آیتالله حبیبالله شعبانیموثقی یکشنبه ۵ مرداد در جلسه شورای اقامه نماز استان همدان، اظهار کرد: مخاطب اجلاسیههای نماز غالبا روحانیون هستند. این موضوع در فرهنگسازی تأثیر دارد اما باید مخاطبهای خاصی برای اینگونه رویدادها معرفی شود تا اجلاسیه از این فضای خودمانی خارج شود.
شعبانیموثقی با بیان اینکه گفتمانسازی به تنهایی کافی نیست و باید برنامهریزی هدفمندتری برای جذب اقشار مختلف صورت گیرد، افزود: در واقع اجلاسهای نماز ثمره عملی نداره و منجر به تحقق اقامه نماز در جامعه نمیشود.
امام جمعه همدان با بیان اینکه اینگونه برنامهها باید با مخاطب و فضای دیگری برگزار شود، افزود: سالهای قبل ۱۳۰ موکب در استان داشتیم و در بیش از ۹۰ درصد نماز جماعت در آنها اقامه میشد.
وی پیشنهاد داد مسئولیت اقامه نماز در ایام اربعین به ستاد عتبات و اربعین استان واگذار شود تا از تداخل وظایف جلوگیری شود و مطرح کرد: در پیادهروی از نجف تا کربلا در بحث نماز مشکل داشتیم و این امر باید به ستاد عتبات و ستاد اربعین واگذار شود تا تداخل کاری توسط ستاد اقامه نماز اتفاق نیفتد.
شعبانیموثقی با اشاره به اینکه طرح شورای نماز در روستاها طرح خوبی است، گفت: ۹۰۰ روستای بالای ۴۰۰ خانوار سکنه در استان داریم و ۳۰۰ روستا امام جماعت دارند، این طرح میتواند به روستاها کمک کند.
در حوزه نماز تمرکز باید روی کودک و نوجوان باشد
استاندار همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه نماز تمرکز باید روی کودک و نوجوان باشد، گفت: این گروه مخاطب مورد غفلت قرار گرفته و تمرکز اجلاسهای نماز روی این گروه باشد.
حمید ملانوریشمسی ادامه داد: در حوزه نماز فنآوریهای نوین هم باید مورد توجه قرار گیرد و اگر حوزه ترویج فرهنگ نماز از این حوزه غفلت کند عقب میافتد بنابراین برای اینکه اجلاسهای نماز بازخورد داشته باشد باید روی این موضوع کار شود.
وی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان باید فلسفه نماز را بدانند و باید راهکاری برای آن پیدا شود، اظهار کرد: موضوع آب برای مجتمعهای بینراهی در سفر اربعین باید تأمین شود و زائران به مشکل برنخورند.
انتهای پیام
نظرات