• پنجشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۲۲:۰۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد مطلب: 1405023118762
  • منبع : قوه قضاییه

معاون منابع انسانی قوه قضاییه: موفقیت قضات در پایبندی به اصول تقوا، علم و اخلاق است

معاون منابع انسانی قوه قضاییه: موفقیت قضات در پایبندی به اصول تقوا، علم و اخلاق است

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی تاکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران اتکا عمده قوانین بر آیات قرآنی است؛ هدف از برقراری نظام اسلامی، اجرای عدالت است.

به گزارش ایسنا، به نقل از میزان، مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با حضور حمیدرضا موحدی؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی؛ رئیس کل دادگستری استان قم و مهدی جوهری؛ رئیس امور آموزش قوه قضاییه برگزار شد.

حمیدرضا موحدی؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ضمن عرض ادب و احترام به پیشگاه با عظمت کریمه اهل بیت؛ حضرت فاطمه  معصومه (س)، با اشاره به قداست صحن مبارک آن حضرت و اهمیت برگزاری مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی در این بارگاه مقدس عنوان کرد: افتخاری است که از سوی بانوی کریمه؛ حضرت معصومه (س) نصیب ما شده تا در محضر ایشان شرفیاب شویم و در نهمین مراسم تحلیف قضات جدیدالورود قوه قضاییه در جوار آن بزرگوار سوگند یاد کنیم تا در مسیر خطیر منصب قضا یار و یاور ما باشند.

موحدی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام بویژه قائد امت؛ حضرت آیت الله العظمی شهید خامنه‌ای، گفت: یادی می‌کنم از شهیدانی که به برکت خون ایشان، انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ما تداوم پیدا کرده است. بویژه از شهید والامقام؛ انیس نفوس و دلها؛ رهبر شهید انقلاب (رضوان الله تعالی علیه) که با شهادت به آرزوی دیرینه خود رسیدند و با صلابت به قرب الهی پر کشیدند و زخم فراق را بر جان عاشقان خود برجای گذاشتند. ناامید نیستیم. وعده‌های ایشان محقق شد. بعثت مردم برانگیخته شد. حالا چشم امید بر این داریم تا با دعای خیر ایشان در جوار حضرت ابا اعبدالله الحسین (ع) به قله پیروزی و غلبه بر دشمن برسیم.

معاون رییس قوه قضاییه اظهار داشت: در شرایط جنگی توفیق پیدا کردیم که در کنار مردم عزیز کشورمان خدمت کنیم. مردمی که بیش از ۸۰ شب است که در اجتماعات مردمی در خیابان‌ها حضور چشمگیر دارند. این لطف الهی بعد از اتیان سوگند نصیب شما عزیزان خواهد شد تا از اول ماه سال جاری در کسوت قاضی مشغول فعالیت و ارائه خدمت به این مردم باشید. شایستگی که سعادت می‌خواهد. خداوند شما را برگزیده و نشان افتخار قضاوت را نصیب تان کرده است؛ لذا قدردان این نعمت الهی باشید و ان شاء‌الله با این لطف الهی سربلند و سرافراز باشید.

این مقام عالی قضایی افزود: قضاوت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک شغل یا منبع درآمد نیست، بلکه مسئولیتی الهی و تکلیف‌محور است که با معنویت و باورهای دینی قاضی گره خورده است و حفظ شأن آن نیازمند تقوا، اخلاص و مسئولیت‌پذیری است.

وی با اشاره به جایگاه و شأنیت قضاوت در نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: در پیشگاه عدالت مردم به شما به چشم نشسته بر جایگاه رسول خدا (ص) نگاه می‌کنند. کرسی قضاوت شانیت و ویژگی خاص و ممتازی دارد. در نظام جمهوری اسلامی ایران اتکا عمده قوانین بر آیات قرآنی است؛ لذا مفتخریم که قاضی احکام الهی و مجری اجرای آیات الهی هستیم.

وی خطاب به قضات جدیدالورود گفت: اگر در این مسیر دل به رضای خداوند متعال ببندید مطمئن باشید در پشت میز قضاوت به انوار الهی متصل می‌شوید تا از نگاه، قلب، حکم و انشاء شما مراقبت کند. اراده قرار و حکم به قصد انشاء سرنوشت ساز دنیا و آخرت است و شما را از بار سنگینی کار سبک می‌کند.

موحدی خاطر نشان کرد: شروع به کار شما در مراسم تحلیف مثل لحظه تحویل سال شماست و یکی از حساس‌ترین برهه‌های زندگی شما محسوب می‌شود. در مراسم تحلیف در پیشگاه قرآن به خداوند متعال سوگند یاد می‌کنید؛ لذا با تک تک  کلماتی که بر زبان می‌آوردید با خداوند بلندمرتبه عهد می‌بندید. با ادای این کلمات و به برکت این قسم، خداوند هم به شما آرامش خاصی عطا می‌کند تا به حق و حقیقت و نقطه عدالت برسید. هدف از برقراری نظام اسلامی، اجرای عدالت است و شما به توفیق الهی از سکانداران اجرای عدالت شده‌اید.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه تاکید کرد: در ستاد قوه قضاییه از آنچه که وظیفه ماست، فروگذار نخواهیم کرد؛ لذا به مجموعه همکاران قضایی این اطمینان را می‌دهیم تا بدون دغدغه معیشتی پای کار باشند. موفقیت شما عزیزان در پایبندی و مجاهدت به اصول تقوا، علم و اخلاق است.

وی با اشاره اجمالی به موجی از مصادیق در نکوداشت اخلاق، گفت: گل کلام به این تعبیر می‌شود که شیرین‌ترین احکام شما با تندی اخلاق به کام مردم تلخ می‌شود و شدیدترین احکام شما با حلاوت اخلاق به جان مردم می‌نشیند. در پاسداشت اخلاق نیکو و عدم تضییع حق در نظام حقوقی باید سربلند باشیم. نقطه امید و امین مردم باشیم. رعایت اخلاق با خانواده و همکاران اداری هم که امین شما هستنند از بدیهیات است و نیاز به سفارش ندارد.

موحدی با اشاره به اهمیت احترام به پیشکسوتان عرصه قضاوت، تاکید کرد: از غرور کاذب برحذر باشید. غرور کاذب در امر قضاوت انسان را به پایین می‌کشد. بایستی به همان اندازه که خداوند ما را مشمول عنایت خود قرار داده، شکرگذار و متواضع باشیم. تواضع هیچ عدم سنخیتی با اقتدار ندارد. قاضی بایستی مقتدر باشد، اما نه مقتدر مغرور بلکه مقتدر متواضع باشد.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: فرصت‌ها زود می‌گذرد؛ لذا قدر این فرصت خدمت را که خداوند بر دوش شما نهاده است، بدانید و همه امور را به خدا بسپارید. در شداید روزگار آیه «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» همیشه آویزه گوش تان باشد. کار کنید، که خداوند، پیامبر و مؤمنان تلاش شما را خواهند دید. این آیه یادآور می‌شود که هر قدم کوچک و هر تلاش شما دارای ارزش و اثر است، حتی اگر در نگاه روزمره دیده نشود. در محضر خدواند دیده و  اجر خواهد داشت.

انتهای پیام