پدرام قهرمانی در گفتوگو با ایسنا، با تشبیه دوره نوزادی و شیرخوارگی به پی ساختمان سلامتی یک انسان، بر اهمیت تغذیه با شیر مادر تأکید کرد و یادآور شد: شیر مادر بهویژه آغوز روزهای اول که سرشار از آنتیبادی است، مانند یک واکسن طبیعی عمل و سلامت نوزاد را در برابر بسیاری از بیماریها بیمه میکند.
او افزود: بررسیها نشان میدهد از بین کودکانی که به دلیل عفونتهای گوارشی در بیمارستان بستری میشوند، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد با شیر خشک تغذیه شدهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که حساسیت غذایی در نوزادان چگونه ظاهر میشود، عنوان کرد: حساسیت به مواد غذایی که مادر مصرف میکند میتواند خود را به شکل قولنج و دلپیچه، دفع مدفوع مخاطی، وجود رگههای خون در مدفوع (بهویژه در حساسیت به پروتئین شیر گاو)، مشکلات پوستی مانند درماتیت آتوپیک یا حتی رفلاکس و استفراغهای مکرر نشان دهد.
او مواد غذایی حساسیتزای شایع را شامل غذاهای دریایی، سفیده تخممرغ، آجیل بهویژه بادام زمینی، مرکبات و بادمجان دانست و با اشاره به شیوع بیماریهای ویروسی گوارشی در فصل پاییز، راههای پیشگیری را برشمرد و افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول، استفاده از مکملهای ویتامین A + D و زینک طبق دستور پزشک، پرهیز از غذاهای کارخانهای مانند چیپس و پفک، داشتن خواب منظم و رعایت بهداشت و شستشوی مکرر دستها از راههای پیشگیری از بیماریهای گوارشی است.
این متخصص نوزادان در مورد مدیریت موارد خفیف اسهال و استفراغ در خانه گفت: مهمترین نکته، جبران آب از دست رفته بدن با استفاده از مایعات و ORS است. استفاده از غذاهایی مانند کته، ماست، دوغ و موز میتواند مفید باشد، اما باید از دادن آبمیوههای صنعتی و اغلب میوهها به جز سیب و موز خودداری کرد.
فوقتخصص نوزادان هشدار داد، در مواردی که کودک بیحال است، نمیتواند مایعات بنوشد یا در مدفوعش خون مشاهده میشود، والدین باید فوراً به پزشک مراجعه کنند و از مصرف خودسرانه داروهای قدیمی پرهیز کنند.
انتهای پیام
نظرات