• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404050401365
  • خبرنگار : 50136

کم‌آبی و افزایش مصرف؛ نگرانی‌های جدید در آذربایجان‌غربی

کم‌آبی و افزایش مصرف؛ نگرانی‌های جدید در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی آب، ارزشمندترین منبع زندگی است که در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات آسمانی، در این حوزه با چالش‌های جدی روبرو شده‌ایم.

آذربایجان‌غربی نیز مانند بسیاری از نقاط کشور با بحران کم‌آبی مواجه است و این موضوع اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب را بیش از پیش نمایان می‌کند. 

هر قطره آبی که بدون دقت و مدیریت مصرف شود، به معنای از دست دادن سرمایه‌ای است که بازسازی آن ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد. در چنین شرایط حساسی، همکاری همگانی و اصلاح الگوی مصرف تنها راهکار مؤثر برای عبور از این بحران است. 

افزایشی بالاتری از استاندار در مصرف آب

لطیف خوش‌سیرت -سرپرست شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی- در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت کم‌آبی و خشکسالی پنج ساله کشور، از مردم خواست تا مصرف آب را به صورت جدی کاهش دهند و نسبت به اصلاح الگوی مصرف حساس باشند.

وی توضیح داد: در تیرماه امسال، سرانه مصرف آب در ارومیه به ۲۲۵ لیتر در شبانه‌روز برای هر نفر رسیده که این میزان بسیار بالاتر از استاندارد ۱۳۰ لیتر برای اقلیم منطقه است. 

خوش‌سیرت هشدار داد: ادامه این روند می‌تواند تأمین پایدار آب در این شهر را با مشکلات جدی مواجه کند.

این مسئول افزود: مصرف ماهانه آب در ارومیه به ۶ میلیون مترمکعب رسیده است، در حالی که میزان استاندارد آن برای جمعیت یک میلیون نفری شهر تنها چهار میلیون مترمکعب است.

خوش‌سیرت همچنین تاکید کرد: ۷۰ درصد آب مصرفی شهر ارومیه از تصفیه‌خانه و ۳۰ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود و تمامی منابع موجود با حداکثر توان در مدار بهره‌برداری هستند. 

وی از اجرای فاز دوم تصفیه‌خانه گلشهر تا اوایل سال آینده خبر داد و بر کیفیت و سلامت آب شرب تأکید و تصریح کرد: به صورت مداوم تحت نظارت آزمایشگاه‌های مجهز و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

وی همچنین به پروژه‌های در حال اجرای روستایی اشاره و اظهار کرد: در ۴۸۲ روستای استان عملیات حفاری چاه، تجهیز و خط انتقال آب در جریان است و اعتبار مناسبی نیز برای این طرح‌ها اختصاص یافته است.

کاهش شدید ذخایر آب در سدهای بوکان و مهاباد

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به کاهش شدید ذخایر آب در سدهای استان از جمله سدهای بوکان و مهاباد از مردم خواست تا با صرفه‌جویی، امکان عبور بدون تنش آبی از تابستان پیش رو را فراهم کنند.

مدیرشرکت آب وفاضلاب خوی گفت: مشکل افت و قطعی آب ۵ روستای خوی با ۶۰۰ خانوار حل شد.

تقی پاشایی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: با پیگیری‌های چندین ساله و با نصب و راه اندازی پمپاژ بین راهی مشکل افت فشار و قطعی آب ۵ روستای «اگری بوجاق»،«پارچی»،«دیزج جمشیدخان»،«حیدرآباد» و« عسگرآباد» با ۶۰۰ خانوار و ۲ هزار نفر جمعیت حل شد.

وی همچنین از تعویص الکترو پمپ چاه آب روستای «بیلوار» خبر داد و گفت: با تعویض این الکتروپمپ از افت فشار آب در روزهای گرم تابستان جلوگیری شد.

وی از حفر دو حلقه چاه در روستاهای «خاکمردان» و« بیلوار» خبر داد و گفت: به منظور ارتقای کیفیت و حفظ پایداری تامین آب شرب عملیات احداث چاه در روستاهای خاکمردان با عمق ۵۵ متر و بیلوار ۶۸ متر در حال انجام است که به تربیت در ۳۳ متری و ۲۰ متری چاه‌ها در مرحله گشادسازی چاه‌ها هستند.

پاشایی با بیان اینکه تامین آب شرب در شهرستان خوی بصورت پایدار جریان دارد، تصریح کرد: از شهروندان تقاضا می شود با توجه به گرمای زیاد در این روزها با صرفه جویی در مصرف آب شرب بتوانیم این روزهای گرم تابستان را پست سر بگذاریم.

به گزارش ایسنا؛ بحران کم‌آبی در آذربایجان‌غربی جدی و هشداردهنده است و تنها با مدیریت صحیح منابع و همکاری مردم در کاهش مصرف آب می‌توان از تشدید مشکلات جلوگیری کرد. 

اگرچه با تمام توان تأمین آب سالم و پایدار در دستور کار است، اما بدون تغییر رفتار مصرفی مردم، این تلاش‌ها کافی نخواهد بود.

 اکنون زمان آن است که هر شهروند با صرفه‌جویی در مصرف آب، سهم خود را در حفظ این سرمایه حیاتی ایفا کند تا تابستان پیش رو بدون تنش آبی پشت سر گذاشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha