به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که «سوء تغذیه در نوار غزه به سمت مسیری خطرناک در حرکت است و تعداد مرگ و میر در ماه ژوئیه به شدت افزایش یافته است. از ۷۴ مورد مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه در سال ۲۰۲۵، ۶۳ مورد در ماه ژوئیه رخ داده است، از جمله ۲۴ کودک زیر پنج سال، یک کودک بالای پنج سال و ۳۸ بزرگسال».
طبق این بیانیه، بیش از ۵۰۰۰ کودک زیر پنج سال در دو هفته اول ژوئیه برای درمان سوء تغذیه در کلینیکهای سرپایی بستری شدهاند که ۱۸ درصد از آنها از سوء تغذیه حاد شدید، که تهدیدکنندهترین شکل این بیماری است، رنج میبرند.
سازمان جهانی بهداشت افزود: «این بحران به شدت بر زنان باردار و شیرده تأثیر میگذارد. دادههای غربالگری خوشهای تغذیهای اخیر نشان میدهد که بیش از ۴۰ درصد از آنها از سوءتغذیه حاد شدید رنج میبرند.»
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که اکثر این افراد هنگام ورود به مراکز درمانی یا اندکی پس از آن جان خود را از دست دادهاند و علائم واضحی از سوء تغذیه شدید نشان دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت افزود: «این بحران کاملاً قابل پیشگیری است. ممانعت و تأخیر عمدی اسرائیل در رساندن کمکهای غذایی، بهداشتی و بشردوستانه در مقیاس بزرگ، جان بسیاری را گرفته است.»
این سازمان به نقل از شرکای خود در خوشه جهانی تغذیه اعلام کرد که تقریباً از هر پنج کودک زیر پنج سال در شهر غزه، یک نفر از سوء تغذیه حاد رنج میبرد و خاطرنشان کرد که این میزان در کمتر از یک ماه در خان یونس و مرکز غزه دو برابر شده است.
این سازمان تاکید کرد که «جریان کمکها باید بدون مانع ادامه یابد تا از بهبودی حمایت شود و از وخامت بیشتر جلوگیری گردد».
روز چهارشنبه، سازمان جهانی بهداشت از افزایش شدید مرگ و میر ناشی از سوءتغذیه در نوار غزه، از جمله ۲۱ مورد مرگ مستند کودکان زیر پنج سال تنها در سال ۲۰۲۵، خبر داد.
«تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت که سوءتغذیه حاد بیش از ۱۰ درصد از جمعیت غزه را تحت تأثیر قرار داده است و بیش از ۲۰ درصد از زنان باردار و شیرده از سوءتغذیه رنج میبرند که اغلب شدید است.
او تاکید کرد که بحران گرسنگی با اختلال در تأمین کمکهای بشردوستانه و محدودیتهای دسترسی تشدید میشود.
از سوی دیگر، «بشرا خالدی»، مسؤول سیاستگذاری آکسفام در سرزمینهای اشغالی فلسطین، گفت آنچه او به عنوان ارسال هوایی مرگبار و ورود کامیونها به نوار غزه توصیف کرد، به گرسنگی برنامهریزیشده در آنجا پایان نخواهد داد و خاطرنشان کرد که ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه برای تأمین نیازهای جمعیت آن کاملاً ناکافی است.
مسؤول سیاستگذاری آکسفام در سرزمینهای اشغالی در بیانیهای بر لزوم بازگشایی فوری همه گذرگاهها برای ورود کمکها به غزه که بر اثر بمباران و محاصره ویران شده است، تاکید کرد.
او افزود که آغاز یک راهحل واقعی در آتشبس دائمی در غزه نهفته است و خاطرنشان کرد که هر چیزی کمتر از این، چیزی بیش از یک ژست تاکتیکی نخواهد بود.
همچنین «ریچل کامینگز»، مدیر بشردوستانه سازمان نجات کودکان بریتانیا، خواستار ورود کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاههای زمینی شد.
او ارسال هوایی کمکها را روشی تصادفی و محدود دانست و خاطرنشان کرد که هر ارسال هوایی معادل تقریباً یک کامیون است.
کامینگز تاکید کرد که کمکهای بشردوستانه باید از طریق زمینی و از طریق مسیرهای تعیینشده تحویل داده شود.
او افزود: «ما باید سیستم سازمان ملل را برای مدیریت عملیات توزیع توانمند کنیم. ما، به عنوان سازمانهای بشردوستانه، میدانیم که چگونه کمکهای بشردوستانه را با خیال راحت و با عزت توزیع کنیم.»
او در مصاحبهای با شبکه آمریکایی ABC وضعیت انسانی در غزه را فاجعهبار توصیف و تاکید کرد که کودکان از گرسنگی رنج میبرند، در حالی که زنان باردار و شیرده از سوءتغذیه رنج میبرند.
به طور جداگانه، «راس اسمیت»، مدیر بخش اورژانس برنامه جهانی غذا، گفت که این برنامه برای حرکت کامیونهایش به غزه نیاز به تأیید سریع اسرائیل دارد.
وی افزود: «ما فقط به حرف نیاز نداریم، بلکه به عمل نیاز داریم. ما باید مجوزها و تأییدیههای واقعاً سریعی دریافت کنیم. اگر آتشبسها ۱۰ ساعت طول بکشد، نمیتوانیم از این مکثها (در جنگ) استفاده کنیم.»
برنامه جهانی غذا همچنین تاکید کرد که آتشبس مورد توافق تنها راه برای اطمینان از رسیدن کمکهای بشردوستانه، از جمله مواد غذایی ضروری، به تمام نقاط نوار غزه به شیوهای مداوم، منظم و ایمن است.
برنامه غذایی سازمان ملل متحد در بیانیهای از «خبر تمایل اسرائیل برای اجرای آتشبسهای بشردوستانه و ایجاد کریدورهای بشردوستانه تعیین شده برای تسهیل حرکت ایمن کاروانهای سازمان ملل متحد که مواد غذایی اضطراری و سایر کمکها را به مردم غزه منتقل میکنند» استقبال کرد.
این سازمان اعلام کرد که «غذای کافی در منطقه یا در مسیر خود دارد تا تقریباً سه ماه کل جمعیت غزه را تغذیه کند.»
این بیانیه ادامه داد که تیمهای آن «هفته گذشته ۳۵۰ کامیون پر از کمکهای غذایی را به غزه تحویل دادند.»
این بیانیه توضیح داد که این اتفاق «در شرایط بسیار دشوار رخ داده و غیرنظامیان و امدادگران را در معرض خطر جدی قرار داده است.»
این سازمان تاکید کرد که این تعداد کامیون «کمی بیش از نیمی از کاروانهایی را نشان میدهد که برنامه جهانی غذا برای آنها درخواست مجوز کرده است.»
طبق این بیانیه، «از زمان بازگشایی (جزئی) گذرگاههای مرزی در ۲۱ مه، برنامه جهانی غذا ۲۲۰۰۰ تن کمک غذایی به غزه تحویل داده است.»
این برنامه افزود: «با این حال، ماهانه بیش از ۶۲۰۰۰ تن کمک غذایی برای تأمین نیازهای» فلسطینیان در غزه مورد نیاز است.
این سازمان تاکید کرد که «کمک غذایی تنها راه تأمین غذا برای اکثر جمعیت غزه است. یک سوم جمعیت روزها بدون غذا بودهاند.»
این سازمان ادامه داد: «حدود ۴۷۰ هزار فلسطینی از شرایط قحطی مانند رنج میبرند و ۹۰ هزار زن و کودک به درمان فوری تغذیهای نیاز دارند. مردم به دلیل کمبود کمکهای بشردوستانه در حال مرگ هستند.»
در عین حال انجمن امداد پزشکی در غزه اعلام کرد که کمبود غذا و دارو به طور قابل توجهی بر توانایی بهبودی مجروحان تأثیر میگذارد، به طوری که روزانه بیش از ۴۵۰ مجروح در بحبوحه وخامت اوضاع بهداشتی و انسانی در بیمارستانها بستری میشوند.
این نهاد افزود: کادر پزشکی در حین انجام وظایف خود در بحبوحه شرایط دشوار انسانی از گرسنگی شدید رنج میبرند و این امر چالشهای ارائه مراقبتهای بهداشتی لازم در نوار غزه را تشدید میکند.
در ماه مه، رژیم صهیونیستی طرحی را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مناطقی از غزه که پیشتر عاری از حماس اعلام کرده بود، اعلام کرد.
«فیلیپ لازارینی»، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا)، اسرائیل را به استفاده ابزاری از کمکهای بشردوستانه برای آواره کردن اجباری فلسطینیها متهم کرد.
انتهای پیام
نظرات