/ دانشگاه مبدا همهي تحولات است؛ حضرت امام (ره) / مروري بر ديدگاه نامزدهاي انتخابات رياستجمهوري دربارهي جايگاه دانشگاه و دانشجو
دانشگاه و دانشجويان همواره در سالهاي اخير به عنوان گروه مرجع در حركتهاي تاثيرگذار اجتماعي و به ويژه انتخابات حضور داشتهاند و هيچ يك از ناظران در انتخابات باشكوه 1376 اين حضور و تاثيرگذاري را فراموش نميكنند.
خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ديدگاه نامزدهاي انتخابات آتي رياست جمهوري را دربارهي دانشگاه و دانشجو مورد بررسي قرار داده است.
***محمود احمدينژاد، نسل دانشجو را امروز هوشيارتر از هر زماني ديگر ميداند و ميگويد اين نسل بهخوبي نيك و بد را از هم تشخيص ميدهد. دانشجو و دانشگاه به محيطي امن و آرام براي تحصيل و كسب علم و خدمت به جامعه نياز دارد. نه اينكه جريانهاي بيرون از دانشگاه هر روز به بهانهاي سعي كنند در روند علمآموزي و دانشپژوهي اخلال ايجاد و يا به مقدسات و اركان نظام در پوششهاي مختلف اهانت كنند.
اين كانديدا ميگويد: هر گاه هر بخشي از دانشگاه تمام توان و حيثيت خود را در خدمت جريانهاي قدرتطلب سياسي قرار دهد، همان بخش نقطه انفعال دانشگاه خواهد بود.
اين مدرس دانشگاه معتقد است: اگرچه بخشي كوچكي از فعالان دانشجويي غفلت كرده و از سنگرهاي حيثيت دانشگاه و دانشجو بهخوبي پاسداري نكردهاند، به عناصر نفوذي ميدان دادهاند و سپر بلاي جريانهاي سودجو شدهاند، اما بدنه دانشجويي همراه با ملت در مقابل حركتي كه ميرفت تا كليت انقلاب و استقلال ما را دچار خدشه كند، ايستاد و مقاومت كرد.
***علي اردشير لاريجاني حضور خود را در عرصه انتخابات براي نهادينه كردن گردش نخبگان در مديريت كشور عنوان ميكند و با اعتقاد به اينكه بهرهگيري بهتر از مغزهاي متفكر دانشگاهها و برقراري نظام شايستهسالاري ميتواند رهاوردهاي عظيمي را براي ايران به ارمغان آورد، ميگويد: اعضاي كابينهام را در صورت پيروزي قطعا از بين جريان نوگراي اصولانديش، دانشگاهي و متخصص برميگزينم.
وي با اشاره به اهميت رويكرد عدالت در جنبش دانشجويي اضافه ميكند: جنبش دانشجويي بنا نيست ابزاري براي پخش تراكتهاي تبليغاتي شود. اين جنبش جنبشي بيدار است و نقشي تاثيرگذار در كشور دارد.
لاريجاني با اعتقاد به اينكه جنبش دانشجويي بايد در حركتهاي خود بهصورت فراجناحي عمل كند، اظهار داشته است: يك عنصر دانشگاهي هم بايد حوزه و قلمرو خود با خوب بشناسد و هم حوزه معرفت ديني را. غفلت از اين امور براي تفكرات علمي زيانوار خواهد بود.
***محسن رضايي ديگر كانديداي نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، مهمترين برنامه خود را براي دانشگاه پيوستگي بين دانشگاه و صنعت و اداره جامعه برميشمارد و ميافزايد: من معتقد به تعامل و تفاهم در عين استقلال هستم.
وي با تاكيد بر اينكه بايد در دانشگاهها بينش و فعاليت سياسي وجود داشته باشد در عين حال در مورد عدم استفاده از ظرفيتهاي جوانان و دانشجويان در اداره كشور ادامه ميدهد: مشكل مسؤولان به تجربه و اعتقاد به اين كار برميگردد، زيرا عدهاي از مسؤولان به استفاده از اين قشر اعتقاد دارند اما تجربه ندارند و عدهاي ديگر تجربه دارند، اما اعتقادي به اين كار ندارند.
رضايي همچنين در مورد اعزام دانشجويان به خارج از كشور ميگويد: اعزام بايد صورت گيرد اما اين اعزام بايد هدفمند باشد، بهطوري كه دانشجويان پس از اتمام تحصيلات تكميلي و فراگيري علم و تكنولوژي وارد كشور شوند.
***محمدباقر قاليباف هم در اين باره ميگويد: دانشجو و دانشگاه بايد خواستههاي مردم را نمايندگي كند و در جامعه سعي بر تحقق آنها داشته باشد. دولت را مجبور به كارآمدي كند و در ارتباط با دولت و دولتمردان نقش تصميمساز را ايفا كند و براي مردم نيز نقش مشاورهاي و مددكار را داشته و براي نهادهاي مدني نقش تاثيرگذار و هدايتكننده را ايفا كنند.
وي معتقد است: دانشگاه و دانشجو بايد براي مردم نقش مشاوره و مددكار داشته باشند. دانشگاه ميتواند در كانون تصميمگذاريها و تحولات كشور نقش اساسي و كليدي خود را دنبال كند. دانشگاه و دانشجو بايد بر مجموعه دولت فشار بياورد كه دولت به سازمانهاي اجتماعي و نهادهاي مدني بها داده و بستر حضور آنها را فراهم كند. فضاي دانشگاه فضاي عدالتخواهي است و نه فضاي سياستبازي .
*** مهدي كروبي بر نقش تاثيرگذار قشر دانشجو در پيروزي انقلاب تاكيد ميكند و معتقد است: دانشجويان نبايد دچار انفعال شوند و بايد ضمن اينكه اعتراض و انتقاد ميكنند، حضور فعال در صحنههاي مختلف داشته باشند.
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري ميگويد: مقدرات كشور را دانشگاهيان و روحانيان با هم رقم خواهند زد، بيشك در سالهاي اخير دانشجويان تاثير زيادي بر تحولات كشور داشتهاند بگونهاي كه با برخي بيمهريها و كمتحمليها نيز مواجه شدهاند. اما خوشبختانه امروز ديگر هيچ كس در لزوم حضور فعال دانشجويان در عرصههاي سرنوشتساز ابراز ترديد نميكند.
***همچنين مصطفي معين به دليل مسؤوليت اجتماعياي كه به گفته خود براي يك انسان دانشگاهي قائل است، دوره نخست سفرهاي خود را از دانشگاه شروع كرد.
وي خود را يك دانشگاهي ميداند و ميگويد با همهي ويژگيهاي يك فرد دانشگاهي در صورت پيروزي در انتخابات و يا به غير از آن در آينده نگاهم در همهي مراحل نگاهي علمي و مشتمل بر آرمانخواهي در عين شناخت دقيق از واقعيتها خواهد بود.
اين كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري منزلت استاد و دانشجو و استقلال دانشگاه را از دغدغههاي هميشگي خود معرفي ميكند و با بيان اينكه محيط دانشگاه محيط فرزانگي است ميافزايد: بايد به آزادي در محيطهاي علمي و پيشبرد دموكراسي در دانشگاهها اهتمام بيشتري داشت.
***محسن مهرعليزاده ديگر كانديداي نهمين دوره عرصه انتخابات رياست جمهوري در اين باره ميگويد: با توجه به مشكلات صنفي و رفاهي، دانشجويان به عنوان قشر فرهيخته و هرم فرهنگساز جامعه از اهم برنامههايم در صورت پيروزي در انتخابات ميباشد.
مهرعليزاده با اعتقاد به اينكه مشكلات دانشجويان و دانشآموختگان با شعار و برنامههاي صرفا تبليغاتي قابل حل نيست، ميافزايد: برنامههايي كه در مانيفست دولت رفاه منعكس شده براي حل مشكلات اين قشر است.
وي همچنين به جايگاه آموزش و شان دانشگاهها و دانشاموختگان در برنامههاي خود همواره تاكيد ميكند.
***هاشمي رفسنجاني نيز وظيفه دانشگاه و دانشگاهيان ميداند كه با توجه به اصول ديني به چالشهاي فكري جواب دهند و حقايق را از لابهلاي منابع ديني استخراج كنند و آن را در اختيار مردم قرار دهند.
اين كانديدا وضعيت خاص انقلاب و وقوع جنگ تحميلي را بر شرايط دانشگاهها موثر دانسته و ادامه ميدهد: برخي از مسايلي كه در دانشگاهها رخ ميدهد، واقعيات اجتماعي است كه بايد با كمك خود دانشجويان و استادان برخورد درست و واقعبينانهاي با آنها شود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ضمن تاكيدي كه بر حفظ وحدت حوزه و دانشگاه دارد، معتقد است: از روز اول كه دانشگاه در ايران تاسيس شد شياطيني ميخواستند دانشگاه را در مقابل حوزه قرار دهند و حالت عناد بين اين دو قشر ايجاد كنند. برخلاف اين تلاشها حوزه هميشه فكر كرده كه نبايد از دانشگاه جدا شود و دانشگاه نيز دلسوزانه به وحدت فكر كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات