/گردهمايي مسوولان شعب سياسي سازمان عقيدتي - سياسي ارتش/ محمدي: بايد هدف مليمان حفظ دستاورد هستهيي در سطح منطقهيي، جهان اسلام و جهان سوم باشد
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: رضايت عمومي مردم و افزايش كارآمدي نظام دو راهكار مهم و موثر در روند رسيدگي به مسالهي هستهيي كشورمان است كه اين دو گزينه ميتواند ما را در رسيدن به نتيجهي مطلوب نظرمان هدايت كند.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود محمدي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ايران طي سخناني در اولين گردهمايي مسوولان شعب سياسي سازمان عقيدتي ـ سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران با اشاره به شرايط كنوني ايران در عرصهي بينالمللي و مسالهي هستهيي كشورمان گفت: شرايط امروز ايران به ويژه پس از انتخابات رياست جمهوري اخير و حضور بانشاط مردم در صحنهي انتخابات و نقطه نظري كه دشمن سعي داشت هدف قرار دهد و آن مشروعيت و مقبوليت نظام بود با حضور پرشور مردم در صحنهي انتخابات خنثي شد.
وي گفت: انسجام و هماهنگي كه در تفكر حاكم بر كشور به وجود آمده جاي بسي خشنودي دارد.
محمدي با اشاره به اين كه حضرت امام خميني (ره) هميشه ميگفتند آنچه كشور را نجات ميدهد وحدت و انسجام و يكپارچگي است گفت: اين انتخابات از اين لحاظ بسيار حائز اهميت است كه امروز ارگان نظام اختلافات عميقي در سياستها به لحاظ اهداف كلي و اجراي آنها ندارد.
وي گفت: آنچه امروز در سطح سياست ملي شاهديم به ويژه مقطعي كه در آن قرار داريم اين است كه كشورهاي صنعتي و غرب از انتخابات رياست جمهوري ما و رييس جمهور منتخبمان استقبال نميكند و روند دموكراسي را در اين كشور منحرف شده عنوان ميكنند. اما امروز ما از يك حركت منسجم و يكپارچه مردمي برخورداريم و فكر ميكنيم در پرتو اين حضور و مشاركت به وجود آمده ميتوانيم بسيار بهتر در جهت مصارف و منافع مليمان حركت كنيم.
محمدي با اشاره به مسالهي هستهيي كشورمان و تصميم ايران براي ازسرگيري فعاليتهاي UCF اصفهان گفت: مولفههايي كه براي تقويت حكومت و امنيت مليمان از سوي مقام معظم رهبري مطرح شده است عزت، حكمت و مصلحت همواره سرلوحه كار و برنامهي ما در تمام امور به ويژه مساله هستهاي است.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: هدف ما از توسعه فناوري هستهاي علمي و اقتصادي است؛ ما قصد درگير شدن با دنيا را نداريم و در اين مسير آنچه كه مصلحت است چه در بيان ديدگاهها و چه اقدامات در جهت منافع مليمان انجام ميدهيم.
وي با تاكيد بر اين كه بايد وحدت و انسجام ملي را تقويت كنيم و هدف ملي كشور را در مسالهي هستهاي كه همان حفظ اين دستاورد است در ميان مردم نهادينه كنيم، افزود: نبايد هدف مليمان هدفي حكومتي باشد؛ بلكه بايد كاملا مردمي باشد. همچنين بايد در گام بعد سياستهايمان را و تهديدها و توطئههاي مرتبط با آنها را شناسايي و خنثي كنيم؛ بنابراين در اين مسير بايد سنجيده فكر كنيم، بگوييم و عمل كنيم.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: در مقطع كنوني مسيري كه ما دنبال ميكنيم سازگاري و تعامل با سياستهاي جهان است نه تقابل. اين كه ايران قصد دارد به عضويت سازمان تجارت جهاني بپيوندد به معني حركت در مسير تعامل است؛ وگرنه چنين درخواستي را انجام نميداديم.
وي گفت: براي رسيدن به هدف مليمان كه همان استفاده از فناوري صلح آميز هستهاي است حاضريم با گشودن باب مذاكرات فضاي لازم را به وجود آوريم؛ هرچند كه رسيدن به اهدافمان به كندي صورت گيرد.
محمدي گفت: ما معتقديم از طريق تعامل با سياستهاي جهان ميتوانيم اهداف و امنيت مليمان را حفظ كنيم؛ بهترين ديدگاه در مسالهي هستهاي كشور ديدگاه مقام معظم رهبري است كه در ديدار ايشان با اعضاي شوراي عالي امنيت ملي مطرح شد. ايشان تلاش اين افراد را تمجيد كردند.
وي خاطر نشان كرد: اساس سياست حاكم بر روابط خارجي ما همان تنش زدايي، پيشگيري از بحران و ممانعت از اين كه بحران به تهديد تبديل نشود.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: در شرايط كنوني در مسالهي هستهييمان در اين چارچوب قرار داريم.
وي گفت: اروپا و آمريكا از اين كه ما از شعاعر اصلي انقلاب اسلاميمان فاصله بگيريم و در مسير سياستهاي آنها قرار گيريم، خشنود ميشوند.
وي دربارهي دلايل مخالفت غرب و اروپا با برنامهي هستهاي كشور گفت: از آنجا كه پرداختن به چنين فناوري با هزينهي كمي براي ايران صورت گرفته است و توانستيم اين فناوري را در كشورمان بومي كنيم مورد مخالفت آنها قرار گرفته است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: ما خود را طي دو سال گذشته از فضاي ممانعت از دستيابي به اين دانش پيشرفته به سمت فضايي بردهايم كه حقانيت ما در اين امر پذيرفته شده است و حفظ اين فضا و ادامهي كار قطعا سختيهايي را در برخواهد داشت.
وي با اشاره به گزارش سپتامبر شوراي حكام دربارهي مسالهي هستهاي ايران گفت: اين گزارش براي ما بسيار حائز اهميت است؛ ممكن است گزارش سپتامبر مورد انتظار ما نباشد و به منزله بهانهاي براي اروپاييها باشد.
محمدي گفت: در يك زمان كوتاه بدون تلف كردن وقت بايد انسجام و وحدت داخلي را در درجهي اول در كشور تقويت كنيم و اين اميد و باور را به مردم بدهيم كه تحولات هستهاي ما در جهت جلب رضايت عمومي.بنابراين بايد شرايط داخلي را براي آحاد مردم فراهم كنيم.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: بالابردن كارآمدي حكومت از ديگر راهكار برون رفت از رسيدن به گزارش منفي از سوي آژانس است.
محمدي افزود: امروز مجلس هفتم بايد به وزرايي راي اعتماد دهد كه صد درصد آنها كفايت و مقبوليت براي حوزهي مربوطهشان را داشته باشند و اين كار مجلس در راستاي بالابردن كارآمدي نظام است.
وي تصريح كرد: مسووليت نظام خيلي مهمتر از آن است كه رييس جمهور محترم از گرفتن راي اعتماد به وزرايش از مجلس خرسند شود. ما معتقديم دولت بايد بتواند درصد فعال كشور را فعالتر كند و درصد منفعل را فعال كند و به صحنه بياورد تا چهار سال آينده كشور شرايط مناسبي در كشور فراهم باشد.
محمدي گفت: مقبوليت نظام آنقدر بايد بالا باشد كه بتواند بحرانهاي اجتماعي پيشرو را مديريت كند.
وي با بيان اينكه در مجلس ليست وزراي رييس جمهور به طور رسمي مورد بررسي قرار ميگيرد و وزراي نهايي كارنامهي خود را به نمايندگان ارايه ميدهند گفت: مجلس توجه اساسياش به كارآمدي و مقبوليت نظام است تا اگر ممكن است با بحرانهاي اجتماعي مواجه شود بتواند به درستي آن را مديريت كند.
محمدي با اشاره به نوع رابطه ما با جهان خارج گفت: شرايط جديد سياسي ما ميطلبد بدبينيها، سوظنها و مخالفتهاي داخلي را تبديل به خوش بيني كنيم تا بتوانيم شرايط را به نفع خود در بيرون كشور تامين كنيم و در اين مساله بخشي از بدنهي دولت كه همان وزارتخانه هستند نقش اساسي دارند.
وي ادامه داد: در پايان شهريور ماه نشست مجمع عمومي سازمان ملل است و رييس جمهور كشورمان نيز در اين نشست حضور خواهند داشت.
محمدي با بيان اينكه اميدوار است سرنوشت مسالهي هستهاي كشورمان تا شهريور ما تا اندازهاي مشخص شده باشد و روند گفتوگوها و مذاكرات دو طرف ايران و اروپا در مسيري قرار گيرد كه به گزارشي واقع بينانه از سوي آژانس هدايت شود گفت: در اين صورت اميدواريم رويكردي خوبي را در سپتامبر شاهد باشيم.
وي گفت: بايد بتوانيم هدف مليمان حفظ دستاورد هستهيي را در سطح منطقهيي، جهان اسلام و جهان سوم هدايت كنيم. امروز وقتي مساله هستهاي مطرح ميشود موضوع ايران مطرح است؛ بنابراين بايد اين مساله در سطح منطقه و جهان سوم مطرح شود و در اين خصوص به سمت تشكيل يك بلوك قدرتمند پيش رويم.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در پايان اظهار داشت: ما از سويي ميخواهيم حقوق خود را طبق NPT در استفاده از فناوري صلح آميز هستهاي داشته باشيم؛ در عين حال كه تمام نظارتهاي سازماني را براساس مقررات آژانس ميپذيريم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات