مجيد حاجيبابايي: ـ جنبش دانشجويي در مسير ادامهي گفتمان اصلاحات حركت ميكند ـ تا چند روز آينده فعاليت جنبش دانشجويي در صحنهي انتخابات پررنگتر شود
يك عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) اظهار داشت: در حال حاضر دانشجويان به دنبال نهادينه كردن دموكراسي و حقوق بشر در سطح جامعه هستند و ميتوان گفت يك نوع عقلانيت و طمانينه در فضاي دانشجويي حاكم شده است.
«مجيد حاجيبابايي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: با توجه به روانشناسي جامعهي ايران و همچنين عدم سازمان يافتگي مناسب جريانات سياسي نميتوان به صورت كامل فضاي سياسي و نتيجهي انتخابات را پيشبيني كرد و در روزهاي آخر حتي يك شايعه نيز ميتواند نتايج انتخابات را تغيير دهد.
وي ادامه داد: در تقسيمبندي ميتوان افراد جامعه را به چهار دسته تقسيم كرد. گروه اول كساني هستند كه وضع موجود را قبول دارند و سعي ميكنند وضع موجود ثابت بماند و تغيير نكند كه اين دسته مشخص است به چه كسي راي ميدهند. البته با توجه به تكثر كانديداهايي كه در جريان اصولگرا ايجاد شده آنها دچار يك نوع سردرگمي شدهاند كه البته اين احتمال وجود دارد كه ظرف دو هفتهي آينده اين تعدد در جريان اصولگرا از بين برود.
عضو شوراي مركزي طيف علامهي دفتر تحكيم وحدت، در تقسيمبندي خود دربارهي گروه دوم اظهار داشت: اين گروه كساني هستند كه در ردهي اصلاحطلبان ميگنجند و خواستار اين هستند كه با توجه به ظرفيتهايي كه موجود است اصلاحاتي در جامعه ايجاد كنند. البته در سطح جامعه نيز داراي موقعيت خوبي هستند و بخشي از جامعه از اين گروه حمايت ميكنند.
وي در توصيف گروه سوم اظهار داشت: اين گروه به هيچ وجه در انتخابات حتي زماني كه خرداد 76 فضاي سياسي جامعهي ايران كاملا دو قطبي شده بود در انتخابات شركت نكردند و ميتوان گفت اينها به دلايل متفاوتي نسبت به مقولهي انتخابات بيتفاوت هستند. البته گروه چهارمي نيز وجود دارد كه اين گروه به دلايل سياسي، اقتصادي، اجتماعي از وضع موجود چندان رضايت ندارند. البته اگر اين گروه ناراضي زمينهاي فراهم شود كه در انتخابات شركت كنند از اصلاحطلبان حمايت كرده و اصلاحطلبان در صحنهي انتخابات اكثريت آرا را كسب ميكنند ولي در صورتي كه گروه سوم و چهارم در انتخابات مشاركتي نداشته باشند گروه اول يعني محافظهكاران با اقليت آراء در صحنهي انتخابات پيروز ميشوند.
حاجي بابايي در ادامه با تاكيد بر اينكه «دانشجويان سعي دارند در مقولهي پارادايم اصلاحات مسير خود را ادامه دهند»، گفت: ديگر دانشجويان به دنبال اشخاص نيستند كه بگويند زنده باد و مرده باد. اكنون دانشجويان دچار يك نوع عقلانيت شدهاند كه اين از دستاوردهاي بزرگ اصلاحات است. الان در هر محفل دانشجويي، دانشجويان به دنبال اين هستند كه راهكارهاي نهادينه شدن آزادي، دموكراسي و حقوق بشر را پيدا كنند.
دبير واحد تحقيقات دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه)، در ادامه با اعتقاد به اينكه «در حال حاضر احزاب ما در حال رشد هستند و وظيفه و مسووليتهايي كه در سال 76 برعهدهي دانشجويان بود اكنون به عهدهي احزاب گذاشته شده» گفت: اين دليلي بر كم رنگ شدن فعاليت جنبش دانشجويي نيست. اكنون جنبش دانشجويي در مسير اصلي خود يعني ادامهي گفتمان اصلاحات حركت ميكند، اگر چه در اين راه با موانع و مشكلاتي روبرو شده است. من فكر ميكنم تا چند روز آينده فعاليت جنبش دانشجويي در صحنهي انتخابات پررنگتر شود.
وي در پايان با بيان اينكه «از سوي ديگر، جنبش دانشجويي به مسائل عمقيتر نگاه ميكند»، اظهار داشت: اكنون ظرفيت به حدي ارتقا پيدا كرده كه احزابي كه چند سال پيش با يكديگر گفتگو نميكردند اكنون دور هم جمع شده و با يكديگر گفتگو ميكنند و بر سر يك ميز مينشينند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات