• دوشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد مطلب: 1405012412884

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خبرداد

دفتر ارتباط شهر با دانشگاه در قزوین راه‌اندازی می‌شود

دفتر ارتباط شهر با دانشگاه در قزوین راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/قزوین مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین گفت: با دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه آزاد تفاهم‌نامه منعقد کردیم؛ در تلاش هستیم دفتر ارتباط شهر با دانشگاه را دایر کنیم تا ارتباط با دانشگاه تسهیل شود.

امیر جعفرزادگان در نشست با اهالی رسانه که دوشنبه ۲۴ فروردین برگزار شد، اظهار کرد: بودجه کل شهرداری‌های استان در سال گذشته ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان بود که از این میزان به صورت ۴۰ درصد جاری و ۶۰ درصد عمرانی برنامه‌ریزی شده بود. با این حال، با توجه به شرایط جنگ در کشور، تخصیص بودجه جاری تغییر کرد. شرایط ایجاب می‌کرد که تصمیم‌گیری‌ها متناسب با وضعیت جنگی کشور باشد. بخشی از پروژه‌های عمرانی طبق دستورالعمل‌ها اجرا شد، اما پروژه‌های عمرانی شهرداری‌ها تعطیل شدند ولی تلاش داریم وظایف اصلی شهرداری‌ها را با قوت انجام دهیم.

وی ادامه داد: استان قزوین در زمینه آموزش کارکنان شهرداری‌ها، جزو سه استان برتر کشور است؛ رویکرد اصلی ما، رویکرد دانش‌محور بود. در این راستا، قزوین را پایلوت اجرای طرح‌های آموزشی کشور قرار دادیم. قزوین ۶ دوره «مدرسه شهردار» را برگزار کرد. در سال گذشته، ۱۵۰ نفر از شهرداری‌های منتخب، دوره‌های آموزشی و نوین مدیریت شهری را به مدت سه روز در قزوین گذراندند. 

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین با بیان اینکه ایجاد منابع درآمدی پایدار از اولویت‌های ما بوده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه بخش زیادی از بودجه شهرداری‌ها از منابع دولتی نظیر ماده ۷، ۴۲، و بند الف و ب ماده ۳۲ تأمین می‌شود و توزیع آن با اداره کل شهری و شوراهاست. بیش از ۸۰ درصد بودجه شهرداری‌ها دولتی و ۲۰ درصد از منابع محلی تأمین می‌شود.

وی عنوان کرد: تلاش کردیم اتکا به بودجه دولتی کاهش یابد و شهرداری‌ها به سمت درآمدزایی پایدار حرکت کنند بر همین اساس اتفاقات خوبی در برخی شهرداری‌ها رخ داد که احداث مجتمع تجاری در محمدیه و پمپ بنزین در محمودآباد نمونه‌ای از آن‌هاست. 

هوشمندسازی در اولویت شهرداری‌هاست

جعفرزادگان اشاره کرد: هوشمندسازی رویکرد دیگر ما بود و در برنامه داشتیم. البته باید یک نکته را متذکر شوم که باید بین هوشمندسازی و توسعه خدمات الکترونیک تفاوت قائل شویم. تغییراتی که در شهرداری‌ها رخ می‌دهد، در راستای توسعه خدمات الکترونیک بوده است. 

وی اضافه کرد: در راستای دولت الکترونیک نرم‌افزار یکپارچه‌ای را برای شهرداری‌های استان تعریف کردیم و تنها استانی هستیم که شهرهایش نرم‌افزار اداری، مالی و شهرسازی یکپارچه دارند. برای دیتا سنتر مرکزی برنامه‌ریزی کرده بودیم اما به دلیل جنگ رمضان، اجرای آن را به بعد از جنگ موکول کردیم.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین بیان کرد: شهرداری‌ها از مرحله خدمات الکترونیک عبور کرده و وارد پروژه هوشمندسازی شده‌اند. اگر دیتا سنتر را تجمیع کنیم، هوش مصنوعی بر اساس داده‌ها اهداف را تحلیل کرده و بازخورد ارائه خواهد داد. بر همین اساس، چند پروژه هوش مصنوعی را در کشور اجرا خواهیم کرد. 

وی اظهار کرد: شهرداری‌ها در حوزه نیروی انسانی دچار آشفتگی هستند که حاصل دوره‌های مختلف مدیریت شهری است بر همین اساس دستورالعملی را تدوین کرده‌ایم تا این حوزه را ساماندهی کنیم.

جعفرزادگان در خصوص جذب نیروی انسانی تشریح کرد: سال گذشته آزمون آتش‌نشانی برگزار کردیم که ۷۹ نفر پذیرفته شدند که این افراد تا پایان فروردین ماه در چهار شهر بزرگ استان جذب خواهند شد. برای ۲۸ شهر استان نیز ۲۶۴ آتش نشان اعلام نیاز کردیم که تا پایان سال برای جذب آنان آزمون برگزار خواهیم کرد. 

شهرداری‌ها دچار ناترازی نیروی انسانی هستند

وی مطرح کرد: در حوزه نیروی انسانی در شهرداری‌ها ناترازی وجود دارد؛ در برخی شهرداری شاهد انباشت نیرو و در برخی شهرداری‌های کوچک نیز با کمبود نیرو مواجه هستیم.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین درباره مشارکت شهروندان اشاره کرد: در جنگ ۱۲ روزه، متوجه شدیم که حلقه مفقوده‌ای بین مسئولان و شهروندان وجود دارد برای همین توسعه آموزش‌های شهروندی را در برنامه خواهیم داشت، زیرا مردم باید از حقوق خود مطلع باشند.

وی درخصوص شرایط جنگ تشریح کرد: در جنگ رمضان قرارداد سازمان زیباسازی لغو شد و تابلوها به صورت رایگان در اختیار مجموعه‌های فرهنگی قرار گرفت و موکب‌هایی توسط شهرداری‌ها در سطح شهرها ایجاد شد.

جعفرزادگان اشاره کرد: شهرداری‌ها در حوزه پشتیبانی، پای کارترین دستگاه بودند. با بهبود شرایط، مسیر خدمات‌رسانی ما به دوران قبل از جنگ بازخواهد گشت و شور و نشاط به شهرها بازخواهد آمد.

وی در خصوص میزان خسارات وارده به شهرداری‌ها در اغتشاشات دی ماه اعلام کرد: در این اغتشاشات شهرداری‌ها ۹۹۰ میلیارد تومان خسارات دیدند که عمده آسیب‌ها به دوربین‌ها، مجسمه‌ها و تعدادی از ساختمان‌های شهرداری وارد شد.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: با حمایت استاندار، از محل ماده پنج قانون شهرداری‌ها ۹۴ دستگاه ماشین‌آلات نظیر ماشین‌آلات آتش‌نشانی، حمل متوفی و مینی‌بوس خریداری شد.

وی درباره مدیریت پسماند گفت: سایت «محمد آباد» ۹۰ درصد پسماند استان را دریافت می‌کند برای همین به شهرداری قزوین اعتباراتی را تزریق کردیم تا خط جدید تفکیک زباله را راه‌اندازی کرده و شیرابه را کنترل کند.

جعفرزادگان در پایان یادآور شد: برای شفاف‌سازی در شهرداری‌ها، سامانه «سوت‌زنی» تعریف شده بود که فعلاً متوقف است و موضوع «شهروندسپاری» را پیگیری می‌کنیم.

انتهای پیام