• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404062514656
  • خبرنگار : 50212

شناسایی و معرفی روستاها و مساجد برتر قرآنی استان مرکزی

شناسایی و معرفی روستاها و مساجد برتر قرآنی استان مرکزی

ایسنا/مرکزی دبیر کارگروه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی استان مرکزی، با بیان اینکه این کارگروه با هدف توسعه فعالیت‌های قرآنی، سه روستا و مساجد برتر قرآنی استان را شناسایی و معرفی می‌کند، گفت: این مراکز با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان الگوهای قرآنی معرفی خواهند شد.

علیرضا حاج‌علی‌بیگی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای شناسایی روستاهای قرآنی، شاخص‌هایی نظیر تعداد محافل قرآنی، تعداد اساتید و قرآن‌آموزان، خیرین قرآنی، رویدادهای قرآنی و وجود نمادهای قرآنی در روستاها تعیین شده است.

وی تاکید کرد: سهمیه استان مرکزی، انتخاب سه روستای برتر قرآنی است که پس از بررسی‌های کارشناسی در سطح استان، اسناد و مدارک آنها به تهران ارسال می‌شود. در نهایت، روستاهای برتر قرآنی کشور از میان پیشنهادات استان‌ها انتخاب خواهند شد. این روستاها با نصب تندیس‌ها و نمادهای قرآنی در ورودی‌ها معرفی شده و از برنامه‌های قرآنی آن‌ها حمایت مالی و معنوی خواهد شد.

حاج‌علی‌بیگی درخصوص شناسایی مساجد برتر قرآنی است، تصریح کرد: مساجدی که فعالیت‌های برجسته‌ای در حوزه قرآن دارند، شناسایی و معرفی می‌شوند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این مساجد قرارداد همکاری منعقد کرده و از برنامه‌های قرآنی آن‌ها حمایت می‌کند. این مساجد به‌عنوان مراکز الگو در حوزه فعالیت‌های قرآنی معرفی خواهند شد و برنامه‌های ویژه‌ای برای ترویج فرهنگ قرآنی در آن‌ها اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی استان مرکزی با اشاره به ضعف استان در برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ قرآنی، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۸ به دلیل هزینه‌های بالا، نمایشگاه قرآنی در مقیاس ملی برگزار نشده و تنها، نمایشگاه‌هایی در سطح محدود اجرا شده است.

وی از برنامه‌ریزی برای برپایی یک نمایشگاه قرآنی ملی، جشنواره‌های هنری و سینمایی قرآنی و بررسی طرح‌های پیشنهادی در این کارگروه خبر داد و گفت: این طرح‌ها پس از بررسی کارشناسی، در صورت تصویب و تأمین بودجه، اجرایی خواهند شد.

حاج‌علی‌بیگی تأکید کرد: هدف از این فعالیت‌ها، گسترش فرهنگ قرآنی در سطح استان و معرفی الگوهای موفق قرآنی در روستاها و مساجد است و امید است با همکاری دستگاه‌های اجرایی و حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان مرکزی بتواند در حوزه فعالیت‌های قرآنی به جایگاه شایسته‌ای دست یابد.

وی همچنین درخصوص ماموریت‌ها و برنامه‌های این کارگروه گفت: شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور فعال است و در استان مرکزی، این شورا به‌عنوان یکی از کارگروه‌های اقماری شورای فرهنگ عمومی فعالیت می‌کند. رسالت اصلی این شورا، ساماندهی فعالیت‌های قرآنی، توسعه برنامه‌های مرتبط و جلوگیری از موازی‌کاری در این حوزه است.

وی با بیان اینکه این شورا از چند کارگروه تشکیل شده است، تصریح کرد: کارگروه آموزش به عهده آموزش و پرورش، کارگروه پژوهش با مسئولیت دانشگاه اراک و کارگروه تبلیغ و ترویج زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فعالیت می‌کند. کارگروه تبلیغ و ترویج، برنامه‌های متنوعی از جمله بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری، برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و رویدادهای کارگاهی را با هدف ترویج فرهنگ قرآنی اجرا می‌کند. این کارگروه از تمام ظرفیت‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه فعالیت‌های قرآنی استفاده می‌کند.

حاج‌علی‌بیگی درباره ترکیب اعضای کارگروه توضیح داد و گفت: این کارگروه متشکل از مدیران دستگاه‌های اجرایی فرهنگی و قرآنی، اشخاص حقیقی صاحب‌نظر و کارشناسان حوزه قرآنی است. این اعضا با همکاری یکدیگر طرح‌ها و ایده‌های قرآنی را بررسی کرده و سازوکارهای لازم برای اجرای آن‌ها را فراهم می‌کنند.

وی افزود: مصوبات کارگروه پس از تصویب در شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی استان، که به ریاست نماینده ولی فقیه و با حضور استاندار و سایر مسئولان استانی تشکیل می‌شود، اجرایی خواهد شد. همچنین، دستگاه‌های مربوطه موظف به اجرای تکالیف محوله بر اساس مصوبات کارگروه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha