• یکشنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404071308028
  • خبرنگار : 71951

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی تهران:

کشاورزی سنتی و معیشتی دیگر پاسخگوی امنیت غذایی پایدار کشور نیست

کشاورزی سنتی و معیشتی دیگر پاسخگوی امنیت غذایی پایدار کشور نیست

ایسنا/تهران رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: برگزاری کارگاه انتقال یافته‌های تحقیقاتی کلزا گامی مهم در مسیر افزایش بهره‌وری کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور است.

محسن سیلسپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کلزا یکی از دانه‌های روغنی با ارزش است که می‌تواند بخش مهمی از نیاز کشور به روغن خوراکی را تأمین کند و در افزایش ضریب خوداتکایی نقش بسزایی دارد و براساس سیاست‌های کلان وزارت جهادکشاورزی، برنامه‌ریزی شده است که بخش قابل توجهی از نیاز روغن کشور از طریق توسعه کشت کلزا تأمین شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران با بیان اینکه کلزا محصولی پاییزه با نیاز آبی کمتر از گندم است، افزود: مقاومت این محصول در برابر خشکی و شوری خاک موجب شده تا به‌عنوان محصولی مناسب در تناوب با سایر محصولات زراعی شناخته شود و عملکرد بالایی داشته باشد.

وی درباره اهداف برگزاری کارگاه‌های علمی توضیح داد: رسالت مرکز تحقیقات، ایجاد پیوند میان کشاورزان، مروجان و محققان است تا یافته‌های علمی و تجربیات عملی به اشتراک گذاشته شود. چنین رویکردی سبب افزایش ضریب نفوذ دانش فنی در مزارع و بهبود عملکرد در واحد سطح می‌شود.

سیلسپور، تغییر رویکرد کشاورزی را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: کشاورزی امروز باید دانش‌بنیان باشد چرا که کشاورزی سنتی و معیشتی دیگر پاسخگوی امنیت غذایی پایدار کشور نیست. بحران منابع پایه مانند آب و خاک، لزوم بهره‌گیری از یافته‌های تحقیقاتی و روش‌های علمی را بیش از پیش آشکار کرده است.

وی در ادامه به برنامه‌های تحقیقاتی مرکز اشاره کرد و گفت: مطابق ریل‌گذاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حرکت ما از پروژه‌محوری به برنامه‌محوری تغییر یافته است. محور اصلی فعالیت‌ها، افزایش عملکرد در واحد سطح با حفظ محیط زیست، بهره‌وری آب و سایر منابع و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان است.

سیلسپور گفت: کارگاه‌های انتقال یافته‌های تحقیقاتی فرصتی است تا آخرین دستاوردهای علمی در زمینه تولید کلزا به بهره‌برداران منتقل شود و کشاورزان بتوانند از دانش محققان به‌طور مستقیم در مزارع خود استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که این رویکرد بتواند به ارتقای امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری منابع و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان در استان و کشور منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha