به گزارش ایسنا، «هون مانت» نخست وزیر کامبوج و «فومتان وچایاچای» سرپرست دولت تایلند امروز در محل اقامت رسمی انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی حضور یافتند تا درباره آتش بس صحبت کنند.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، درگیریها بین کامبوج و تایلند روز پنجشنبه و پس از آن آغاز شد که انفجار مین در مرز به زخمی شدن پنج سرباز تایلندی منجر شد.
هر دو طرف یکدیگر را مقصر آغاز درگیری میدانند که در آن، ۳۵ نفر کشته و بیش از ۲۶۰ هزار نفر دیگر نیز بیخانمان شدهاند.
دو کشور سفرای خود را فراخواندند و تایلند نیز گذرگاههای مرزی با کامبوج را بسته است.
مذاکرات آتش بس امروز در مالزی در حالی برگزار شده که سربازان کامبوجی و تایلندی در مرز حضور دارند و این درگیری وارد پنجمین روز خود شده است.
یکی از سخنگوهای وزارت دفاع کامبوج گفته که حملات تایلند امروز هم قوی و جدی است.
انور ابراهیم اواخر روز یکشنبه اعلام کرد که دو طرف شرایطی را برای صلح مطرح کردهاند اما آنچه مهم است، آتش بس فوری است.
وی گفت: «امیدوارم مذاکرات امروز کار کند. ما باید این خشونت را متوقف کنیم.»
همچنین این دیدار در مالزی پس از فشار مستقیم از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برگزار شده که هشدار داده بود اگر خصومتها متوقف نشود، آمریکا با کامبوج و تایلند هیچ توافق تجاری نخواهد داشت.
سرپرست دولت تایلند در بانکوک به خبرنگاران گفته بود که نمایندگانی از چین و آمریکا نیز به عنوان ناظر در این مذاکرات در مالزی خواهند بود.
وی گفته بود تمرکز اصلی بر روی آتش بس فوری است.
مقامهای مطلع همچنین اعلام کردند که سفرای چین و آمریکا در مالزی در این نشست حاضر میشوند.
وزرای خارجی کشورهای عضو آ.سه.آن نیز امروز در بیانیهای نگرانیهای خود را بابت افزایش تلفات ناشی از جنگ بین کامبوج و تایلند و بیخانمانی و آوارگی مردم در مناطق مورد مناقشه مرزی بین دو کشور ابراز کردند.
آنها همچنین تاکید کردند که دو کشور مناقشات خود را از طریق مذاکرات حل و فصل کنند و حمایت خود را از تلاشها برای یافتن مسیری مشترک در جریان مذاکرات امروز بیان کردند.
انتهای پیام
نظرات