علیرضا اجرایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نکات بهداشتی که باید در مسیر پیاده روی اربعین حسینی(ع) برای حفظ سلامت زائرین و جلوگیری از شیوع بیماریها رعایت شود، گفت: این نکات شامل بهداشت فردی، بهداشت محیط و بهداشت در توزیع و مصرف آب و مواد غذایی میباشد.
وی با بیان اینکه در زمینه رعایت بهداشت فردی شست و شوی مرتب دستها بسیار ضروری است، افزود: زائرین باید دستهای خود را به طور مرتب، به ویژه قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون بشویند.
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر لزوم استفاده از آب و یخ سالم و بهداشتی، یادآور شد: توصیه میشود زوار از آبهای بستهبندی دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند و آبی که از سلامت آن اطمینان ندارند را ننوشند.
اجرایی از اهمیت رعایت فاصله اجتماعی بین افراد به جهت پیشگیری از شیوع بیماریها نیز یاد کرد و ادامه داد: لازم است زوار تا حد امکان از تجمع در فضاهای بسته و شلوغ خودداری کرده و فاصله فیزیکی با دیگران را رعایت کنند.
وی با اشاره به همزمانی ایام اربعین با روزهای گرم سال و اهمیت حفاظت در برابر اشعه فرابنفش، خاطرنشان کرد: زوار باید تا حد امکان ساعت حضور خود در زیر نور مستقیم خورشید را کاهش دهند و در ساعتهای خنکتر روز از جمله اوایل صبح، غروب و شب به پیادهروی ادامه دهند. به علاوه لازم است زوار از کلاه لبهدار و کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اهمیت همراه داشتن وسایل شخصی از سوی زوار اربعین، گفت: زوار باید ترجیحا از وسایل شخصی استفاده کنند تا از انتقال آلودگی و بیماریها جلوگیری شود.
اجرایی عدم استفاده از ظروف مشترک را نیز موضوع مهم دیگری دانست که زوار اربعین باید به آن توجه کنند و ادامه داد: لازم است برای توزیع غذا و نوشیدنی، از ظروف یکبار مصرف بهداشتی استفاده شود و از استفاده از ظروف مشترک خودداری شود.
نکاتی درباره بهداشت موکبها
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به نکات بهداشتی که باید در موکبها به جهت حفظ سلامت زوار رعایت شود، افزود: نظافت سرویسهای بهداشتی حائز اهمیت است و سرویسهای بهداشتی باید به طور مرتب نظافت و ضدعفونی شوند و مجهز به صابون مایع و دستمال کاغذی باشند.
اجرایی با تاکید بر لزوم مدیریت پسماندها در موکبها و اطراف آن، یادآور شد: زبالهها باید در سطلهای زباله دربدار جمعآوری و به طور مرتب تخلیه شوند.
وی اظهار کرد: لازم است در مکانهای بسته، تهویه مناسب برقرار باشد تا هوای تازه جریان داشته باشد. به علاوه محیط اطراف موکبها، ایستگاههای صلواتی و محلهای اسکان باید به طور مرتب نظافت شود.
پرهیز از توزیع نوشیدنیهای فاقد بستهبندی
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره رعایت نکات بهداشتی در توزیع و مصرف مواد غذایی در موکبها نیز گفت: یکی از مهمترین نکات استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب برای توزیع غذا و نوشیدنیها است. توصیه میشود از ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی استفاده شود.
اجرایی با اشاره به لزوم عدم نگهداری طولانی مدت غذا، اظهار کرد: باید از نگهداری طولانی مدت غذاهای پخته شده در دمای محیط خودداری شود، بگونهای که غذای پخته بیش از دو ساعت در محیط نماند و سریعا مصرف شود.
وی از اهمیت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع غذا نیز یاد کرد و افزود: افرادی که در تهیه و توزیع غذا نقش دارند، باید از دستکش و ماسک استفاده کنند و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عدم توزیع آب فاقد بستهبندی را نیز موضوع دیگری دانست که باید رعایت شود و گفت: باید از توزیع آب، شربت و شیر فاقد بستهبندی بهداشتی خودداری شود.
اجرایی خاطرنشان کرد: افراد مسئول پخت و پز غذا باید با مراجعه به مراکز بهداشت، کارت تندرستی دریافت کنند.
وی از زوار رابعین خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرند تا رسیدگی لازم صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات