اطهار(ع) در اداره جامعه اسلامی گفت: ذکر اجتماعی باید حول امامت شکل بگیرد و نماز جمعه بدون ذکر اهل بیت(ع) ناقص است. به همین دلیل است که هر هفته در نماز جمعه، نام مقدس ائمه اطهار برده میشود.
وی با تأکید بر اینکه دشمن از همان آغاز با نماز جمعه مشکل داشته است، افزود: نماز جمعه حلقه اتصال مردم و حاکمیت است و این ارتباط همیشه برای مستکبران دردسرساز بوده است. آنها میخواهند مردم از حاکمیت دینی جدا شوند و نماز جمعه را بایکوت کنند، اما تا وقتی مردم در صحنه باشند، این نهاد الهی باقی خواهد ماند. نماز جمعه صهیونیسم را برای رسیدن به مطامع خود ناکام گذاشته است و هر زمان خواستند فتنه ایجاد کنند، مردم در نماز جمعه مجتمع شدند و بر علیه فتنهگران شرکت کردند و فتنه را خواباندند لذا نباید کارکرد نماز جمعه را کم فرض کنیم.
آیتالله دژکام با بیان اینکه امروز نماز جماعت و جمعه به عنوان یک راه حل برای برون رفت از مشکلات کشور امروز توسط شخص رئیس جمهور مطرح میشود، گفت: مساجد در شهر ها و محلات و مراکز نماز جمعه باید به کمک بیایند تا در مقابل دشمن بزرگ بایستیم. در همین ایام جنگ ۱۲ روزه نیز مشاهده کردیم که فورا با عنایت خود رئیس جمهور قرارگاه ملی مسجد شکل گرفت و مصوب شد تا مساجدی که میتوانند در موقع بحران به کمک بیایند و ۱۰ هزار مسجد اعلام آمادگی کردند یعنی دشمن هیچ غلطی نمیتواند بکند.
تشکیل حلقههای میانی در مساجد و نماز جمعه
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره «حلقههای میانی» گفت: حلقههای میانی در مساجد و نماز جمعه شکل میگیرند. مدیر مسجد، مسئولان دانشگاه، مدیران شهری و نمایندگان اصناف، باید همدیگر را در نماز جمعه پیدا کنند و برای گرهگشایی از جامعه با هم فکر کنند.
آیتالله دژکام به حضور مدیران استانی در نماز جمعه اشاره کرد و افزود: میز خدمتهای متعددی در حاشیه نماز جمعه برپا میشود و مسئولان با مردم حرف میزنند که این کار کم نظیر است یعنی راه حلی که خداوند و پیامبر(ص) برای مدیریت اجتماع مردم بر اساس خواست مردم در نماز جمعه اجرا میشود به شرطی که آداب آن را رعایت کنیم و به همدیگر احترام بگذاریم.
امام جمعه شیراز با اشاره به آیه ۲۹ سوره فتح «وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ» تأکید کرد: دعوای ما با آمریکا و اسرائیل است لذا باید با خودمان خوب برخورد کنیم زیرا دعوا با یکدیگر شیطان را خوشحال میکند اما اگر صمیمانه دورهم بنشینیم، دشمن خشمگین میشود، که نمونه آن فراوان است و در طول سالیان اخیر هرچه در کنار هم نشستیم مسائل را حل کردهایم لذا باید بر روی این مسئله به عنوان یک راه حل مردم سالاری واقعی کار کنیم.
نماز جمعه مرکز تحقق مردمسالاری دینی است
آیتالله دژکام نماز جمعه را مرکز تحقق مردمسالاری دینی دانست و ادامه داد: اگر میخواهیم حرف امام جامعه به مردم برسد و بالعکس، بهترین جایگاه برای این تبادل، نماز جمعه است. این نهاد باید مسئلهمحور شود، یعنی با حضور مسئولان، دانشگاهیان، ائمه جماعات و نخبگان، برای حل مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان و کشور فکر و اقدام کند. در نماز جمعه هیچکس برای دیگری قیافه نمیگیرد و همه در کنار هم هستند و این نعمت الهی را قدر بدانیم.
وی در ادامه سخنان خود به فرا رسیدن ماه صفر و ورود کاروان اسری کربلا به شام و دمشق اشاره کرد و گفت: این روز، یادآور مظلومیت اهل بیت پیامبر(ص) در تاریخ است. پس از آنهمه رنج و بلا، کاروان اسرا را وارد مجلس طاغوت کردند و با نیش و کنایه، آنان را تحقیر کردند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر در مسیر امام حسین(ع) حرکت میکنیم، باید هم خوبیها و هم بلاها را بپذیریم، گفت: زندگی خداپسندانه یعنی تحمل مشکلات و امید داشتن به نصرت الهی.
انتهای پیام
نظرات