• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404050502174
  • خبرنگار : 51049

به بهانه سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد

به بهانه سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد

ایسنا/کرمانشاه پنجم مرداد روزی درخشان در تاریخ این سرزمین است. روزی که مردم غیور ایران در تنگه مرصاد جانانه مقابل دشمن ایستادند و آنجا را به گورستانی واقعی برای منافقین بدل کردند. روزی که به پاس همین ایثار و مقاومت به نام روز کرمانشاه نام گرفته است.

به گزارش ایسنا، پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی جمهوری اسلامی ایران، جلسه‌ای به ریاست صدام حسین در کاخ ریاست جمهوری عراق و با حضور مسعود رجوی رئیس سازمان منافقین و چندتن از فرماندهان رده بالای رژیم بعث به منظور بحث و بررسی درباره چگونگی حمله به خاک کشورمان، با پشتیبانی نیروهای مسلح عراق، تشکیل شد.

در این جلسه مسعود رجوی به صدام گفت: مطمئن باشید که سازمان من ظرف چند ساعت وارد شهر همدان خواهد شد و بر همین اساس عملیات جدیدی را که از قبل به منظور سرنگونی نظام جمهوری اسلامی به نام «فروغ جاویدان» برنامه‌ریزی کرده بودند را با حمایت و پشتیبانی ارتش عراق به مرحله اجرا درآوردند.

سازمان منافقین با این هدف تصمیم گرفت با پنج هزار نیروی مسلح که در ۲۵ یگان سازماندهی شده بودند و براساس یک عملیات برنامه‌ریزی شده در مدت ۳۳ ساعت در پنج مرحله خود را به تهران برساند و نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کند.

ستون نظامی منافقین ساعت ۱۵:۳۰ روز سوم مرداد ۱۳۶۷ در حمایت کامل ارتش عراق با عبور از مرز در محور سرپل ذهاب، حمله خود را از گردنه پاتاق به سمت کرند آغاز کردند. در ساعت ۱۸:۳۰ نخستین تانک‌های عراقی با آرم منافقین همراه با نیروهای این سازمان وارد شهر کرند شدند. سپس با پیشروی به سمت اسلام آبادغرب در ساعت ۲۱:۳۰ این شهر را نیز به تصرف درآورند و کشتار فجیعی کردند. در ادامه تا گردنه حسن‌آباد در ۲۰ کیلومتری شرق اسلام‌آباد پیش رفتند و برای تجدید سازمان در آنجا مستقر شدند.

همزمان با پیشروی نیروهای منافقین در خاک کشورمان، هواپیماهای عراق پایگاه‌های هوایی از جمله پایگاه شکاری نوژه همدان، پایگاه هوانیروز کرمانشاه و پادگان تیپ ۲ لشکر ۲۸ را بمباران کردند تا سازمان منافقین آسوده و بدون برخورد با مانع بازدارنده‌ای تا منطقه چهارزبر (مرصاد) پیش آید.

با رسیدن منافقان به نزدیکی‌های تنگه چهارزبر، دو گردان از نیروهای لشکر بدر۵ به عنوان اولین رزمندگان سپاه اسلام با همراهی مردم غیرتمند کرمانشاه مقابل منافقان کوردل ایستادند و اجازه پیشروی بیشتر به آن‌ها را ندادند،  در ادامه نیز تعدادی از فرماندهان از جبهه‌های جنوب و همچنین چندین گردان از نقاط مختلف کشور عازم منطقه غرب کشور و حوزه عملیاتی مرصاد در کرمانشاه شدند تا عملا دشمن بعثی و گروهک منافقین در تنگنا قرار گیرند.

پنجم مرداد هم عملیات مرصاد به فرماندهی سپاه و با پشتیبانی هوانیروز ارتش در سه محور آغاز شد و منافقین که در محدوده کوچکی از اسلام‌آباد تا تنگه چهارزبر به محاصره درآمده بودند، تلفات فراوانی متحمل و تعداد زیادی از آنها کشته و تعدادی هم به عراق گریختند و به این ترتیب عملیات مرصاد که آخرین عملیات هشت سال دفاع مقدس هم محسوب می‌شود، با موفقیت چشمگیری به پایان رسید.

حالا این روز به نام روز کرمانشاه نامگذاری شده تا یادآور ایثار و مقاومت مردم این دیار در دوران دفاع مقدس و خصوصا عملیات مرصاد باشد. عملیاتی که در آن ۵۴۰ نفر از کرمانشاهیان به شهادت رسیدند، اما اجازه ندادند ذره‌ای از خاک کشور در دست دشمن باقی بماند.

منافقان کوردل از پنجم مرداد سال ۶۷ به زباله‌دان تاریخ پیوستند

یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با اشاره به ضربه مهلکی که بر پیکره منافقان کوردل در جریان عملیات بزرگ مرصاد در پنجم مرداد سال ۱۳۶۷ وارد آمد، گفت: این گروهک بزدل از همان زمان به زباله‌دان تاریخ پیوستند.

سردار رضا شاه‌ویسی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: عملیات غرورآفرین مرصاد زمانی انجام شد که رژیم درمانده بعث پس از هشت سال جنگ بی‌وقفه عملا هیچ دستاوردی کسب نکرده بود و تمام هزینه‌هایشان بی فایده مانده بود. در چنین شرایطی صدام ملعون تصمیم گرفت با تجهیز نیروهای خود و حمایت تمام قد از منافقین، آخرین تلاش خود را برای ساقط کردن نظام نوپای جمهوری اسلامی به عمل آورد.

 شاه‌ویسی افزود: در همین راستا گروهک منافقین در روز سوم مرداد با بیش از پنج هزار نیرو و تجهیزات کامل نظیر تانک و نفربر و ... وارد کشورمان شدند و تا چهارزبر نیز پیش‌روی کردند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: گروهک منافقین با حمایت و پشتیبانی ارتش بعثی عراق به خیال خام خود آمده بودند تا پس از سه روز به تهران برسند و با تصرف نقاط مهم، عملا حکومت جمهوری اسلامی را به دست بگیرند.

وی ادامه داد: در ظاهر تمامی محاسبات آن‌ها نیز درست بود اما آنها از دو موضوع غافل بودند که اولین آن صلابت و شجاعت رزمندگان و دوم هم غیرت و سلحشوری مردمی بود که جانانه در مقابلشان ایستادند و درسی فراموش نشدنی به آن‌ها دادند.

شاه ویسی تصریح کرد: انسجام نیروهای مسلح در ارتش و سپاه، پشتیبانی مردم از زمندگان خود و هدایت و رهنمودهای حضرت امام(ره) باعث شد تا در یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین عملیات‌های دفاع مقدس به پیروزی رسیده و ضربه مهلکی بر پیکره دشمنان بویژه منافین کوردل وارد کنیم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس تاکید کرد:  ضربه مهلکی که بر پیکره گروهک منافقین در پنجم مرداد سال ۱۳۶۷ وارد آمد در واقع باعث شد آن ها از همان روز برای همیشه به زباله دان تاریخ بپیوندند.

وی گفت: دشمنان هر زمانی که تلاش کرده‌اند ضربه‌ای اساسی به نظام مقدس جمهوری اسلامی وارد کنند، مردم به دفاع از نظام و انقلاب و کشور خود برخواسته‌اند که نمونه روشن آن در همین جنگ ۱۲ روزه با رژیم غاصب صهیونیستی نمایان شد.

عملیات مرصاد حلاوت پیروزی در دفاع مقدس را صدچندان کرد

علی‌محمد جلیلیان یکی دیگر از رزمندگان دوران دفاع مقدس که در عملیات مرصاد حضور داشته نیز به ایسنا گفت: این عملیات بسیار مهم و کلیدی، حلاوت و شیرینی پیروزی در دوران دفاع مقدس را صدچندان کرد و به آن اعتباری مضاعف بخشید.

وی با بیان اینکه حمله دوباره رژیم بعثی و منافقان کوردل به کشور پس از آتش بس، اوج زبونی و خواری آن‌ها را نشان می‌داد، گفت: این حمله پیش‌بینی نشده بود و علت پیشروی منافقان تا تنگه مرصاد نیز همین غافل‌گیری و غیرقابل پیش‌بینی بودن حملات آن‌ها بود. پس از اطلاع رزمندگان از پیشروی منافقان که با حمایت همه جانبه رژیم بعثی صورت گرفت، به سرعت آرایش دفاعی از همان نزدیکی‌های اسلام‌آبادغرب شکل گرفت و در نهایت در گردنه مرصاد موفق به توقف ارتش کفر شدیم.

جلیلیان خاطرنشان کرد: بعدها مشخص شد رژیم بعث عراق به غلط به منافقان گفته بودند که ایران از جنگ هشت ساله خسته و ناتوان شده و ارتش و سپاه این کشور دیگر قدرت ادامه جنگ را ندارد و از سوی دیگر مردم هم از شرایط فعلی بسیار ناراضی و به دنبال ارتش آزادی بخش هستند و اگر وارد ایران شوید، مردم با شیرینی و شربت از شما استقبال خواهند کرد.

این رزمنده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: همین اطلاعات غلطی که به منافقین داده شد آن‌ها را در چنان باتلاقی گرفتار و اسیر کرد که نیروهای منافقین پس از محاصره شدن به دست سپاه اسلام، فقط به دنبال راه فرار می‌گشتند.

وی با اشاره به کشته‌شدن تعداد زیادی از منافقان کوردل و زخمی شدن جمع زیادی از آن‌ها، گفت: آن‌هایی هم که موفق به فرار شدند قطعا هیچگاه خاطره روز پنجم مرداد ۱۳۶۷ و ذلت و مکافاتی که سر آن‌ها آمد را فراموش نخواهند کرد.

جلیلیان، فرماندهی و هدایت‌های پیامبرگونه امام راحل(ره) را عامل اصلی پیروزی سپاه اسلام بر جبهه کفر عنوان کرد و گفت: غیرت، شجاعت و شهامت رزمندگان اسلام عامل مهم دیگری بود که باعث شد حماسه مرصاد شکل بگیرد.

این رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: در کنار صلابت رزمندگان اسلام باید از پایمردی و شجاعت مردم هم یاد کنم که خودجوش و بنا بر وظیفه و تکلیفی که احساس می‌کردند، با هر وسیله‌ای که در دست داشتند به کمک آمده تا هر چه زودتر شر منافقان کوردل را کنده و آن‌ها را به عقب برانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha