ميزگرد در دانشگاه اميركبير؛ دلبري: تداوم دوري از قدرت، ديدهبان جامعهي مدني است سياسيراد: تحكيم براي مهار خشونت و تقويت عقلانيت تلاش كند
«علي سياسيراد» اظهار داشت: دوري از قدرت منجر به دوري از پوزيسيون شد، اساسا مواضع اخير دفتر تحكيم ربطي به وضعيتي كه در آن قرار دارد، ندارد، يكي از كارهايي كه جنبش دانشجويي بايد بكند و نقد اساسي ماست ترويج عقلانيت بوده است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين عضو سازمان ادوار تحكيم وحدت در فستيوال سياسي فرهنگ انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير افزود: ليست دادن و اعلام حمايت از كانديداها در انتخابات از سوي دانشجويان نه مطلوبست و نه مفيد و هر وقت از مقام منتقد و نيروي آماتور سياسي به نيروي حرفهيي سياسي تبديل ميشوند خود را نشان ميدهند.
وي معتقد است: يكي از دلايل جبنش دانشجويي كه تا به حال موثر عمل كرده مربوط به اعمال راديكال است ولي چرا به جاي اين كه جنبش دانشجويي به بازسازي تشكيلاتي و برگشتن به دانشگاه و تهيهي شرايطي كه امكان بازسازي وجود داشته باشد، بپردازد، اين راديكاليته ادامه پيدا ميكند؟
سياسي با اشاره به وضعيت دفتر تحكيم گفت: يك سازمان سياسي بايد سوار بر بدنهاش باشد، شما به لحاظ تشكيلاتي چه ميكنيد؟ انجمنهاي اسلامي علم و صنعت، شهيد بهشتي، شريف و مدرس هر كدام به يك نحو هستند. جنبش دانشجويي قادر است حرف راديكال بزند و هزينهي زيادي پرداخت كند، رهبري تحكيم ظرفيتهاي رفتار حرفهيي دارند لذا حرفهاي راديكال ميزنند ولي عمل راديكال نميكنند و اين تناقض به وجود ميآيد كه راس هرم يك كار ميكند و بدنه كاري ديگر.
در ادامهي اين ميزگرد «رضا دلبري»، عضو شوراي مركزي طيف علامهي دفتر تحكيم ضمن ياد كردن از اكبر گنجي اظهار داشت: سال 79 اولين مرحلهي دوري از قدرت با عبور از خاتمي مطرح شد و در سال 81 با يك بيانيه رسما اعلام شد ولي متاسفانه فهمهاي متفاوتي از استراتژي دوري از قدرت شد. دوري از قدرت به نظر ما دوري جنبش دانشجويي از منازعات كسب قدرت توسط حاكميت است و به معني ايفاي نقش نقاد قدرت و قرار گرفتن در كنار نهادهاي مدني و جدايي از احزاب درون حاكميت و دانشگاه است.
وي تداوم استراتژي دوري از قدرت را ديدهبان جامعهي مدني خواند و افزود: ما راديكاليسم را به عنوان استراتژي انتخاب نكرديم، اين جزء ذات جنبش دانشجويي است.
اين فعال دانشجويي گفت: ممكن است ما به مطلوب نرسيم ولي اين به اين معنا نيست كه مطلوبها را نخواهيم، ما از همين ديدگاه وارد طرح بحث رفراندوم شديم، هر كس بخواهد حق دارد اين درخواست را بدهد، ما هم ميدانستيم كه اين موضوع عملي نيست وگرنه كه آن را برگزار ميكرديم.
سپس سياسيراد گفت: ما بايد پروژههايي تعريف كنيم كه عملي باشد، جبههي مشاركت و ديگر گروههاي سياسي كه در انتخابات شكست خوردند، اگر اين اتفاق نميافتاد تا چندين سال ميگفتند كه معين بهترين كانديدا است.
دلبري نيز گفت: شما از طرف گفتيد وظيفهي جنبش دانشجويي راديكاليسم است و از طرف ديگر ميگفتيد كه وظيفهي آن ترويج عقلانيت است كه با هم در يك جا جمع شود.
وي اظهار داشت: اصلاح طلبان مردم را با ترس پاي صندوق كشاندند و در نتيجه آن آراي پوپوليستي از صندوق بيرون آمد، تا زماني كه مطبوعات مستقل شكل نگرفتهاند جنبش دانشجويي بايد اين نقش را ايفا كند. خاتمي بارها گفته كه گفتمان او حاكم شده و تمام كانديداها از آن استفاده كردند من هم معتقدم حاكم شده ولي اصلاح طلبانه نبوده است.
سياسي راد در ادامه گفت: اتحاديهي تحكيم وحدت قبل از تغييرات در آن در شكلگيري فضاي تفاهم و گفت و گو موثر بود ولي امروز شما امكانات فيزيكي براي مراسم و دعوت از سخنران نداريد.
دلبري اظهار داشت: دانشگاه عرصهي نقادي است ولي لزوما به معناي گرفتن مجوز سالن نيست، اگر ما هفتهاي يكبار در صحن دانشگاه گفت و گوي دانشجويي داشته باشيم ميتوانيم افكار عمومي را به دانشگاه منتقل كنيم. من معتقدم تحكيم وحدت و جنبش دانشجويي از اصول گراترين جريانها بوده كه مديون استراتژي دوري از قدرت است و در انتخابات بحث اصول و آرمان حكومت دموكراتيك را مطرح كرديم.
سياسي راد نيز اظهار داشت: دربارهي راديكاليسم منظور من ويژگي آن بود. همچنين تحكيم به دليل سازمان و گستردگي آن قادر است موثر باشد، در مقام تجويز به نظر كاري كه بايد بكند عقلانيت است، توصيه ميكنم براي مهار خشونت و تقويت عقلانيت تلاش كنند ولي هيچ گاه كسي را به راديكاليسم تشويق نكردم. موقعيت تحكيم با حزب سياسي متفاوت است و استراتژي بازگشت به دانشگاه و خروج از منازعات قدرت با كاركردهاي دانشگاه تناسب بيشتري داشت.
به گزارش ايسنا، سياسيراد در پايان افزود: من ترويج محافظه كاري نميكنم، اين يك امر نسبي است ولي در بحث رفراندوم ميگويم جنبش دانشجويي توهم دانايي و توانايي دارد و اين كه ميگويند هركس مخالف تصميم اتحاديه عمل كند از مجموعه خارج ميشود از آماتوري كار دانشجويي خارج است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات