اردوغان به ايران سفر ميكند
نخستوزير تركيه در جمع خبرنگاران از سفرش به تركيه در اواخر نوامبر و يا اوايل اكتبر به ايران خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رجب طيب اردوغان، نخستوزير تركيه در سفرش به نيويورك براي شركت در شصت و چهارمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل، در جمع خبرنگاران درباره برنامه هستهيي ايران گفت: مواضع تركيه را در قبال برنامه هستهيي ايران در جلسه شوراي امنيت اعلام كردم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در ديدار با محمود احمدينژاد، رييسجمهور ايران درباره چه مسايلي تبادل نظر شد، گفت: هر دو طرف درباره مواضع هر دو كشور درباره خلع سلاحهاي هستهيي گفتوگو كردند، از اين پس ايران و تركيه، حساسيتهاي خود را براي پيشبرد اهداف صلحآميز و جلوگيري از گسترش تسليحات هستهيي در ميان گذاشته و به اين مسير ادامه خواهند داد.
نخستوزير تركيه با اشاره به ديدار وي با احمدينژاد در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل اضافه كرد: موضوعات مطرح شده در اين ديدار به طور مفصل در سفر آتي به ايران ميان طرفين ايراني و تركي بحث و گفتوگو خواهد شد.
همچنين اردوغان در بخشي از اظهاراتش در جلسه شوراي امنيت با اشاره به برنامه هستهيي ايران خواستار حل اين مساله از راه مذاكره و گفتوگو شد.
وي ادامه داد: تركيه معتقد است كه هر كشوري حق دستيابي به انرژي هستهيي را از راههاي صلحآميز دارد، اما از سوي ديگر تركيه مخالفت خود را با انتشار سلاحهاي هستهيي در سراسر جهان آشكارا اعلام ميكند؛ بر همين اساس هر كشور بايد در اين زمينه مسووليتپذير باشد.
اما اردوغان در بخشي از اظهاراتش در مجمع عمومي سازمان ملل، خوارزمي، فارابي و ابن سينا را دانشمندان ترك و مسلمان خواند و گفت: از پدر جبر، خوارزمي، فارابي، پايهگذار تئوريهاي موسيقي و ابن سينا، آغازگر عرصه نوين در مسايل طب تا معمار سينان سرآمد حوزه مهندسي گرفته، دانشمندان ترك و مسلمان در پيشرفت بشر در علم و هنر بسيار موثر و تاثيرگذار بودهاند.
محمود احمدينژاد در ديدار با اردوغان با تاكيد بر ضرورت گسترش و تداوم همكاريهاي بين تهران و آنكارا گفت: همكاريهاي ايران و تركيه ميتواند به حل مشكلات منطقه و جهان كمك كند و برخي مشكلات افغانستان و عراق را نيز حل كند.
به گزارش ايسنا به نقل از سايت اطلاع رساني رياست جمهوري، دكتر محمود احمدي نژاد صبح روز پنجشنبه به وقت نيويورك با رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه در محل سازمان ملل متحد ديدار و گفتگو كرد.
رييس جمهور ضمن ابراز خوشحالي از ديدار مجدد با نخست وزير كشور دوست و برادر تركيه، روابط دو كشور را عميق و داراي ريشههاي عقيدتي و تاريخي دانست.
نخست وزير تركيه نيز در اين ديدار نيز گسترش مناسبات و روابط همه جانبه با جمهوري اسلامي ايران را براي تركيه مغتنم دانست و اظهار داشت: دولت تركيه از گسترش روابط با ايران استقبال ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات