• پنجشنبه / ۶ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد مطلب: 1405010602321

وال استریت ژورنال: ترامپ خواهان پایان سریع جنگ با ایران است

وال استریت ژورنال: ترامپ خواهان پایان سریع جنگ با ایران است

وال استریت ژورنال نوشت: ترامپ به طور خصوصی به مشاوران خود گفته است که می‌خواهد به جدول زمانی چهار تا شش هفته‌ای که برای جنگ با ایران مشخص کرده متعهد باشد اما مشکل این است که هیچ گزینه درستی برای پایان دادن به جنگ ندارد و مذاکرات صلح در مرحله نوپایی است.

به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال در گزارش خود آورده است: افراد مطلع می‌گویند تقریبا یک ماه پس از شروع جنگ آمریکایی-اسرائیلی علیه ایران، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به دنبال خاتمه دادن به این جنگ است حتی کاخ سفید نشستی را در اواسط ماه مه با شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین در پکن برنامه‌ریزی کرده بود و انتظار داشت که جنگ قبل از آن به پایان برسد.

اما مشکل این است که ترامپ هیچ گزینه درستی برای پایان دادن به این جنگ ندارد. یکی از افراد مطلع نیز گفت که ترامپ به یکی از نزدیکانش گفته است که جنگ او را از اولویت‌های دیگرش منحرف کرده است.

شخص دیگری که اخیرا با رئیس جمهور آمریکا صحبت کرده، گفته است که به نظر می‌رسد وی آماده است تا به چالش بزرگ بعدی خود بپردازد، هرچند ترامپ نگفت که این چالش چه می‌تواند باشد. کوبا یا مهمترین مساله پیش روی رای‌دهندگان که نگرانی‌ها در مورد هزینه زندگی خانوار آمریکایی است و با جنگ علیه ایران تشدید شده است.

این در حالی است که وزیر خارجه ایران تاکید کرده است: ایران آتش بس نمی‌خواهد بلکه خواهان خاتمه جنگ است به نحوی که دیگر چنین موضوعی تکرار نشود. ایران نمی‌خواهد چرخه جنگ را شاهد باشد و دشمنان درسی بگیرند که دیگر هوس حمله و تجاوز به ایران نداشته باشند.

ترامپ همین چند روز پیش با عقب‌گرد از تهدیدش مبنی بر حمله به نیروگاه‌های ایران، علاقه مجدد خود را به دستیابی به یک توافق دیپلماتیک برای پایان دادن به این درگیری اعلام کرد، اما این ادعا در حالی مطرح شده که خبرها حاکی از اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه و گمانه زنی ها از انجام یک حمله زمینی است.

به گفته یک مقام ارشد دولتی، یکی از ایده‌های ترامپ دسترسی به بخشی از نفت ایران به عنوان بخشی از هرگونه توافق برای پایان دادن به جنگ است. که آن هم با هشدارها و تردیدهای بسیاری همراه است و هیچ برنامه درست و عملی برای آن ارائه نشده است. 

قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در این رابطه هشدار داد: دشمنان ایران با پشتیبانی یکی از کشورهای منطقه، در حال تدارک عملیات اشغال یکی از جزایر ایرانی هستند. اگر قدم از قدم بردارند، تمام زیرساخت‌های حیاتی آن کشور منطقه‌ای بدون محدودیت، هدف حملات بی‌امان قرار خواهد گرفت.

او تاکید کرد: «‏براساس برخی داده‌ها، دشمنان ایران با پشتیبانی یکی از کشورهای منطقه، در حال تدارک عملیات اشغال یکی از جزایر ایرانی هستند. ‏تمام تحرکات دشمن تحت اشراف نیروهای مسلح ماست. اگر قدم از قدم بردارند، تمام زیرساخت‌های حیاتی آن کشور منطقه‌ای بدون محدودیت، هدف حملات بی‌امان قرار خواهد گرفت.»

مقامات آمریکایی می‌گویند ترامپ نگران است که در صورت ادامه جنگ، تعداد نیروهای آمریکایی کشته یا زخمی شده در این عملیات افزایش یابد. تاکنون نزدیک به ۳۰۰ آمریکایی زخمی و ۱۳ نفر کشته شده‌اند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند پیش‌بینی تصمیماتی که او ممکن است در مورد جنگ بگیرد، اغلب دشوار است. با گسترش درگیری، او در پشت صحنه بین پذیرش دیپلماسی و افزایش حملات تردید دارد. 

وال استریت می‌نویسد: پایان دادن به جنگ تنها به ترامپ بستگی ندارد. واشنگتن و تهران با رسیدن به توافق برای توقف جنگ بسیار فاصله دارند و تهران تاکنون هرگونه مذاکرات مستقیم با واشنگتن را رد کرده است. بدون توافق تنگه هرمز همچنان مسدود می‌ماند و این مساله همچنان بازار جهانی انرژی را آشفته نگه خواهد داشت.
رئیس جمهور آمریکا همچنین تلاش کرده است تا بار این جنگ را بر دوش متحدان خود بیندازد و به آنها التماس کند که مسئولیت حل و فصل مسدود بودن تنگه هرمز را بر عهده بگیرند.

این جنگ حتی بر چشم‌انداز سیاسی برای جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سایه افکنده است. روز سه‌شنبه، یک دموکرات موفق شد کرسی قانونگذاری ایالتی فلوریدای جنوبی را که محل ملک ترامپ یعنی مارآلاگو است، به دست بیاورد که این خود ضربه‌ای برای حزب جمهوری خواه پیش از انتخابات میان دوره‌ای محسوب می‌شود.

جمهوری‌خواهان نگرانند که جنگ علیه ایران مشکلات سیاسی آنها را بدتر کند، زیرا هزینه‌های بالا و کاهش شدید حمایت مردمی از ترامپ، کاندیداهای حزب را در رقابت‌های کلیدی ایالتی تحت فشار قرار می‌دهد.

انتهای پیام