آغاز دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري در سراسر كشور
كار اخذ آراي دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري 8 صبح امروز، جمعه 22 خرداد، در 45 هزار و 713 شعبه در سراسر كشور و 304 شعبه براي هموطنان ايراني خارج از ايران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، روند اخذ آرا از ساعت 8 صبح تا 6 بعد از ظهر به مدت 10 ساعت آغاز شد و رايدهندگان با در دست داشتن شناسنامه به يکي از شعب ثبت نام و اخذ رأي مراجعه كرده و پس از ثبت نام، ميتوانند رأي خود را به صندوق راي بيندازند.
كانديداهاي اين دوره از انتخابات رياستجمهوري به ترتيب حروف الفبا عبارتند از: محمود احمدينژاد فرزند احمد با كد انتخاباتي 44، محسن رضايي ميرقائد فرزند نجف با كد انتخاباتي 55 ، مهدي كروبي فرزند احمد با كد انتخاباتي 66 و ميرحسين موسوي خامنه فرزند ميراسماعيل با كد انتخاباتي 77.
انتخابات دهمين دوره رياستجمهوري در 22 خرداد در 368 شهر و 558 بخش برگزار ميشود . در اين دوره از انتخابات 46 ميليون و 200 هزار نفر در کل کشور واجد شرايط راي دادن هستند.
مطابق قانون انتخابات رياستجمهوري، افرادي كه داراي تابعيت جمهوري اسلامي ايران هستند و در روز رايگيري وارد 18 سالگي (متولدين 22خرداد 1370 و قبل از آن) شده باشند، ميتوانند در اين انتخابات راي دهند.
راي دادن در انتخابات فقط با ارائه شناسنامهي جمهوري اسلامي ايران ممكن است و هيچگونه مدرك و سند و كارت شناسايي ديگري قابل قبول نيست. همچنين الزامي به عكسدار بودن شناسنامه نيست.
رايدهندگان در خارج از كشور نيز در صورت همراه نداشتن شناسنامه ميتوانند با ارائه گذرنامه معتبر جمهوري اسلامي ايران راي دهند.
همزمان با انتخابات رياستجمهوري، انتخابات مياندورهاي شوراهاي اسلامي شهر و روستا در دو حوزه انتخابيه کرمانشاه و آلوني لردگان از توابع چهارمحال و بختياري نيز برگزار ميشود كه در کرمانشاه 92 نفر و در آروني 8 نفر ثبت نام کردهاند.امروز انتخابات مياندورهاي چهارمين دوره مجلس خبرگان رهبري در دو استان گلستان با 13 نفر ثبت نام و تهران با 16 نفر هم برگزار ميشود.
در انتخابات مياندوره اي هشتمين دور از مجلس شوراي اسلامي هم 128 نفر در 6 حوزه انتخابيه ورزقان، مياندوآب، شاهين دژ و تكاب، سنقر و كليايي، دشتستان، لردگان و قوچان و فاروج ثبت نام کردهاند و كرسيهاي مجلس شوراي اسلامي امروز تكميل ميشود.
به گزارش ايسنا كامران دانشجو رييس ستاد انتخابات گفته است : در انتخابات رياستجمهوري 45 هزار و 713 صندوق، 14 هزار و 258 صندوق ثابت و 31 هزار و 455 صندوق سيار است.
رايگيري از جمعه 8 صبح به مدت 10 ساعت آغاز ميشود و در صورتي که فرمانداران درخواست تمديد کنند، با صلاحديد وزير کشور اين ساعت ميتواند تمديد شود. اما به هر حال بايد از ساعت 12 نيمه شب جمعه، شعب و صندوقهاي اخذ راي بسته شوند و از همان زمان شمارش آغاز شود.
براي ايرانيان خارج از کشور هم 304 شعبه اخذ راي فراهم شده است که از اين تعداد 32 شعبه در آمريکاست. در حدود 130 کشور شعبه اخذ راي در نظر گرفته شده است تا آن ها نيز بتوانند راي خود را در صندوق بريزند، جمعه از ساعت 8 صبح به افق همان کشور به مدت 10 ساعت رايگيري انجام ميشود.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات كشور نتيجه نهايي ظرف 24 ساعت اعلام ميشود و ارائه آمار تدريجي خواهد بود.
رييس ستاد انتخابات كشور در مورد تمديد زمان روند اخذ راي گفت: اگر در اين مورد تمديدي صورت گيرد بار اول و دوم در کل کشور انجام ميشود اما بعد از اين دو بار ممکن است در بعضي از فرمانداريها که اعلام ميشود به تمديد نياز دارند، تمديد صورت گيرد، در جاهايي که صف مردم وجود دارد و هنوز ايستادهاند، بايد رايشان اخذ شود اما به هر حال تا ساعت 24 رايگيري بايد تمام شود.
در تهران 3200 صندوق اخذ راي پيشبيني شده است و بر اساس اعلام فرماندار تهران حدود 25 هزار نفر عوامل اجرايي در شعب چينش شدهاند و اين غير از عواملي است كه در ستاد نواحي و مناطق به انجام وظيفه ميپردازند. 11 هزار خواهر و 15 هزار نفر برادر در مجموعه بدنه انجام وظيفه ميكنند. در تهران بر اساس تقسيمات توافقي 82 بخش ، 236 ناحيه و 3 هزار و 200 شعبه آماده شده است. براي برگزاري انتخابات 137 هزار نفر در حوزه اجرايي انتخابات در سطح استان تهران در نظر گرفته شدهاند كه همه اين عوامل مجموع آموزشهاي توجيهي را طي كردهاند. 7 هزار اپراتور و 300 مهندس سخت افزار در تهران در نظر گرفته شده است.
تهران بزرگترين و اثرگذارترين حوزه كشور است. استان تهران با هشت ميليون و 796 هزار و 466 نفر واجد شرايط راي دادن در ميان تمامي استانهاي ايران بيشترين واجد شرايط راي دادن را دارد. براي اين دوره از انتخابات 6 هزار و 86 شعبه اخذ راي در سراسر استان تهران در نظر گرفته شده است.
در هر شعبه يك رييس، يك نايب رييس، 3 تا 5 نفر عوامل اجرايي حضور دارند و براساس قانون هر چهار كانديداي اتخابات ميتوانند در شعب ثابت و سيار نمايندهاي براي نظارت داشته باشند.
خواندن و شمارش آرا در اين دوره دستي است و نرمافزارهايي كه در اين حوزه طراحي شده، در كنار شمارش دستي مورد استفاده قرار ميگيرد تا ضمن چك شدن نرمافزارها زيرساختهاي رايانهاي شدن مراحل ديگر انتخابات به تدريج فراهم شود، اما ملاك اين دوره از انتخابات شمارش دستي آراست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات