• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404050401579
  • خبرنگار : 50233

در نشست تبیین عملیات مرصاد مطرح شد

آنکه ایستاد و منافقین را در چهارزبر زمین‌گیر کرد تیپ قائم بود

آنکه ایستاد و منافقین را در چهارزبر زمین‌گیر کرد تیپ قائم بود

ایسنا/سمنان مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان در آستانه سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد از تیپ ۱۲ قائم آل محمد(عج) به عنوان اولین و اصلی‌ترین مجموعه نظامی سازمان‌یافته در چهارزبر برای مقابله و زمین‌گیر کردن منافقین نام برد.

سردار عباس مطهری امروز شنبه چهارم مرداد در نشست تبیین عملیات مرصاد و نقش تیپ ۱۲ قائم آل محمد(عج) در این عملیات غرورآفرین که در پارک موزه دفاع مقدس با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و جمعی از مسئولان استان برگزار شد اظهار کرد: رزمندگان استان سمنان در این عملیات ۵۹ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند.

وی با بیان اینکه عملیات فروغ جاویدان توسط منافقین و در پایان جنگ و با پشتیبانی ارتش عراق انجام شد، تصریح کرد: منافقین در دوران دفاع مقدس، عملیات‎های دیگری داشتند که عمدتا عملیات محدودی بودند اما در این عملیات همه توان خود را به میدان آورده بودند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با بیان اینکه متیپ قائم، مهمترین نقش را در این عملیات داشته است، افزود:رهبری معظم انقلاب در سفر به سمنان نیز به این مهم پرداختند و فرمودند آنکه ایستاد تیپ قائم بود و اگر این تیپ نبود چه بسا دشمن می‌توانست تا کرمانشاه نیز پیشروی کند.

سردار مطهری گفت: شهید سردار شوشتری در خاطرات خود می گویند با رسیدن خبر حمله منافقین ، وقتی با نیروهای منطقه غرب کشور تماس گرفتم، سردار مهدوی نژاد فرمانده تیپ قائم تنها کسی بود که پاسخ داد و اعلام کرد که در منطقه حضور دارد. به عبارتی تیپ قائم تنها نیروی سازمان یافته آماده اجرای فرمان در منطقه بود .

وی ادامه داد: از همین روست که ما معتقدیم بعد از تهاجم دشمن، در تنگه چهارزبر «آنکه ایستاد» و سر افعی منافقین را قطع کرد تا پای دشمن و منافقین مزدور به کرمانشاه نرسد تیپ قائم«عج» استان سمنان بود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با بیان اینکه منافقین بصورت ستونی حدود ۱۷۰ کیلومتر وارد ایران شده بودند،  گفت: آنکه توانست یک مانع جدی در برابر حرکت ستونی دشمن ایجاد کند تا دیگر نیروها سازماندهی و وارد عمل شوند، تیپ قائم استان سمنان بود. منافقین با عبور از اسلام آباد، سرپل ذهاب و کرند جنایات زیادی کرده بودند اما با تلاش رزمندگان تیپ قائم در چهارزبر متوقف شدند.

سردار مطهری با اشاره به برخی امدادهای غیبی در این عملیات گفت: با پایان جنگ و پذیرش قطعنامه، رزمندگان استان سمنان نیز قرار بود که به استان سمنان برگردند اما به دلایلی برخی از آنها همالنجا مانده بودند که عملیات مرصاد پیش آمد.

وی با بیان اینکه برخی از نیروها اسلحه و مهمات را هم تحویل داده بودند ادامه داد: یک تریلی مهمات همان شب قبل از عملیات برای انتقال به مریوان می‌آید که با رسیدن حمله دشمن و ورود آنها به مرزها، همین مهمات مورد استفاده تیپ قائم در مقابله با منافقین قرار می‌گیرد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان نقش گردان قمر بنی هاشم دامغان و سیدالشهدا شاهرود را بسیار مهم برشمرد و گفت: اولین گردان‌هایی که در چهارزبر مستقر و مانع پیشروی منافقین می‌شوند همین گردان‌ها هستند. البته به مرور رزمندگان دیگر مناطق و از جمله نیروهای هوانیروز و ارتش نیز به این جبهه اضافه می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در این نشست تعدادی از فرماندهان و رزمندگان حاضر در عملیات مرصاد به بیان خاطرات خود از این عملیات پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha