• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۳۸۶ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8608-13715

نوذري:/1/ *نمي‌توان نفت را با اما و اگر اداره كرد *كليد ارتقاء بخش نفت در گروي نيروي انساني است

اگر مي‌خواهيم كشور و نفت نجات پيدا كند، بايد نيروي انساني ارتقاء پيدا كند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين نوذري ـ وزير پيشنهادي نفت ـ روز چهارشنبه در دفاع از برنامه‌هاي خود براي تصدي وزارت نفت و با تشكر از حسن اعتماد رييس‌جمهور، ابراز اميدواري كرد تا اگر مورد اعتماد نمايندگان نيز قرار گيرد و تعامل مناسبي را با مجلس داشته باشد.

وي مباحث نفت را حديث نامكرر دانست و گفت: هرچقدر از نفت گفته شود، كم است. در عين‌ اين كه در اين مورد اين سوال هم مطرح مي‌شود كه چه شده بعد از پيروزي انقلاب چندين قطعنامه را عليه توسعه نفت ما صادر كرده است؟

نوذري با بيان اين‌كه چرا كشورهاي نفت‌خيز حوزه خليج فارس يا پايگاه نظامي هستند و يا در اشغال به سر مي‌برند، تصريح كرد: در اين شرايط نقش و مأموريت جمهوري اسلامي به عنوان بازيگر اصلي منطقه روشن مي‌شود. چراكه از 1200 ميليارد بشكه نفت ذخيره دنيا، 62 درصد آن در خاورميانه و بيش از 40 درصد ذخيره گاز دنيا در اين منطقه قرار گرفته است.

نوذري افزود: ما در منطقه‌اي هستيم كه حوزه خزر به عنوان يك منطقه استراتژيك و داراي ذخاير عظيم نفت و گاز نيز در شمال كشور است.

او با بيان اين‌كه توسعه، تلاش و كار وابسته به اين است كه چگونه به مسائل فكر شود، خاطرنشان كرد: اگر بهترين برنامه، امكانات و تكنولوژي در كشور وجود داشته باشد، اما نيروي انساني دانش‌محور و خودباور نباشد كاري پيش نخواهد رفت.

وزير پيشنهادي نفت كليد توسعه و كليد ارتقاء هر بخشي از كشور را در گروي نيروي انساني دانست و اظهار كرد: اگر مي‌خواهيم كشور و نفت نجات پيدا كند، بايد به نيروي انساني ارتقاء پيدا كند.

به گفته‌ي وي ظرفيت عظيم نيروي انساني در لايه لايه وزارت نفت وجود دارد و از بدو پيروزي انقلاب نيز نقش خود را نشان داده است چرا كه در زمان اعتصابات به فرمان امام راحل با بستن شيرهاي نفت، رگ حيات اقتصادي رژيم را بست و در طول جنگ تحميلي نيز با وجود 1500 بار بمب‌باران، يك لحظه صادرات نفت را قطع نكرد.

وي با تأكيد بر اين‌كه نيروي انساني مي‌تواند برنامه‌هاي كشور را عملي كند، نفت را صنعتي دانست كه بدون ريسك‌پذيري امكان اداره آن وجود ندارد. يعني نمي‌توان نفت را با اما و اگر اداره كرد.

نوذري با اشاره به قرارداد آزادگان كه 4 سال مذاكره شده بود، ‌گفت: زماني كه اين قرارداد به بنده واگذار شد، در سه مرحله مذاكره‌اي كه هركدام يك هفته به طول انجاميد، تمام شرايط را فراهم آورديم تا شركت ژاپني كار خود را انجام دهد. اما آخر قضيه به ما گفتند كه اجازه دهيد شرايط بين‌المللي شما انجام شود و بنده هم اعلام كردم كه اگر از اتاق من بيرون برويد قرارداد لغو خواهد شد.

به گفته‌ي وي، براي حسن روابط و پرستيژ، 10 درصد به آن‌ها داده شد. اما ظرف سال گذشته تا امروز، اين ميدان به داخل واگذار شد به گونه‌اي كه ما تا يك ماه آينده 25 هزار بشكه از اين ميدان توليد خواهيم كرد.

وي در پرسشي از نمايندگان كه آيا مجلس اين آمادگي را دارد كه در بودجه امسال 25 هزار بشكه را در اختيار نفت بگذارد؟ افزود: بحث خام‌فروشي، بحثي است كه همواره مورد نقد نمايندگان بوده است. اما آن‌چه در برنامه پالايش ديده شده فراهم كردن سه ميليون بشكه ظرفيت فراورشي است.

وزير پيشنهادي نفت با بيان اين‌كه مجموعه نفت مي‌تواند ظرفيت فراورشي را به چهار ميليون بشكه برساند، گفت: ما براي رسيدن به سند چشم‌انداز بايد بالاي 400 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري كنيم. بنابراين اگر به تنهايي 60 درصد اين كار به مشاوران، پيمانكاران و سازندگان داخلي داده شود، يعني 300 ميليارد دلار كار، كه اين به معناي است كه لوكوموتيو نفت با انرژي عظيم مي‌تواند تمام واگن‌هاي صنعتي را به دنبال خود بكشد.

ادامه دارد . . .

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha