• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404052012533
  • خبرنگار : 50286

در جمع خبرنگاران مطرح شد

هشدار رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان نسبت به تبعات تغییر اقلیم

هشدار رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان نسبت به تبعات تغییر اقلیم

ایسنا/کرمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نسبت به تغییر اقلیم و تبعات ناشی از آن هشدار داد و بر لزوم توجه جدی به کشت قراردادی برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکنندگان تاکید کرد.

احمد احمدپور شامگاه ۲۰ مرداد در نشست خبری با اشاره به حضور رسانه‌ها در همه شرایط سخت، اظهار کرد: رسانه‌ها را همراه و همکار خود می‌دانیم زیرا در غیر این صورت موفقیتی حاصل نخواهد شد.

وی با اشاره به شروع سال زراعی جدید، بر لزوم اطلاع‌رسانی و هماهنگی دو طرفه، افزود: در کشورمان با یک تغییر اقلیم مواجه شده‌ایم و اثرات نامطلوب و خسارت‌های بی‌سابقه‌ای در جنوب کرمان شاهد هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان طبیعت متاثر از تغییر اقلیم را یادآور شد و اظهار کرد: برخی از گونه‌ها اواخر عمر خود را می‌گذرانند که یک واقعیت است. از طرفی با توجه به اینکه تمام معیشت ما از بخش کشاورزی است و بیش از ۶۰ درصد مردم از کشاورزی ارتزاق می‌کنند و از لحاظ اشتغال در کل کشور بیشترین رقم را داریم، اگر این کشاورزی نباشد، دچار بحران خواهیم شد.

وی توسعه معادن را در منطقه یک حرکت الزامی دانست و گفت: ظرفیت کشاورزی همچنان در همه جلسات و گفت و گوها حرف اول را می‌زند و باید ازاین شرایط به نحو مطلوب استفاده کنیم.

احمدپور کمبود و کیفیت آب را از مشکلات یک دهه اخیر دانست که برخی از محصولات را نمی‌توانیم کشت کرد و باید حساس باشیم.

وی از رسانه‌ها خواست مدیران را به چالش بکشند و به پاسخگویی وادار کند و گفت: تغییر اقلیم باعث شده عمق چاه‌های ما از ۱۰۰ متر گذر کند و علی‌رغم اینکه منطقه ما مدیترانه‌ای است اما هم اکنون گرمای بدون رطوبت داریم و جایی که مرکبات داشتیم، باید خرما را جایگزین کنیم.

احمدپور به برنامه الگوی کشت اشاره کرد و افزود: سال اول بصورت آزمایشی کار پیش رفت و از سال‌های بعد میزان کشت را متناسب با شرایط تفاضا ابلاغ کردند و ارائه همه خدمات جانبی کشاورزی را منوط به الگوی کشت می‌دانند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اُفت قیمت پیاز در سال زراعی جاری، گفت: میزان کشت دو برابر الگوی کشت انجام شد و این تولید دوبرابری باعث ایجاد چالش‌هایی شده است.

وی افزود: برای یک سطح ابلاغی سبزی و صیفی که هفتم مرداد اعلام شد، سیب زمینی ۱۵ هزار و ۲۵۰ هکتار و پیاز ۱۰ هزار و ۵۰۰  هکتار ابلاغ شده و هرچه قرار است از نهاده‌های کشاورزی بدهند، بر این اساس خواهد بود.

احمدپور از افزایش تبخیر و کاهش رطوبت ابراز نگرانی کرد و گفت: میزان آب مصرفی  در طرح استمرار ۵۹۰۳ مترمکعب است که دوبرابر داریم استفاده می‌کنیم و نگران کننده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان مشکلات ناترازی‌های انرژی، افزود: باید بر اساس برنامه بدون چالش عمل کنیم و نیاز به یک تعامل و همکاری داریم و از رسانه‌ها می‌خواهم حساسیت در موضوع آب ایجاد کنند.

وی با اشاره به کمبود سیب زمینی در کشور طی زمستان گذشته، اظهار کرد: کشت قراردادی یک تعهد دو طرفه بین کشاورز و دولت است.

احمدپور از کشت قراردادی به میزان هزار هکتار خبر داد که بیمه خاص را می‌طلبد و بیان کرد: باید همه کشت‌ها در قالب قراردادی تولید شود.

به گزارش ایسنا، در این جلسه خبرنگاران سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را در بخش‌های ه مختلف کشاورزی بیان کردند و از اصحاب رسانه نیز تجلیل بعمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha