فاطمه شکردست، عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور قم، در گفتوگو با ایسنا درباره وظیفه نخبگان و دانشگاهیان در دوران پساجنگ، اظهار کرد: سالها یک جنگ چندلایه یا به اصطلاح هیبریدی میان جبهه استکبار و ایران در جریان بوده است و در مقطعی تبدیل به جنگ تحمیلی نظامی ۱۲ روزه شد، اما این جنگ چندلایه هنوز ادامه دارد، شاید در بعد نظامی ظاهراً متوقف شده باشد اما سابقه رژیم جعلی اسرائیل، این گونه نشان میدهد که پایبند هیچ آتشبس یا تعهدی نیست.
وی تصریح کرد: رژیم کودککش اسرائیل برای رسیدن به توهم دست نیافتنی از نیل تا فرات، دچار یک بیش فعالی سادیسمی شده که مانند یک مار زخمی به دنبال گسترش جنگ و ناامنی در منطقه با استفاده از هر ابزار غیرانسانی است؛ شرایط غزه و سوریه نمونهای از جنایات رژیم غاصب است، شاید جنگ نظامی میان ایران و رژیم جنایتکار اسرائیل متوقف شده اما این رژیم یک ماشین جنگی است که نزدیک به ۸۰ سال به جنایات خود ادامه داده است.
شکردست عنوان کرد: در ایام دفاع مقدس، سیلی از روشنگری، تبیین و تحلیلها در فضای مجازی و فضای حقیقی صورت گرفت که این فضای تبیینی باید با قوت بیشتری ادامه پیدا کند زیرا در حال حاضر هیجان جنگ فروکش کرده و با تجربه بدست آمده، درک اجتماعی و سیاسی مردم در بالاترین سطح ممکن قرار دارد و فهم جنگِ پیچیده دشمن علیه ایران از گذشته آسانتر شده، بنابراین لازم است اساتید در مواجهه با دانشجویان و آحاد مردم به عبرتآموزی از گذشته و روشنگری در قبال مسیر آینده بپردازند.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد جنگ ۱۲ روزه، بیداری سیاسی-اجتماعی بود، گفت: در طول تاریخ، ملت ایران به عنوان یک ملت سربلند و سلحشور شناخته میشوند و دشمن سالها با انواع جنگها اعم از جنگ اقتصادی، فرهنگی، رسانهایی، نظامی (جنگ هیبریدی) تلاش کرده بر این مردم فائق شود. مشخصا در جنگ رسانهای سالها تلاش کرد خود را دلسوز مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی را بدخواه مردم نشان دهد که با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ ماهیت واقعی دشمن بیش از پیش برای جهانیان و مردم آشکار شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در پی این آگاهی، قدرشناسی عمومی نسبت به امنیت، به کسانی که این امنیت را ایجاد کردند و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری رشد چشمگیری داشت، البته مردم همیشه این آگاهی و قدرشناسی را داشتند اما ظهور و به روزی ویژهای را بعد از این دفاع مقدس میبینیم.
شکردست افزود: یکی دیگر از دستاوردها؛ درک بیشتر دنیای واقعی بود، سالها برخی تلاش کردند تا به مردم القا کنند هزینه در امور نظامی بیهوده است، اما ثابت شد اگر برای بنیه نظامی یک کشور هزینه نشود در موقعیتهای خاص و بزنگاهها چه خطراتی ممکن است متوجه امنیت مردم شود.
وی ادامه داد: سر برآوردن ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در جهان و اثبات حقانیت دیدگاه نظام جمهوری اسلامی نسبت به شرایط منطقه جز دیگر دستاوردهای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بود؛ به طور مثال نظریه انقلاب اسلامی و گفته امام خمینی(ره) درباره لزوم محو رژیم جعلی اسرائیل به عنوان غده سرطانی منطقه امروز برای همه قابل درک شد، همچنین حقانیت انقلاب اسلامی و شعارهایش را امروز مردم ایران و جهان بیش از گذشته باور کردهاند.
شکردست با بیان اینکه شهادت دانشمندان در کنار فرماندهان نظامی، نشان دهنده جایگاه علم به عنوان یک قدرت است، گفت: دشمن با ترور دانشمندان ثابت کرد که علم همان قدرت است و این برای جوانان یک پیام دارد و یک هدف گذاری دقیقی ایجاد میکند، یعنی علم آموزی نیز به مثابه حضور در سنگر و در کنار فرماندههان برای دفاع از این آب و خاک است و اوج همراهی دماء شهدا و مداد علما همینجا است.
وی بیان کرد: آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل موفق به شکست نظام جمهوری اسلامی ایران نشدند و نخواهند شد چرا که همیشه در محاسبات خود شکست میخورند. دلیل این شکستهای پیاپی دشمنان، درک نکردن مفهوم واژههای عزت و ذلت در منظومه ایران اسلامی است، امروز که پیشینه ملی و دینی مردم ایران به بالاترین سطح همپوشانی رسیده است؛ اسلامیت و ایرانیت نهایت همراهی و هماهنگی را دارد و دشمن نمیتواند درک کند قدرت واقعی مردم کجا قرار دارد.
این استاد دانشگاه گفت: دشمن مفهوم مرگ و زندگی را میفهمد در حالی که برای مردم ایران، عزت و ذلت قبل از مرگ و زندگی معنا دارد و این را از نه تنها تاریخ چند هزارساله با خود دارد بلکه اسلام و تشیع آن را مستحکم و موکد کرده، دشمنان درکی از ملت امام حسین(ع)، درکی از محبوبیت یک رهبر دینی ندارند و برای همیشه اشتباه میکنند.
شکردست یادآور شد: همچنان معتقدم که خواص با حضور خود در فضای مجازی و حقیقی باید به تبیین و روشنگری بپردازند و مسئولین کشور علاوه بر پیشبینی وضعیت آینده باید با تلاش برای رفع مسائل اقتصادی و معیشتی از مردم قدردانی کنند، همچنین باید یک باز تعریفی از مفاهیم و سیاستگذاریهای فرهنگی صورت گیرد، ریل گذاری فرهنگی جامعه باید با هویت ایرانی و اسلامی باشد. در این دفاع مقدس ۱۲ روزه ما شاهد وفاداری ایرانیان به هویت اصیل ایرانی-اسلامی بودیم، همچنین در روابط بینالملل لازم است روابط دیپلماتیک همانند گذشته هم جهت با این حجم از عزت و سلحشوری و نامآوری باشد.
انتهای پیام
نظرات