• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404050602895
  • خبرنگار : 50225

/روز جهانی هپاتیت/

هپاتیت؛ یک عفونت مرگبار خاموش 

هپاتیت؛ یک عفونت مرگبار خاموش 

ایسنا/خوزستان هپاتیت، التهاب کبد است و رسیدگی نکردن به این بیماری، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به حیاتی‌ترین عضو سم‌زدای بدن وارد می‌کند؛ عفونت هپاتیت، یک بیماری خاموش است و علائم آن بیشتر زمانی بروز پیدا می‌کند که فرد وارد مرحله سیروز یا سرطان شده باشد. 

این در حالی است که میزان آگاهی از سلامت کبد در جامعه پایین است و به همین دلیل، روزانه بیش از ۶۰۰۰ نفر در جهان به هپاتیت‌های ویروسی مبتلا می‌شوند. 

مهرداد شریفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ۲۸ جولای روز جهانی هپاتیت اظهار کرد: همزمان با فرا رسیدن این روز، جامعه پزشکی و نهادهای سلامت در سراسر جهان، بار دیگر بر اهمیت حیاتی آگاهی‌بخشی عمومی، اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و دسترسی آسان به درمان‌های موثر برای مبارزه با این بیماری خاموش و بالقوه خطرناک تاکید می‌کنند.

وی با اشاره به تعیین شعار «پیش به سوی حذف هپاتیت» در سال ۲۰۲۵ برای روز جهانی هپاتیت افزود: امروزه در سراسر جهان حدود ۳۰۴ میلیون نفر با عفونت هپاتیت ویروسی مزمن زندگی می‌کنند و روزانه بیش از ۶ هزار نفر به هپاتیت‌های ویروسی مبتلا می‌شوند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: هپاتیت‌های ویروسی B و C  در مجموع موجب مرگ ۱.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ شده‌اند یعنی در هر ۳۰ ثانیه، یک مرگ ناشی از هپاتیت.

وی ادامه داد: راه‌های شایع انتقال هپاتیت  B و C از طریق تماس با خون آلوده، استفاده مشترک از سرنگ و وسایل تزریق به ویژه میان مصرف‌کنندگان مواد مخدر تزریقی، انتقال از مادر به نوزاد هنگام تولد، تماس جنسی محافظت‌نشده با فرد مبتلا و استفاده از وسایل غیربهداشتی برای خالکوبی، حجامت و سوراخ کردن گوش است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: تشخیص زودهنگام هپاتیت، کلید موفقیت در درمان است. بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت B و به ویژه هپاتیت C ممکن است سال‌ها بدون علامت باشند اما ویروس در حال آسیب رساندن به کبد آن‌ها باشد، این در حالی است که آزمایش‌های ساده خون می‌توانند به تشخیص به موقع کمک کنند.

وی با بیان اینکه پیشگیری، موثرترین راه برای مقابله با گسترش هپاتیت است، افزود: واکسن هپاتیت B به طور گسترده در دسترس است و تزریق آن به نوزادان و همه افرادی که در معرض خطر هستند، توصیه می‌شود. 

شریفی گفت: اطمینان از استریل بودن تمام وسایل پزشکی و دندانپزشکی، استفاده از سرنگ و سوزن یک بار مصرف و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز درمانی و زیبایی، توصیه می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین پرهیز از استفاده مشترک از وسایل شخصی مانند مسواک، تیغ اصلاح و ناخن‌گیر و همچنین رعایت اصول رابطه جنسی ایمن، توصیه می‌شود. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: درمان‌های مدرن برای هپاتیت C در حال حاضر بسیار موثر هستند و با مصرف منظم داروهای موجود در طول مدت سه ماه در بیش از ۹۵ درصد موارد بهبود کامل در فرد ایجاد می‌شود. همچنین، برای هپاتیت B داروهایی وجود دارد که می‌توانند رشد ویروس را کنترل و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. 

وی ادامه داد: نادیده گرفتن درمان می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن کبدی مانند سیروز (سخت شدن کبد) و سرطان کبد شود.

شریفی افزود: با افزایش آگاهی و مشارکت همگانی، می‌توانیم گامی بلند برای ریشه‌کن کردن هپاتیت در راستای شعار جهانی امسال  برداریم و سلامتی را برای نسل‌های آینده تضمین کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha