دبير دفتر تحكيم(علامه): ـ با مشاركت بالا، نتيجه انتخابات به سود اصلاحطلبان خواهد بود ـ در بيانيهي دكتر معين شفافيت و صراحت ديده ميشود، ضمانت اجرا مطرح نشده
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) با اشاره به اينكه «نتيجهي عدم حضور مردم در صحنه، عدم پيروزي اصلاحطلبان است»، اظهار داشت: شواهد نشان داده محافظهكاران همواره پيروز ميداني بودند كه مردم در آن حضور نداشتند و بالعكس زماني نتيجهي انتخابات به سود اصلاحطلبان خواهد بود كه مشاركت گسترده باشد.
«عبدالله مومني» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: نخبگان هم مثل مردم همچنان نسبت به آزادي انتخابات و حذف بخشي از كانديداهاي مطرح در صحنه به دليل فرصتهاي نابرابر معترض هستند.
وي با اشاره به تجربهي 8 سال گذشته، گفت: برخي راي مردم را زينت مناسبات سياسي كشور ميدانند تا اثربخش، لذا با توجه به روند بيانگيزگي نسبت به تصميمگيريها بعيد است در فرصت باقي مانده شاهد اميد و تحركي در جنبش اجتماعي باشيم.
وي افزود: بخشهايي از مردم نسبت به بخشي از حاملان حركت اصلاحي كمي بياعتمادند و معتقدند از طريق حضور در انتخابات نميتوانند انجماد موجود را بشكنند.
مومني همچنين دلسردي مردم را نتيجهي برخورد غيردموكراتيك شوراي نگهبان خواند و گفت: در سال 76 فرصتي براي خود اصلاحي فراهم بود، دانشجويان تصور ميكردند ميتوانند خواستههاي خود را در ساخت قدرت محقق كنند، همچنين مفاهيم و گفتماني وارد حوزهي عمومي جامعه شد كه با گفتمان رسمي متفاوت بود، فضاي آن زمان به واسطهي طرح مفاهيم و خلق گفتمان جديد با شرايط جديد قابل مقايسه نبود.
اين فعال دانشجويي همچنين ابراز عقيده كرد: پروژهي دوم خرداد به دليل ناتواني اصلاحطلبان و ساختارهاي مانعي كه اجازهي تحقق خواستهها و عملي و عيني كردن حداقلها و بديهيات مفاهيم را نميدادند، با شكست مواجه شد.
وي افزود: طرح شعارها و مفاهيم ولو جذابتر از دوم خرداد به دلايل گفته شده و همچنين عدم وجود فرصتي براي عملي كردن آن نه تنها نميتواند عقبهي دوم خرداد را نگهدارد بلكه قادر نيست محركي براي افزايش حضور مردم در صحنه هم باشد.
مومني اظهار داشت: آنچه ميتواند برانگيزندهي حضور مردم باشد، طرح شعارها و مطالباتي است كه جنبهي عملي داشته باشد و راهگشاي وصول مطالبات مردم باشد.
وي معتقد است: جز با تقويت جامعهي مدني و زيرساختها امكان وادار كردن به پذيرش تغييراتي كه مبناي مشروعيت آن مردم باشد وجود ندارد و صرفا از طريق شركت در انتخابات هم نميتوان اميدوار به تغيير بود.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) با بيان اينكه «مردم از طرح شعارهايي كه احتمال عملي شدن ندارد خسته شدهاند»، خاطرنشان كرد: اين شعارها فاقد كارآيي لازم براي جلب نظر شهروندان است. همچنين تفاوت محسوسي بين شعارهاي اصلاحطلبان و محافظهكاران نيست و محافظهكاران هم رويكردهاي اصلاحطلبانه را در شعارهاي خود مطرح ميكنند. با اين تفاوت كه در بيانيهي دكتر معين شفافيت و صراحتي ديده ميشود كه البته شيوهي مواجهه با موانع، ضمانت اجرا و تعهد عملي را مطرح نكردند.
مومني در ادامه اذعان داشت: با توجه به نااميدي و دلسردي ناشي از انعطاف ناپذيري در پذيرش اصلاحات، انتظار حضور دانشجويان در صحنه نظير آنچه در سالهاي 76 و 78 رخ داد، دور از انتظار است.
اين فعال دانشجويي ادامه داد: با توجه به اينكه اصل آزادي انتخابات، تاثيرگذاري و موثر بودن راي مردم براي دانشجويان واجد اهميت است، برنامهي كانديداها كه در ذيل اين مسايل تعريف ميشود مسالهي فرعي محسوب خواهد شد.
مومني اشاره كرد: دانشگاه پيوند اساسي با جامعه دارد، هم تحرك دانشجويان موجب ايجاد روح تازهاي در كالبد خستهي جامعه ميشود و هم نبض و ضربان بيتفاوتي جامعه در ايجاد اين فضا در دانشگاه موثر است؛ چرا كه دانشگاه بخشي از جامعه است و وضعيت جنبش دانشجويي هم نميتواند جداي از جنبش اجتماعي جامعه باشد.
وي گفت: جريان اقتدارگرا با تبليغات رنگارنگ در صدد كشاندن اقبال مردم به سوي خود است ولي به دليل اينكه مردم به شعور و آگاهي رسيدهاند كه تفاوت شانتاژهاي تبليغاتي و واقعيت را درك ميكنند در اين امر ناتوانند.
مومني افزود: هيجان كاذب و شعارهاي بيمحتوا و پوچ در سالهاي گذشته عامل نابسامانيهاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي و مانع اصلاحات بوده است. با توجه به اينكه اصلاحطلبان تاكتيكي متناسب با خواستههاي مردمي با توجه به موانع پيش رو ارايه ندادهاند، مردم نسبت به سياسي بخشي از اصلاحطلبان حاضر در صحنه دچار شك و ترديد شدهاند.
وي افزود: تحت هر شرايطي معتقديم كار ويژهي جنبش دانشجويي ايجاد روشنگري و آگاهيبخشي است و جنبش دانشجويي نبايد از هيچ كانديدايي حمايت كند؛ چرا كه اين در تناقض با ويژگيها و خصلتهاي دانشجويي است وليكن اگر كانديدا و جرياني برنامهاي متناسب با خواستههاي عمومي داشته باشد، جنبش دانشجويي بايد به آگاهيبخشي خود ادامه دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات