ميزگرد دانشجويي/2 ـ سلطاني:اميدواريم انتخابات رقابتي باشد/ اصولگرايان بازسازي شدهاند ـ امينيزاده:زمينه انتخابات آزادفراهم شود/خاتمي از ظرفيتها استفاده نكرد
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران، در ادامهي ميزگرد دانشجويي ايسنا، «مجتبي سلطاني» قائم مقام جامعهي اسلامي دانشجويان اظهار داشت: يكي از شاخصههاي جريان اصولگرا در انتخابات قبلي در بين مردم اين بود كه آن را يك جريان حكومتي قلمداد ميكردند و جريان اصولگرا مجبور شد در انتخابات سالهاي 1376 و 1380، هزينههاي ناكارآمدي دولتهاي چپ را در سالهاي گذشته بپردازد. حزب كارگزاران بر تمامي امور كشور مسلط بود و عملكرد نامطلوب اين حزب در بعد اقتصادي باعث شد كه در انتخابات رياست جمهوري سال 1376 در آستانهي حذف قرار بگيرد ولي در يك فرصت طلايي با كمترين هزينه كانديداي مجمع روحانيون مبارز را به نفع خودش مصادره كرد، لذا هزينهي ناكارآمديهاي اين جريان را جريان اصولگرا و راست پرداخت.
وي ابراز عقيده كرد: كارگزاران با زيركي، تمام اشتباهات خود را به پاي جريان اصولگرا گذاشت و با سياستهاي خود بيشترين ضربه را به هاشمي رفسنجاني وارد كرد و در واقع واكنش مردم در جريان دوم خرداد واكنشي نسبت به سياستهاي غلط اين جريان بود. مدلهاي اقتصادي اين جريان مانع بزرگي براي تحقق عدالت بود و زمينهساز فقر، فساد و تبعيض شد. مردم در طي 16 سال گذشته هر دو جريان را در كشور در عرصهي مديريتي و اجرايي آزمودند و نتيجهي دلخواه خود را نگرفتند و جامعه نياز به تحول داشت. اصولگرايان در اين راستا با بازسازي نظري و تشكيلاتي خود توانستند كه با نسل جديدي از نيروهاي اصولگرا نتايج انتخابات شوراي شهر و مجلس هفتم را به نفع خود تمام كنند.
سلطاني در ادامه دربارهي مهمترين تفاوت ديدگاه اصلاحطلبان و اصولگرايان اظهار داشت: مردم در جريان دوم خرداد احساس كردند كه آنها با رويكرد خدمتگزاري وارد عرصه نشدهاند و آنها در صدد برطرف كردن مطالبات مردم نيستند، ولي جريان اصولگرا با به صحنه آوردن افرادي جديد و تغيير مكانيزم خود در صدد اين برآمد كه تفكر مردم را نسبت به جريان اصولگرا تغيير دهد و اين موفقيتي براي جريان اصولگرا بود. به نظر من سطح مشاركت مردم در انتخابات مجلس هفتم و مجلس ششم فقط داراي تفاوتي 10 درصدي است.
وي با ابراز اميدواري مبني بر اينكه اصولگرايان بتوانند به يك كانديداي واحد برسند، گفت: ما با شخصيت هاشمي مشكل نداريم ولي بعضي از تفكرات پيرامون او باعث ايجاد مشكلاتي در كشور شد و من اميدوارم هرچه زودتر اصولگرايان به يك نتيجهي واحد برسند و دغدغهي مديريت اجرايي كشور را حل كنند، البته اميدواريم كه انتخاباتي رقابتي داشته باشيم و از ويژگيهاي انتخابات رقابتي، رعايت اخلاق انتخاباتي است.
به گزارش ايسنا، امينيزاده، عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) در ادامهي اين ميزگرد گفت: اصولگرايان از عدم مشاركت مردم در صحنهي انتخابات استفاده كردهاند، ولي گروههايي در اين كشور درصدد اين هستند كه آزادي و تكثر اجتماعي را حذف كنند. اكنون كشور ما با مشكلي از جمله بستن فلهيي مطبوعات و زندانيهاي سياسي مواجه است. يا به عنوان مثال اكنون در كشور با بحث قاچاق كالا روبرو هستيم و در بسياري از موارد در اين قاچاق كالا دولت مقصر است.
در ادامه سلطاني در پاسخ به اظهارات امينيزاده گفت: ما قبول داريم كه در مواردي فساد و تبعيض ايجاد شده و قاچاق كالا نيز در مواردي در دست برخي از بخشهاي دولتي نيز ديده شده و جامعهي اسلامي دانشجويان نسبت به اين موارد بارها اعتراض خود را نشان داده است. به نظر ما مدل اقتصادي دولتهاي گذشته همگي ناشي از مدل اقتصادي غرب بوده و دولت اسلامي به معناي واقعي آن شكل نگرفته است، يكي از علتهاي آن همين نداشتن مدل اقتصادي اسلامي است. حتي در نظر بگيريد كه نامهاي كه تعدادي از اساتيد اقتصاد منتشر كردهاند مدلهاي غربي را تجويز ميكرد.
امينيزاده در پاسخ به سلطاني گفت: شما از اقتصاد اسلامي چه تعريفي داريد؟ هنوز در مورد اقتصاد اسلامي نقد و نظر بسيار زياد است و تعريف مشخصي از آن در كشور وجود ندارد.
حاجي بابايي نيز در ادامهي اين ميزگرد دربارهي نحوهي فعاليت انجمنهاي اسلامي دانشجويان در انتخابات، گفت: انجمنهاي اسلامي دانشجويان در چند سال گذشته از ابزارهاي خود نتوانستند به نحو احسن استفاده كنند؛ حتي در استفاده از تريبون نيز با تبعيض مواجه هستند. آنها حق دارند با دعوت از افراد مختلفي كه در انتخابات نقشي دارند اعم از كانديداها، نظرات خود را مطرح كنند و حداقل كار آنها اين است، ولي بعضي از فشارها در دانشگاهها به انجمنهاي اسلامي اجازه نميدهد كه فعاليت كنند. به هر حال دانشجويان بايد تا آنجايي كه زمينهاش فراهم است در انتخابات نقشي فعال داشته باشند.
سلطاني نيز در اين باره گفت: در ايام همين انتخابات به دكتر لاريجاني نيز اجازه ندادند كه در يكي از دانشگاهها سخنراني كند و به نظر من بايد آييننامهاي شوراهاي نظارتي تصويب كنند كه بر مبناي آن برگزاري سخنراني افراد و جلسات مختلف منع قانوني نداشته باشد.
امينيزاده گفت: انجمنهاي اسلامي در طي سالهاي گذشته نسبت به ديگر تشكلها فعالتر بودهاند و اگر شما جامعهي آماري از اخباري كه در مورد انجمنها منتشر شده به دست آوريد متوجه ميشويد كه ميزان تحرك انجمنهاي اسلامي بسيار زياد بوده است.
وي در پاسخ به سؤالي گفت: ما به دنبال برگزاري انتخاباتي آزاد هستيم و بايد پيشزمينههاي آن فراهم شود؛ مطرح كردن بحث عدم شركت و يا دعوت به آن قبل از ارزيابي شرايط، بحثي زودهنگام است.
امينيزاده در انتقاد به بخشي از سخنان حاجي بابايي كه تأكيد كرده بود دانشجويان بايد تا آنجايي كه زمينهاش فراهم است در انتخابات نقشي فعال داشته باشند، گفت: عدم مشاركت در انتخابات نيز ميتواند داراي پيام باشد. عدم مشاركت فقط به معناي انفعال نيست بلكه داراي پيامهايي است كه اين پيامها بايد درك شود. مثلا به نمايندگان مجلس اجازه داده نميشود كه از فلان بخش زندان اوين ديدار كنند، ولي آقاي ليگابو ميآيد و از زندان اوين ديدار ميكند. يا عباس عبدي به جاسوسي متهم ميشود، اما متني چند هزار صفحهاي در اختيار بازرسان سازمان انرژي اتمي قرار ميگيرد. ببينيد! نوع برخوردها متفاوت است. ما اكنون نياز به يك آشتي ملي داريم و اين آشتي ملي در گروي برگزاري يك انتخابات آزاد است. بايد حاكميت به مردم نزديكتر شود.
حاجي بابايي نيز گفت: البته دانشجويان نبايد تنها از ترس اينكه فلان آدم رأي ميآورد به كس ديگري رأي دهند؛ اما بحث عدم شركت در انتخابات، اكنون جواب نميدهد و ما بايد منتظر چگونگي تعيين صلاحيت كانديداها شويم.
امينيزاده هم در پايان گفت: تشكلهاي دانشجويي بايد نسبت به بحث انتخابات به صورت فعال برخورد كنند و نقشي تأثيرگذار داشته باشند. مجموعهي دفتر تحكيم نيز سعي ميكند نسبت به روند انتخابات تأثيرگذار باشد.
در پايان اين مباحث نيز سلطاني گفت: برخي از دانشجويان اصولگرا در اظهارات اخير خود اعلام كردهاند كه دانشجويان اصولگرا قصد حمايت از كانديداي خاصي را دارند و نسبت به تقسيمبندي اصولگرايان اقدام كردهاند، در صورتي كه اين دستهبندي كاذب است و مورد پذيرش نيست. اكنون بعضي از جوانهاي اصولگرا در ستادهاي مختلف كانديداهاي اصولگرا مشغول به فعاليت هستند.
تنظيم از خبرنگار ايسنا «اكرم احقاقي»
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات