• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404051509160
  • خبرنگار : 50225

در پیاده‌روی اربعین چگونه احساس تشنگی را کاهش دهیم؟

در پیاده‌روی اربعین چگونه احساس تشنگی را کاهش دهیم؟

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برای کاهش احساس تشنگی و افزایش میزان آب بدن در پیاده‌روی اربعین در فصل گرم سال توصیه‌هایی ارائه کرد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به گرمای هوا و تاثیر آن در تشنگی زائران اربعین حسینی (ع) اظهار کرد: در راهپیمایی اربعین حسینی زائران باید از خوردن چربی‌ها و خوراکی‌های سرخ‌کردنی و چرب، میوه‌های گرمسیری مانند خرما، موز و انبه، خوردنی‌های عطش‌آور مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسروها، شیرینی‌های خیلی شیرین و چرب و... پرهیز کنند.

وی افزود: تشنگی لزوماً با نوشیدن آب برطرف نمی‌شود بنابراین برای رفع تشنگی باید بیشتر سوپ جو، خوراک‌های دارای آلو بخارا، تمر هندی و زرشک، شربت سکنجبین، شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آب آلو، تمر یا زرشک، خاکشیر، عرق کاسنی به تنهایی یا به همراه یک قاشق چای‌خوری تخم خرفه، ماءالشعیر طبی به جای چای، خیار، کاهو و... میل شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: همچنین افزودن اندکی سرکه یا سکنجبین به آب، جلوی ولع زیاد به نوشیدن آب را می‌گیرد.

وی توضیح داد: طبیعت دوغ، سرد و تر است و اگر خیلی چرب، پرنمک و گازدار نباشد، می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی مفید ضدتشنگی باشد.

شریفی گفت: توصیه می‌شود از مصرف خوردنی‌های ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ پرهیز شود زیرا افزایش دفع ادرار در طول روز، موجب تشنگی بیشتر می‌شود. بوییدن و خوردن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب نیز تشنگی را کم می‌کند.

وی ادامه داد: اسپری کردن گلاب خنک به سر و صورت و شست‌وشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز بسیارموثر است. همچنین می‌توان چفیه یا شال و مقنعه را با گلاب خنک، تَر کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود بخش اصلی پیاده‌روی در دو بازه زمانی صبح تا پیش از ظهر و عصر تا غروب انجام شود و ظهر که گرمای روز به اوج می‌رسد، در سایه یا محیط خنک استراحت شود.

وی بیان کرد: استفاده از لباس‌های با رنگ‌های روشن و طبیعت خنک مانند پنبه و کتان توصیه می‌شود و باید از پوشاک با رنگ‌های گرم و تیره کمتر استفاده و از استفاده از لباس‌های نایلونی پرهیز شود.

شریفی گفت: همچنین از مصرف از بوها و عطرهای گرم خودداری شود و بیشتر از عطرهای خنک یا معتدل مانند فواکه و مریم و گل محمدی استفاده شود.

وی اضافه کرد: چرب کردن بینی، گونه، پیشانی، پشت گوش‌ها، سینه و شکم موجب کاهش گرما و تشنگی می‌شود. همچنین نگه داشتن یک عدد آلو بخارا یا تمر هندی کوچک در دهان، یا جویدن سقز یا آدامس‌های طبیعی، راهکار ساده‌ای است که با تحریک ترشح بزاق، موجب کاهش تشنگی می‌شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha