• سه‌شنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد مطلب: 1405020804233

سئول خواستار توجه جهانی به برنامه هسته‌ای کره شمالی شد

سئول خواستار توجه جهانی به برنامه هسته‌ای کره شمالی شد
تاسیسات هسته‌ای کره شمالی

کره جنوبی برنامه هسته‌ای کره شمالی را مهم‌ترین تهدید برای نظام جهانی عدم اشاعه دانست و خواستار توجه و رسیدگی جهانی به آن شد.

به گزارش ایسنا، معاون وزیر خارجه کره جنوبی در جریان کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان.پی.تی) تاکید کرد که پیونگ یانگ همچنان یک چالش منحصر به فرد پس از خروج از این پیمان و ادامه توسعه و ساخت تسلیحات هسته‌ای است.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، وی افزود: «کره شمالی تنها کشوری است که از ان پی تی سود برده، از رژیم ان.پی.تی خارج شده اما آشکارا به توسعه سلاح‌های هسته‌ای ادامه داده و در نتیجه همچنان مهم‌ترین چالش برای رژیم عدم اشاعه است.»

این مقام مسئول کره جنوبی همچنین به جامعه بین الملل تاکید کرد تا پیامی واحد منتشر کند مبنی بر اینکه آینده اقتصادی و امنیتی پیونگ یانگ به بازگشت به این پیمان وابسته است.

معاون وزیر خارجه کره جنوبی همچنین از روسیه خواست تا همکاری نظامی خود با کره شمالی را متوقف کند و هشدار داد، چنین ارتباطاتی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و رژیم منع اشاعه را تضعیف می‌کند.

پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) که از سال ۱۹۷۰ لازم‌الاجرا شده است، یک توافق جهانی اساسی با هدف جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و ترویج انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است و کنفرانس‌های بازنگری آن هر پنج سال یکبار برای ارزیابی پایبندی به آن برگزار می‌شود.

انتهای پیام