كوچههاي سرد، شبهاي تاريك، كودكاني كه سر گرسنه بر بالين مينهند و خانههايي كه از سرماي فقر به خود ميلرزند. اينها حكايتهاي هر روزه شهر ماست و انسان صاحب اختيار انتخاب ميكند: ميتوان تمام اين حكايتها را با خميازهاي از سر بي تفاوتي پشت سر گذاشت و نشنيد يا ...
يا همپاي انسانيت كوچه گردي آغازيد.
كوچه كوچههاي اين ديار سرد و غريب تو را ميخواند مگو كه ره دشوار است، مگو كه مرا توان رفتن نيست. تو قدم در راه بنه نه به خاطر كودكي مانده در بستر بيماري و نه به خاطر شرمندگي دستان خالي پدري، بخاطر خودت دعوت كوچهها را پاسخ گو...
به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، جمعيت امداد دانشجويي مردمي امام علي (ع)، اولين جمعيت مستقل غيرسياسي دانشجويان ايران است كه از سال 78 فعاليت خود را آغاز نموده و طرح «خانه هاي مشترك» در قالب خوابگاههاي دانشجويي كه اعضاي آن به صورت مشترك با كودكان فراري همخانه شده و بر تحصيل اين كودكان نظارت دارند، طرح «طفلان مسلم» با هدف حمايت از كودكان دچار آسيبهاي اجتماعي و مشكلات كودكان زندان، طرح «كوچه گردان عاشق»، طرح ضربتي «تدريس عشق» جهت جذب نيروي عظيم دانشجويان در مناطق و مدارس محروم در ايام امتحانات پايان سال ، طرح «جشن كارنامه» براي تشويق دانش آموزان ممتاز خانوادههاي محروم و برگزاري اردوي تفريحي مشهد تنها بخشي از طرحهاي خيرخواهانه دانشجويان اين جمعيت دانشجويي مردمي است.
اين جمعيت دانشجويي تاكنون خدمات گستردهاي را پيرامون معضلات اجتماعي همچون كودكان بزهكار، كودكان فراري، خياباني و كار، خانوادههاي محروم و بي بضاعت، زنان بيسرپرست و مسائل پيش روي كودكان مبتلا به بيماريهاي خاص و خانوادههاي آنها براي دستيابي به استانداردهاي بالاتر زندگي ارايه كرده است.
از ديگر خدمات اين جمعيت ميتوان به امداد رساني مادي و معنوي به نيازمندان، امداد رساني در هنگام وقوع حوادث غيرمترقبه، ترويج فرهنگ خير و نوع دوستي و دگرخواهي به صورت فراگير در جامعه اشاره كرد.
طرح «كوچه گردان عاشق» جمعيت امام علي (ع) كه در شبهاي قدر با بردن طعام به درب خانه محرومين انجام ميشود، از جمله اقدامات نكويي است كه هرساله توسط اين دانشجويان در شهرهاي مختلف كشور برگزار ميشود و نهمين دوره اين طرح در شب قدر امسال اجرا خواهد شد.
به گزارش ايسنا، شارمين ميمندي نژاد، موسس جمعيت امداد دانشجويي مردمي امام علي(ع) در يك نشست مطبوعاتي در جمع خبرنگاران، اظهار كرد: هزينههاي جمعيت امام علي (ع) از طريق كمكهاي سينه به سينه قشر متوسط دانشجويان و مردم تامين مي شود، اما به علت تورم موجود در سه سال اخير هزينههاي دريافتي از سوي مردم بسيار كاهش يافته و در ماههاي اخير بسياري از اقلام دريافتي جمعيت حذف شده است، در واقع اگر اين وضعيت ادامه يابد توانايي جمعيت براي ادامه فعاليت با وجود حدود 10 سال سابقه دچار مشكل ميشود.
وي با بيان اينكه مردم تنها در ايامي خاص كمكهاي خود را افزايش مي دهند، از مردم و دانشجويان خواست تا با كمك رساني در تمام ايام سال، جمعيت را در اجراي برنامهها و اهداف خود كمك كنند تا اين نهاد به عنوان يك سازمان غيردولتي بتواند فعاليت خود را همچنان ادامه دهد.
وي با بيان اينكه جمعيت امام علي(ع) درحال حاضر از اعتبار برخوردار است، گفت: مشكلات مالي اجازه اجراي برنامه و فعاليت را به جمعيت نمي دهد.
وي با تشريح سابقه و اقدامات انجام گرفته توسط جمعيت امام علي(ع)، با بيان اينكه جمعيت درسال 79 اولين دفتر رسمي خود را در دانشگاه صنعتي شريف تاسيس كرد، گفت: با فعاليتهاي صورت گرفته از سوي دانشجويان تعداد دفاتر جمعيت درميان ساير دانشگاههاي تهران و برخي از شهرستان ها گسترش يافته است.
به گفته وي، جمعيت امام علي(ع) داراي پروانه فعاليت از نيروي انتظامي و وزارت كشور است.
ميمندي نژاد شعار ابتدايي جمعيت امام علي(ع) را دوري از سياسيون و عدم وابستگي به شخص يا اشخاص عنوان كرد و گفت: جمعيت همچنين نبايد فضايي براي پول شويي داشته باشد.
وي فعاليت جمعيت امام علي(ع) را در زمينههاي مختلف كودكان سرطاني، كودكان بي سرپرست بهزيستي، كودكان فراري و بزهكاري، كودكان كار و خانوادههاي محروم و نيازمند بيان كرد و گفت: درهريك از اين زمينهها فعاليتهاي متنوع و طرحهاي جالب توجه اجرا مي شود.
ميمندي نژاد كميته فعال جمعيت امام علي(ع) را در زمينه خانوادههاي محروم شامل كميته بهداشت و درمان، كميته تحصيلات و استعدادهاي درخشان، كميته اشتغال، كميته فرهنگ و هنر، كميته مشاوره و روانشناسي، كميته مددكاري و رسيدگي بيان كرد.
وي با اشاره به كميته تحصيلات و استعدادهاي درخشان اين نهاد، گفت: اين كميته در دو بخش استعدادهاي تحصيلي و ساير استعدادها فعاليت دارد. دراين كميته، كودكان و نوجوانان ممتاز و مستعد شناسايي و تحت حمايتهاي ويژه قرارميگيرند.
وي افزود: همچنين كميته به تشخيص استعدادهاي هنري و ورزشي دانشآموزان تحت پوشش و تشكيل گروههاي هنري و ورزشي اقدام كرده كه از آن جمله ميتوان به تشكيل تيمهاي فوتبال پرشين و امين و گروه تئاتر مولوي اشاره كرد.
وي در ادامه با اشاره به طرحهاي مختلف كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت اجرايي شده از سوي جمعيت، گفت: از ويژگي طرحهاي جمعيت امام علي (ع) نگرش علمي و دانشگاهي به معضلات جامعه و ارائه طرح هايي ناب است كه از ريشههاي عميق فرهنگي و ديني ايرانيان برخاسته است.
وي با اشاره به طرح «كوچه گردان عاشق» گفت: دراين راستا سال گذشته 7 هزار خانوار محروم با هزينه اي حدود 100ميليون تومان تحت پوشش قرار گرفتند و به عبارتي در هر شهر حدود 100 تا 200 خانواده مورد پوشش قرار گرفتند.
وي افزود: جمعيت امام علي(ع) در كنار كيسههاي غذا، بستههاي آموزشي را تحت عنوان طرح «هزار بار زندگي» به محرومان ارائه مي كند.
وي با بيان اينكه براي ساماندهي كمكهاي دانشجويي و مردمي تصميم گرفتيم تا « خانههاي ايراني » را در مناطق جنوب شهر تهران جهت ارائه خدمات رايگان تهيه كنيم، اظهار كرد: دراين زمينه قصد داشتيم 14خانه مسكوني اجاره كنيم اما با گران شدن مسكن تنها توانستيم سه خانه اجاره كنيم كه متاسفانه دو تا از خانهها نيز به دليل كمبود منابع مالي تعطيل شد.
وي خانوادههاي محروم تحت پوشش جمعيت امام علي(ع) را در شهر تهران حدود 150 خانواده عنوان كرد و گفت: امسال حدود 750 ميليون تومان هزينه از سوي خيرين به جمعيت امام علي(ع) اهدا شد.
وي با اشاره به چگونگي وضعيت اعضاي جمعيت و كمك رسانيها، گفت: جمعيت در هر دانشگاهي داراي اعضاي فعال است و حدود 3 هزار عضو دانشجويي و حدود يك هزار و 500 عضو مردمي فعال در شهر تهران دارد.
موسس جمعيت امداد دانشجويي مردمي امام علي(ع) در خاتمه، گفت: علاقمندان جهت كسب اطلاعات براي نحوه كمك رساني ميتوانند به سايت جمعيت امام علي(ع) به نشاني http://www.the1stbigbrother.com و يا http://www.jameeatimamali.blogfa.com مراجعه كنند.
انتهاي پيام
نظرات