معين: دانشگاه نقطهي آغاز توجه علمي و احترام به دموكراسي است عدالت را صرفا از بعد اجتماعي خارج و در همهي وجوه تدوين كنيم
مصطفي معين گفت: سعي كرديم با نگاه علمي، عدالت را صرفا از بعد اجتماعي خارج و در همهي وجوه تدوين كنيم. شهروند توانمند بايد حقوق شهروندي خود را از حاكميت مطالبه كند و دولت هم بايد پاسخگو باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مصطفي معين، كانديداي نهمين دورهي انتخابات رياست جمهوري با حضور در جمع دانشجويان دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اينكه جامعهي ما در معرض دو نگرش عمدهي نوانديشي اصلاحات و محافظهكاري به معناي حفظ وضعيت موجود است، تصريح كرد: نياز امروز ما نگاه نو به تهديدها و فرصتهاي پيش رو و نگاه نوانديشي اصلاحات به تهديدها و فرصتها همراه با تجدد و نوگرايي است.
وي افزود: دورهي هشتسالهي اصلاحات، اين نفع را داشت كه مسائل جدي كشور و خواستهاي بهحق مردم ديده شود. با تمام ناكاميهايي كه اين دوره در بر داشت، مسائل جامعه بهتر ديده و به رسميت شناخته ميشود.
اين كانديداي نهمين دورهي رياستجمهوري، رويكرد علمي و دموكراتيك به مسائل را اساسيتري اصل در استراتژيهايش عنوان كرد و ادامه داد: دانشگاه نقطهي آغاز توجه علمي و احترام به دموكراسي است و همچنين بهترين جايگاه براي برخورد علمي با مسائل جامعه. دانشگاه خود به طور ذاتي رفتار دموكراتيك دارد و از سويي به عنوان جامعهي فرهيختگان، كانون مناسبي براي تبادل انديشهها و تضارب آراست.
وي همچنين مسووليت اجتماعي دانشگاهها را از جمله مسووليتهايي برشمرد كه در دنياي امروز براي اين نهاد شناخته شده است.
وزير سابق علوم، تحقيقات و فنآوري تصريح كرد: با رويكرد علمي و دموكراتيك ميتوان بر تواناييهاي علمي و آرمانهاي خود افزود و فرآيند حركت دموكراتيك را تسريع بخشيد.
وي با اشاره به مقولهي اقتدار و كارآيي دولت تصريح كرد: همه مدعي هستيم كه براي ساختن دولت مقتدر آمدهايم. اقتدار دولت، يك مقولهي مدرن است و به همين دليل، دو وجه مهم كارآيي دولت، علمي و دموكراتيك بودن آن است كه با حذف هريك از اين دو وجه، دولت كارآيي نخواهيم داشت.
اين كانديداي نهمين دورهي رياستجمهوري تاكيد كرد: آزادي و قبول مسووليتهاي مدني، بسط نهادهاي مدني، به رسميتشناختن حقوق شهروندي، تعامل با جهان و تبعيت از ساختارهاي جهاني در دورهي اصلاحات از مواردي بود كه بر آن تاكيد شده و همچنان دنبال ميشود. چنانچه رقباي اصلاحطلبان نيز امروز بر اين مسائل تاكيد ميكنند.
وي با اشاره به موج سوم قدرت در جهان تصريح كرد: موج اول در اواسط قرن بيستم بود كه اساس قدرت را زور و قدرت سياسي محسوب ميكردند و در موج دوم، اساس قدرت، ثروت و قدرت اقتصادي قرار گرفت. موج سوم كه از دههي اخير آغاز شده است، اساس قدرت را دانايي ميداند.
معين تاكيد كرد: در موج سوم توسعه، سوار موج زمان شدن، يك ضرورت براي كشورهاست.
وي افزود: شهروندان در اين جامعه به يمن قرار داشتن در عصر دانايي بايد از داناييهاي علمي و دموكراتيك آگاهي داشته باشند و براي برداشتن اولين گام، از حقوق شهروندي خود آگاه باشند.
اين فعال سياسي گفت: سعي كرديم با نگاه علمي، عدالت را صرفا از بعد اجتماعي خارج كرده و در همهي وجوه تدوين كنيم. شهروند توانمند بايد حقوق شهروندي خود را از حاكميت مطالبه كند و دولت هم بايد پاسخگو باشد.
وي با تاكيد بر اينكه شهروندان بايد با حضور در عرصه و مشاركت در نهادهاي حزبي و مدني و با سازماندهي، حقوق اساسي خود را پيگيري كنند، دموكراسي را به معناي برخورداري از راي مردم و آن هم مردمي دانست كه نيازي به قيم و كاريزما ندارند.
اين كانديداي نهمين دورهي رياستجمهوري، گذشت زمان را به نفع رويكرد نوانديشانه و اصلاحطلبانه دانست و نه رويكرد سنتي و واپسگرايانهاي كه در گذشته وجود داشته و دارد.
معين با تاكيد بر اينكه بايد اقتدار و قدرت را بر اساس علم، معرفت و دموكراسي قرار دهيم، يادآور شد: اين همان شعار ماست؛ يعني توسعهي داناييمحور، شهروند توانمند و دولت كارآمد كه سه حلقهي به هم پيوسته هستند. دولت كارآمد در يك نظام دموكراتيك ميتواند مظهر اقتدار ملي باشد.
وي ادامه داد: دانشجويان بايد شعارهاي انتخاباتي را زير ذرهبين قرار دهند و شعارهاي فردگرايانه را نپذيرند؛ زيرا كار، كار جمعي است و عقل، عقل جمعي. رييسجمهور آينده بايد در تعامل سهگانهي دولت، نخبگان و جامعه، جامعه را سامان دهد.
معين با رد دولت اقتدارگرا و همچنين دولت قهرمانپرور تصريح كرد: چانهزني و فعل و انفعالات پشت پرده را با نگاه علمي و دموكراتيك نميتوان تفسير كرد و قبول نداريم.
اين كانديداي نهمين دورهي رياستجمهوري با تاكيد بر اينكه مدافع ملت، حاكميت و حقوق شهروندان خواهد بود، تصريح كرد: اهميت پروسهي انتخابات، كمتر از زمان انتخابات نيست و در همين دوره سعي كرديم ديدگاههاي خود را صريح و شفاف اعلام داريم.
وي اظهار اميدواري كرد در صورتي كه از اعتماد مردم برخوردار شود، با بهرهگيري از اختيارات رييسجمهور و با پشتوانهي فرهيختگان و افكار عمومي بتواند با اركان قدرت، تعامل جدي داشته باشد.
معين همچنين گفته كه تشكيل معاونت حقوق بشر و حمايت از تشكيل جبههي دموكراسيخواهي را مدنظر قرار داده است.
وي در ادامه به سوالات دانشجويان پاسخ گفت كه متعاقبا ارسال ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات